Οι ξεχωριστοί πετρελαιοκινητήρες της Ford

Η Ford Motors Ελλάς μαζί με το ΒΡ Ultimate Diesel παρουσίασαν τη νέα γενιά κινητήρων ντίζελ της φίρμας στο κοινό.
Οι ξεχωριστοί πετρελαιοκινητήρες της Ford
του Σπύρου Ρέκκα

Η Ford έχει παράδοση στους πετρελαιοκινητήρες και συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη τους. Η Ford Motors Ελλάς σε συνεργασία με το ΒΡ Ultimate Diesel, έκαναν μια ημερίδα για να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τους κινητήρες ντίζελ καθώς και την συνδρομή του καινοτομικού καυσίμου στην αρίστη λειτουργία των μονάδων εσωτερικής καύσης που καταναλώνουν ντίζελ.

Ο κ. Βαγγέλης Καρβούνης ανώτατο στέλεχος της Ford Europe που συμμετέχει στην ομάδα εξέλιξης των πετρελαιοκινητήρων τόνισε τις κατακτήσεις των επιστημόνων της μάρκας. Έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την αύξηση ισχύος και την υπερπλήρωση. Επίσης αναφέρθηκε στο σύστημα καύσης στον ηλεκτρονικό έλεγχο και σε άλλα θέματα που κάνουν καλύτερους και αποδοτικότερους τους κινητήρες ντίζελ.

Στη γκάμα πετρελαιοκινητήρων της μάρκας περιλαμβάνονται αναβαθμισμένες εκδόσεις των επιτυχημένων 1.6 και 2.0 Duratorq TDCi diesel. Αυτές οι μονάδες έχουν ανανεωθεί με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων και της κατανάλωσης καθώς και τη μείωση των ρύπων.
Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω επτά μοντέλα με κινητήρα Duratorq TDCi.

Fiesta: Συνδυάζει επιτυχημένη εξωτερική σχεδίαση με αναβαθμισμένο εσωτερικό, δυναμικό στυλ, νέες έξυπνες τεχνολογίες και μία νέα γκάμα κινητήρων. Προσφέρει μία γκάμα κινητήρων χαμηλών εκπομπών CO2, επτά κορυφαία σύνολα κάτω των 100 γραμ. CO2/χλμ. και πολλές νέες τεχνολογίες οικονομίας καυσίμου όπως τα συστήματα Auto-Start-Stop, Smart Regenerative Charging και EcoMode.

B-Max:
Συνδυάζει την οικονομία με τις προηγμένες τεχνολογίες μικρού αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι το σύστημα Ford Easy Access Door που προσφέρει δυνατότητες πρόσβασης χάρη στην ενσωμάτωση των κεντρικών κολόνων του αμαξώματος στις πόρτες, κλασικές μπροστά και συρόμενες πίσω. Πετυχαίνει κορυφαία οικονομία καυσίμου και τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 για βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες.

C-Max: Προσφέρει συνδυασμό άμεσης απόκρισης, σπορ συμπεριφοράς και συνολικής άνεσης που αγγίζει τα πρότυπα μεγαλύτερων πολυτελών οχημάτων. Ο αγοραστής απολαμβάνει περισσότερα πλεονεκτήματα, τεχνολογίες, ανέσεις και ευκολίες, επιδόσεις και οικονομία καυσίμου.

Focus: Εκτός από την πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά, διαθέτει νέες τεχνολογίες, άνεση, ασφάλεια και περιορισμένο κόστος χρήσης για τους ιδιοκτήτες.

Kuga: Το SUV προσφέρει τεχνολογίες, όπως πίσω πόρτα με λειτουργία hands-free hands-free tailgate, αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά, το σύστημα AWD Intelligent All-Wheel Drive και βελτιωμένο Torque Vectoring Control. Η ισχύς του κινητήρα 2.0 TDCi diesel αυξήθηκε κατά 17 ίππους (180 ίπποι), μέγιστη ροπή στα 400 Nm, από 340 Nm. Οι πελάτες Kuga στην Ευρώπη κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2014 επέλεξαν τον κινητήρα 2.0 TDCi diesel σε ποσοστό 83% των πωλήσεων του μοντέλου.

Mondeo: Προσφέρει βελτιωμένη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και ισχυρότερες επιδόσεις. Οι αλλαγές που έχει το ανανεωμένο μοντέλο είναι πολλές και αναβαθμίζουν την εικόνα του.

S-Max: Μοντέρνο, ευρύχωρο και ευέλικτο με σπορ σχεδίαση. Υποστηρίζει τις αρετές αξιοπιστίας, οικονομίας και οδηγικής ποιότητας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v