Στο Παρίσι το Opel Adam S

Το νέο σπορ μέλος της οικογένειας Adam θα κάνει την πρεμιέρα του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, με κύριο ατού τον «ζωηρό» του κινητήρα.
Στο Παρίσι το Opel Adam S
του Σπύρου Ρέκκα

Η νέα σπορ έκδοση της οικογένειας Adam ονομάζεται Adam S και θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Μία σχεδιαστική μελέτη άνοιξε το δρόμο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την περασμένη άνοιξη και τώρα αποφασίστηκε να προχωρήσει η παραγωγή του σπορ αυτοκινήτου.

Το Adam S θα διατίθεται για παραγγελίες από το Νοέμβριο ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2015. Μοντέρνα σχεδίαση, ζωηρός κινητήρας και πολυάριθμες δυνατότητες εξατομίκευσης χαρακτηρίζουν τη νέα έκδοση. Για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης προτείνεται ο 1.4 Turbo ECOTEC 150 ίππων. Επιπλέον, ένα ειδικά ρυθμισμένο πλαίσιο και το σύστημα πέδησης OPC συμβάλουν στην επίτευξη υψηλών οδηγικών χαρακτηριστικών.

Με ισχύ 150 ίππων και άμεσα διαθέσιμη ροπή 22 χλγμ., η ειδική νέα έκδοση του 1.4 Turbo ECOTEC αποδίδει ισχύ πάνω από 100 ίππους/λίτρο. Προσφέρει 50% περισσότερη ιπποδύναμη και 70% περισσότερη ροπή από την αντίστοιχη ατμοσφαιρική μονάδα των 1.400 κυβ. εκ. Σε συνδυασμό με εξατάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 8,5΄΄. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 200 χλμ./ώρα. Ο 1.4 Turbo εφοδιάζεται με τεχνολογία Start/Stop Euro 6. Μέση επίσημη κατανάλωση 6,4 λίτρα βενζίνης στα 100 χλμ.

Επιλογή μεταξύ τεσσάρων εκδόσεων καθισμάτων, τρεις από τις οποίες διατίθενται αποκλειστικά για το Adam S – όπως τα καθίσματα Recaro Performance σε Morrocana ή δέρμα nappa. Επιπλέον, διαθέτει φώτα ημέρας και πίσω φώτα LED, ηλεκτρονικό έλεγχο κλιματισμού και το βραβευμένο, προηγμένο σύστημα IntelliLink που παρέχει προηγμένη συνδεσιμότητα και εφαρμογές. Αυτό το σύστημα infotainment είναι πλήρως συμβατό με τα τελευταία smartphones με λειτουργικό σύστημα ANDROID και Apple iOS. Περιλαμβάνει συνδεσιμότητα USB και Bluetooth, audio streaming, επτά ηχεία και έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 7 ιντσών. Το ευφυές σύστημα IntelliLink της Opel προσφέρει πλοήγηση μέσω της εφαρμογής BringGo καθώς και Stitcher και TuneIn apps. Η ενσωμάτωση συσκευών Apple iOS στο σύστημα επιτρέπει τη χρήση της λειτουργίας φωνητικού ελέγχου SIRI EYES FREE.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v