Αποκαλύπτεται το Peugeot Quartz Concept

Το φουτουριστικό Quartz Concept της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας λανσάρεται για να αντικατοπτρίσει το νέο όραμα της μάρκας στην κατηγορία των crossover .
Αποκαλύπτεται το Peugeot Quartz Concept
του Σπύρου Ρέκκα

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο αυτοκίνητο θα αποκαλύψει η Peugeot στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (4-19/10/2014). Το πρωτότυπο Quartz έρχεται να αντικατοπτρίσει το νέο όραμα της μάρκας για τη κατηγορία των crossover συνδυάζοντας το στιλ της επόμενης γενιάς SUV με χαρακτηριστικά από σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Το εσωτερικό, αποπνέει αθλητική αύρα ενώ πολλά τμήματα είναι κατασκευασμένα από νέα υλικά όπως ο βασάλτης.

Η μεσαία κολόνα του αμαξώματος απουσιάζει και οι κάθετα ανοιγόμενες πόρτες διευκολύνουν την πρόσβαση των επιβατών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ανακοινώθηκε ότι βασίζεται στη πλατφόρμα EMP2 και πως εξασφαλίστηκε ο περιορισμός του βάρους και ο υψηλός βαθμός ακαμψίας. Την αντοχή και την ελαφρότητα του Quartz Concept συμβολίζει ο βασάλτης στην κεντρική κονσόλα, ένα υλικό που μορφοποιείται κατά την γρήγορη ψύξη του. Είναι το πρώτο μοντέλο που έχει κατασκευαστεί με ίνες πολυεστέρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το υβριδικό plug-in σύστημα το οποίο απαρτίζεται από έναν βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυασμένη ισχύς ανέρχεται στους 500 ίππους. Ο αναβαθμισμένος βενζινοκινητήρας 1.6-litre THP, αποδίδει 270 ίππους. Τον εμπρός άξονα κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 85kW ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας ίδιας ισχύος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v