Νέο Ford C-MAX: Άνεση και οδηγική απόλαυση

Πολυχρηστικό και αισθητικά άρτιο, το νέο C-MAX της Ford αναβαθμίζει τη γκάμα των all in one μοντέλων της δημοφιλούς φίρμας.
Νέο Ford C-MAX: Άνεση και οδηγική απόλαυση
του Σπύρου Ρέκκα

Το νέο Ford C-MAX αναβαθμίζει τη γκάμα των πολυχρηστικών μοντέλων της μάρκας. Μαζί με το πενταθέσιο Grand C-MAX. Η οικογένεια C-MAX έχει ανανεωθεί αισθητικά σύμφωνα με την παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα One Ford και διατίθεται σε νέες εξωτερικές αποχρώσεις όπως η Red Rush και η μοντέρνα καφέ-γκρι Caribou. Το εμπρός τμήμα γίνεται ισχυρότερο και πιο αεροδυναμικό ενώ φιλοξενεί τη χαρακτηριστική ανάστροφη τραπεζοειδή μάσκα Ford. Τα μπεκ του συστήματος πλύσης κρύβονται στη βάση του παρμπρίζ ολοκληρώνοντας την ‘καθαρότερη’ εμφάνιση του ανασχεδιασμένου καπό.

Πιο αεροδυναμικοί και ανάγλυφοι εμπρός προβολείς και πιο ορθογώνιοι, επιμηκυμένοι προβολείς ομίχλης τονίζουν το τολμηρότερο εμπρός τμήμα των δύο μοντέλων. Η μονοκόμματη πίσω πόρτα αποπνέει μία σοφιστικέ αίσθηση εκμεταλλευόμενη την πιο προηγμένη τεχνολογία συγκολλήσεων μέσω λέιζερ που προσφέρει καθαρές και εξαιρετικά ισχυρές ραφές σε λεπτά φύλλα μετάλλου. Η συμπαγής σχεδίαση πίσω φώτων ολοκληρώνει τη μοντέρνα εμφάνιση.

Το εσωτερικό των νέων FordC-MAX και Grand C-MAX περιλαμβάνει σχεδιαστικές βελτιώσεις σύμφωνα με υποδείξεις των πελατών που έχουν ήδη υιοθετηθεί στο νέο Focus. Η διάταξη είναι πιο φιλική προς το χρήστη με λιγότερα χειριστήρια και διακόπτες, και σε συνδυασμό με τη black satin επένδυση και τις λεπτομέρειες χρωμίου συνθέτουν μία ‘καθαρή’ και μοντέρνα εμφάνιση. Οι λειτουργίες είναι απλούστερες με πιο εύχρηστα χειριστήρια όπως αυτά του A/C που περιλαμβάνουν μπουτόν, πιο ευδιάκριτα και αναγνωρίσιμα.

Η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα προσφέρει περισσότερο χώρο και ενσωματώνει συρόμενο υποβραχιόνιο. Η νέα ρυθμιζόμενη κονσόλα χωράει διάφορα μπουκάλια και ποτήρια και μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα ένα μπουκάλι νερού 1L και ένα 0,4L, ενώ το περιστρεφόμενο ντουλαπάκι διευκολύνει την πρόσβαση στα αποθηκευμένα αντικείμενα. Ο βαθύτερος αποθηκευτικός χώρος βελτιώνει σημαντικά τη χωρητικότητα στο πάνω τμήμα του ταμπλό, ενώ περιλαμβάνει νέα θύρα USB για σύνδεση και φόρτιση κινητών συσκευών. Η νέα οικογένεια C-MAX εφοδιάζεται με το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 2 της Ford που περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 8 ιντσών και προηγμένο φωνητικό έλεγχο για hands-free πρόσβαση σε λειτουργίες συστημάτων ήχου, πλοήγησης, κλιματισμού και συμβατά κινητά τηλέφωνα.

Η γκάμα των κινητήρων επεκτείνεται με το νέο αποδοτικό βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost σε εκδόσεις 150 ίππων και 182 ίππων. Επίσης θα διατίθεται με το νέο 1.5 TDCi diesel, που αποδίδει 95 ή 120, και μία νέα έκδοση ECOnetic με εκτιμώμενες εκπομπές CO2 99 γραμ./χλμ. στο πενταθέσιο C-MAX. Η οικογένεια C-MAX θα εξακολουθήσει να προσφέρεται με τις εκδόσεις 100 και 125 του πολυβραβευμένου βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v