Στο Παρίσι το νέο Volvo XC90 R-Design

Το ολοκαίνουργιο SUV της Volvo κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι και αναμένεται να εντυπωσιάσει το κοινό με τον σπορ χαρακτήρα του και τις νέες εξωτερικές λεπτομέρειες.
Στο Παρίσι το νέο Volvo XC90 R-Design
του Σπύρου Ρέκκα

Η φετινή έκθεση αυτοκινήτου στη γαλλική πρωτεύουσα σηματοδοτεί την αναβάθμιση της γκάμας των μοντέλων SUV που φέρουν τα σήματα της Volvo. Η μοναδική σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, στο πολυτελές περίπτερο της δίπλα στο ολοκαίνουργιο XC90, θα τοποθετήσει και την ειδική έκδοση R-Design. Η νέα πρόταση με έντονα σπορ στοιχεία διαθέτει: νέες εξωτερικές και εσωτερικές λεπτομέρειες, διαφορετική γρίλια, σπόιλερ, ματ και γυαλιστερούς χρωματικούς συνδυασμούς, σπορ R-Design ζάντες αλουμινίου 20 και 22 ιντσών, σπορ καθίσματα και πεντάλ, περφορέ δερμάτινο τιμόνι και φωτιζόμενους μαρσπιέδες.

Ειδικότερα, στο εξωτερικό, η διαφορετική γρίλια, το εμπρός σπόιλερ, τα μεταλλικά – silk metal - φιλέτα των παραθύρων, οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, οι γυαλιστερές ράγες οροφής και οι εξωτερικοί καθρέπτες σε ασημί ματ χρώμα, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά. Ζάντες αλουμινίου σε σπορ σχέδιο και διάσταση 20 ή και – προαιρετικά – 22 ιντσών συμπληρώνουν την εντυπωσιακή εικόνα. Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα και το τιμόνι επενδυμένο με περφορέ δέρμα συνδυάζονται με ιδιαίτερες R-Design λεπτομέρειες όπως η λαβή του μοχλού ταχυτήτων, τα πεντάλ και οι φωτιζόμενοι μαρσπιέδες στο πλάι. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του και ένα ειδικού, R-Design σχεδιασμού κλειδί με τηλεχειρισμό. Φυσικά, στο εσωτερικό και της R-Design έκδοσης του νέου XC90 κυριαρχεί η οθόνη τύπου tablet στην κεντρική κονσόλα και το διάστασης 12,3 ιντσών γραφικό περιβάλλον (πίνακας οργάνων) εμπρός από τον οδηγό, το οποίο περιλαμβάνει και ένα επιπλέον, R-Design γραφικό θέμα.

Η R-Design αποτελεί τη μία από τις τέσσερις εκδόσεις στις οποίες θα είναι διαθέσιμο το νέο XC90. Οι εκδόσεις σχηματικά δημιουργούν ένα «δένδρο». Στη βάση βρίσκεται η ήδη πλούσια έκδοση Kinetic, ακολουθούμενη πιο ψηλά από τον «κορμό», την ακόμη πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Momentum. Από εκεί και πέρα, για τον απαιτητικό οδηγό που θέλει ένα XC90 που πραγματικά θα διαφοροποιείται και θα έχει μία πιο προσωπική σφραγίδα, το δένδρο έχει δύο κλαδιά, δύο ισοδύναμες επιλογές: την R-Design με σπορ αέρα και αγωνιστική αύρα και την Inscription, που απευθύνεται σε όσους προτιμούν την απόλυτη πολυτέλεια και κομψότητα. Το νέο Volvo XC90 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό στο ερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, 4-19 Οκτωβρίου 2014.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v