Opel Karl: To νέο γερμανικό μίνι

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσθέτει στη γκάμα της ένα νέο… μικρό, το οποίο συγκεντρώνει όλες τις αρετές της φίρμας, αποτελώντας το νέο βασικό της μοντέλο.
Opel Karl: To νέο γερμανικό μίνι
του Σπύρου Ρέκκα
 
Η Opel ανεβάζει στροφές και εξορμά για νέες κατακτήσεις στη κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Η γερμανική μάρκα πρόσθεσε στη γκάμα της ένα νέο μίνι, το οποίο είναι το μικρότερο μοντέλο που παράγει για την ευρωπαϊκή αγορά. Η ονομασία του είναι Karl, έχει μήκος 3,68 μ., πέντε πόρτες και πέντε καθίσματα.

Ανακοινώθηκε ότι συγκεντρώνει τις πιο χαρακτηριστικές αρετές Opel με έξυπνο και πρακτικό τρόπο και αποτελεί και το νέο βασικό μοντέλο στη γκάμα της μάρκας. Το όνομα Karl τιμά έναν από τους γιους του Adam Opel – ιδρυτή της εταιρίας το 1862. Ενώ ο Adam μεταμόρφωσε την Opel στο μεγαλύτερο κατασκευαστή ποδηλάτων στη Γερμανία, οι γιοι του Carl, Wilhelm και Friedrich ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στο χώρο της αυτοκίνησης το 1898, κατασκευάζοντας το πρώτο τους αυτοκίνητο την επόμενη χρονιά.

«Το όνομα Karl είναι μικρό, στυλάτο, εύκολο και αντιπροσωπεύει τις αξίες της μάρκας: Γερμανικό, συναισθηματικό και προσιτό» δήλωσε η Tina Muller, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Opel.

Η νέα γενιά Opel Corsa και το μοδάτο 3θ Opel Adam ετοιμάζονται να υποδεχτούν ένα νέο μέλος στον κύκλο της οικογένειας. Από την άνοιξη του 2015, το νέο μικρό, 5θ Karl θα ενταχθεί στη γκάμα μοντέλων Opel. Με το Karl, το Adam και τη νέα γενιά Corsa να λανσάρονται σε λιγότερο από 30 μήνες, η Opel θα διαθέτει από του χρόνου την ισχυρότερη γκάμα στην ιστορία της στη μίνι και μικρή κατηγορία και από τις πιο φρέσκιες στην αγορά. Αυτή η νέα οικογένεια μίνι και μικρών αυτοκινήτων θα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις.

Με μήκος περίπου 4μ., το Corsa προσφέρει άνεση και αυξημένους χώρους για ένα 5θ αμάξωμα ή σπορ 3θ τύπου coupe αυτής της κατηγορίας. Το 3θ Adam μήκους 3,7 μ., γνωστό και σαν πρωταθλητής εξατομίκευσης, προσφέρει αναβαθμισμένα οδηγικά χαρακτηριστικά, εξαιρετική συνδεσιμότητα και τη μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών για όσους επιθυμούν ένα αυτοκίνητο που να εκφράζει το lifestyle τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v