Θρυλικά αυτοκίνητα Opel στο 42ο Oldtimer Grand Prix

Στο Nurburgring για το 42ο Oldtimer Grand Prix θα βρεθούν τα θρυλικά αυτοκίνητα της Opel. Θα εκτεθούν 17 αγωνιστικά αυτοκίνητα με ιστορία άνω των 100 ετών.  
Θρυλικά αυτοκίνητα Opel στο 42ο Oldtimer Grand Prix
του Σπύρου Ρέκκα

Η Opel ξαναφέρνει τα θρυλικά αυτοκίνητά της στο Nurburgring για το 42ο Oldtimer Grand Prix. Θα εκτίθενται 17 αγωνιστικά αυτοκίνητα προερχόμενα από μία ιστορία άνω των 100 χρόνων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αρχαιότερο είναι ένα 1903 Opel Motorwagen 10/12 ιππων και νεότερο ένα Corsa OPC τέταρτης γενιάς. Αγωνιστικά αυτοκίνητα σιρκουί και ράλι από τις δεκαετίες 1960 – 1970, όπως τα Rekord C “Black Widow“, RallyeKadett, Manta A Irmscher, Ascona B Group 2 και Kadett C GT/E, θα δημιουργήσουν μία γέφυρα που ενώνει το παρελθόν με το παρόν.

Και ενώ η νέα, πέμπτη γενιά Corsa βρίσκεται προ των πυλών για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου, οι παλαιότερες σπορ εκδόσεις Corsa θα δώσουν ένα ηχηρό παρών στο Nurburgring.

Η σημερινή τέταρτη γενιά Corsa OPC διατίθεται από το 2007. Με υπερτροφοδοτούμενο, τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6, η ακόμα πιο σπορ έκδοση Corsa D αποδίδει 192 ίππους.
Τρία ιστορικά αγωνιστικά Opel εκτίθενται τιμώντας τη γέννηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Russelsheim. Το παλιότερο βασίζεται στο πρώτο Motorwagen που κατασκευάστηκε το 1903. Την ίδια χρονιά, αυτός ο τύπος αυτοκινήτου κέρδισε στην κατηγορία “Light” Class II, σε διοργάνωση στο ιπποδρόμιο Niederrad στη Φρανκφούρτη.

Στο τιμόνι ήταν ο Fritz Opel με το διάσημο οδηγό της Opel Carl Jorns, ο οποίος στη συνέχεια κέρδισε σε 288 αγώνες, σε ρόλο συνοδηγού. Η εκθεσιακή έκδοση του λευκού αγωνιστικού έχει ανακαινιστεί από την Opel Classic και αποτελεί πιστό αντίγραφο του ιστορικού αυτοκινήτου από το 1903.

Ένα ακόμα έκθεμα είναι το Ascona A, βασισμένο στο Manta, το διάσημο αστέρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. To 1974, ο Walter Rohrl και ο συνοδηγός του Jochen Berger κέρδισαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι με ένα Ascona A 206 hp με την ομάδα διανομέων Opel Euro. Την επόμενη χρονιά, έγραψαν πάλι ιστορία κερδίζοντας στο Ράλι Ακρόπολις και χαρίζοντας στην Opel την πρώτη νίκη της σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η ιστορική έκθεση αγωνιστικών αυτοκινήτων Opel ολοκληρώνεται με ένα Commodore B GS/E coupe. Το 1973, ο Walter Rohrl με συνοδηγό τον Jochen Berger έκανε ντεμπούτο στο Monte-Carlo Rallye με ένα ίδιο αυτοκίνητο της αγωνιστικής ομάδας Irmscher.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v