Ford Transit Skyliner: Ένα ιδιωτικό jet σε τροχούς

Το νέο μοντέλο της Ford ενσαρκώνει ιδανικά το μέλλον της πολυτελούς επίγειας μεταφοράς. Μάθετε τα πάντα για το νέο Transit Skyliner.
Ford Transit Skyliner: Ένα ιδιωτικό jet σε τροχούς
του Σπύρου Ρέκκα

Το μέλλον της πολυτέλειας στις επίγειες μεταφορές βρίσκεται εδώ και αποτυπώνεται σε ένα ευρύχωρο εσωτερικό που προσαρμόζεται μέσω smartphone για να υποστηρίξει μία ψυχαγωγική εμπειρία ή ακόμα και επαγγελματική συνάντηση. Η Ford αποκαλύπτει το πολυτελές Transit Skyliner Concept, προαναγγέλλοντας την μεγάλη ευελιξία, πολυμορφικότητα και ικανότητα του νέου Transit, το οποίο θα αρχίσει να πωλείται φέτος το καλοκαίρι.

Το Transit Skyliner ενσαρκώνει το πνεύμα των πολυτελών πούλμαν και βασίζεται στην κληρονομιά των βαν ειδικής παραγγελίας. Δείχνει πώς μπορεί να μεταμορφωθεί το Transit ώστε να πληροί τις προδιαγραφές μιας λιμουζίνας και τις απαιτήσεις προηγμένων υπηρεσιών μεταφοράς προσωπικού, επαγγελματικών στόλων οχημάτων και μικρών επιχειρήσεων.

Στο εσωτερικό, το Transit Skyliner έχει το ‘’ταλέντο’’ να μεταμορφώνεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές – θεατρική αίθουσα, επαγγελματικός χώρος, θάλαμος υποδοχής και καμπίνα επιβατών – με ειδικά σχεδιασμένα κινητά, αναπαυτικά καθίσματα που αλλάζουν διάταξη αυτόματα μέσω smartphone ή tablet:

• Θεατρική αίθουσα: Τα καθίσματα προσανατολίζονται προς την 52 ιντσών κινηματογραφική οθόνη Stewart και έχουν δυνατότητα ανάκλισης για άνετη παρακολούθηση μιας ταινίας
• Επαγγελματικός χώρος: Ηλεκτροκίνητο τραπεζάκι ξεδιπλώνεται και πλαισιώνεται από τα δερμάτινα καθίσματα για τη διεξαγωγή μιας συζήτησης
• Θάλαμος υποδοχής: Συρόμενη πόρτα ανοίγει σε πλάτος τεσσάρων μέτρων και η διάταξη των καθισμάτων επιτρέπει την ψυχαγωγία πριν την έναρξη μιας εκδήλωσης.
• Καμπίνα επιβατών: Οι επιβάτες μπορούν να ρυθμίσουν τα ανακλινόμενα καθίσματα και τα αναδιπλούμενα υποπόδια για βέλτιστη άνεση και ηρεμία.

Ολόκληρο το εσωτερικό – από τα καθίσματα μέχρι το φωτισμό περιβάλλοντος μέσω LED – είναι ενσωματωμένο σε ένα σύστημα αυτοματισμού Crestron που ελέγχεται μέσω smartphone ή ταμπλέτας. Το σύστημα ψυχαγωγίας περιλαμβάνει επίσης το ηχοσύστημα Focal Utopia 7.2 surround με χειροποίητα ηχεία φτιαγμένα στη Γαλλία ειδικά για το Transit Skyliner, δορυφορικό δέκτη KVH DIRECTV για HD TV και έναν media server της Kaleidescape με αποθηκευτική επάρκεια για πάνω από 300 ταινίες Blu-ray ή πάνω από 1.000 DVD.

Αναψυκτικά σερβίρονται από το ενσωματωμένο μπαρ του Transit Skyliner. Ασορτί αποκλειστικές αποσκευές συμπληρώνουν τα μοναδικά στο είδος τους δερμάτινα καθίσματα.

Το εξωτερικό του Transit Skyliner είναι βαμμένο σε αποκλειστική, ασημί μεταλλική απόχρωση που τονίζεται από τα χρωματικά αντίθετα κάτω διακοσμητικά ένθετα, τα χρωμιωμένα στοιχεία και τις ειδικές ζάντες Forgiato. Η δυναμική σχεδίαση αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή εμφάνιση του Transit.

Το Transit Skyliner υιοθετεί τον 3.5 EcoBoost κινητήρα που διατίθεται με το Ford Transit. Το Transit για το model year 2015 θα διατίθεται με δύο μεταξόνια, τρία ύψη οροφής και τρεις εκδόσεις κινητήρων προκειμένου να ικανοποιεί πολλαπλές ανάγκες χωρίς μετατροπές αμαξώματος. Η εξωτερική σχεδίαση του Transit Skyliner ξεκίνησε από το Design Studio της Ford Ευρώπης, στο Dunton, Αγγλία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v