Chrysler 300C: Πολυτέλεια made in USA

 Το επιβλητικό Chrysler 300C μπορεί να ξενίσει τους λάτρεις των ευρωπαϊκών μοντέλων. Τουλάχιστον μέχρι να προσέξουν τις δυνατές επιδόσεις και την πολυτέλειά του. Τότε, ίσως να ξεχάσουν και τις "τσιμπημένες" διαστάσεις του.
Chrysler 300C: Πολυτέλεια made in USA
 

Το 300C είναι ό,τι πιο επιβλητικό μπορεί να προσφέρει η αμερικανική σχεδιαστική έμπνευση στην εγχώρια αγορά
και τη συγκεκριμένη κατηγορία συνδυάζοντας τις μεγάλες διαστάσεις, την πολυτέλεια και τις επιδόσεις (με συγκεκριμένους κινητήρες).

Οι αμερικανικές καταβολές του είναι εμφανείς και πιθανόν να ξενίζουν τον «εθισμένο» στα ευρωπαϊκά μοντέλα υποψήφιο αγοραστή. Δεν παύουν όμως να χαρίζουν ένα τόνο διαφορετικότητας και απόκλισης από τα σχεδιαστικά τετριμμένα.

Ο εξοπλισμός είναι ανάλογος της κατηγορίας και της τιμής του οχήματος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, τύπου κουρτίνας τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβάτες, κλιματισμός δύο ζωνών, ΑΒS, ESP, Βrake assist, all speed traction control.

Η έμφαση στην άνεση και την πολυτέλεια τονίζεται περαιτέρω από τα ηλεκτρικά καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με τις 8 ρυθμίσεις, το τιμόνι από ταρταρούγα και δέρμα, το ηχοσύστημα με τα 13 ηχεία, τις δερμάτινες επενδύσεις, το multi displacement system αλλά και το cruise control. Aξίζει ακόμα να αναφερθούν οι επενδύσεις με ξύλο καλιφορνέζικης καρυδιάς.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα ο υποψήφιος αγοραστής έχει να επιλέξει μεταξύ τριών κινητήρων 2.7, 3.5 και 5.7 λίτρων αντίστοιχα.

Στο χαρακτήρα του μοντέλου φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα ο ισχυρότερος κινητήρας των 5,7 λίτρων που αποδίδει 340 άλογα στις 5.000 σ.α.λ. και επιταχύνει το όχημα των 1.900 κιλών περίπου σε 6,7 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα διαμορφώνεται στα 255 χ.α.ω. Σε αυτή την έκδοση η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός εξατάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Ο αμέσως μικρότερος κινητήρας των 3.5 λίτρων αποδίδει 276 ίππους στις 6.400σ.α.λ., χαρίζει τελική ταχύτητα 220 χ.α.ω. στο 300C, ενώ τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση έρχονται σε 8,3 δευτερόλεπτα.

Το μοτέρ των 2.7 λίτρων φαίνεται να είναι οριακά επαρκές για το μοντέλο με τους 220 ίππους του να δίνουν τελική περί τα 205 χ.α.ω. Σημειώνεται ότι με τους δύο τελευταίους κινητήρες το 300C εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο 5 ταχυτήτων.

Η αμερικανικής αισθητικής σχεδίαση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του οχήματος προσφέρει μια διαφορετικότητα έναντι του γερμανικού ανταγωνισμού που κυριαρχεί στην κατηγορία, χωρίς βέβαια αυτό να είναι πάντοτε το ζητούμενο.

Η τιμή του 300C εκκινεί από τα 56.500 ευρώ
, ενώ με τους κινητήρες των 3.5 και 5.7 λίτρων από τα 61.500 και 84.500 αντίστοιχα. Στα συν του Chrysler 300C περιλαμβάνονται οι μεγάλες διαστάσεις, οι επιδόσεις (με το μοτέρ των 5,7 λίτρων), οι τιμές σε ορισμένες εκδόσεις και η αίσθηση πολυτέλειας που αποπνέει.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί η «αναμενόμενη» χαμηλή αξία μεταπώλησης, τουλάχιστον σε σχέση με άλλα μοντέλα της κατηγορίας.

Επιμέλεια: Αρ. Δαμουλάκης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v