Fable, Dungeon Siege and the Age of... Microsoft!

Συγκινήσεις, αλλά και πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας υπόσχονται τρεις νέοι τίτλοι παιχνιδιών που πρόσφατα κυκλοφόρησε η Microsoct. Αν στο τρίτο μέρος του Age of Empires διψάσετε για κατακτήσεις, στο Fable θα φτιάξετε τον δικό σας χαρακτήρα και στο Dungeon Siege II θα φορέσετε το... σωσίβιό σας και θα βουτήξετε στο (cyber) αίμα!
Fable, Dungeon Siege and the Age of... Microsoft!

AGE OF EMPIRES III: Νέος Κόσμος, μόνος ζητά κατακτητή...

Οι επίδοξοι... αυτοκράτορες έχουν πλέον νέο έπαθλο. Αφού κατάφεραν να εδραιώσουν την αυτοκρατορία τους στο Age of Empires II, τώρα, στην (πολυαναμενόμενη) τρίτη συνέχεια έχουν να επιτύχουν την υπερπόντια εξάπλωσή τους στην Αμερική.

Ο τρόπος του παιχνιδιού της Microsoft έχει γίνει ακόμα καλύτερος: η διαδικασία συλλογής πρώτων υλών έχει απλοποιηθεί, το εμπόριο προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, οι ιθαγενείς (Ινδιάνοι, Καραΐβες, Μάγια...) ως σύμμαχοι ή αντίπαλοι θέτουν νέες παραμέτρους στις μάχες, οι ίδιες οι μάχες (χάρη και στα εξαιρετικά γραφικά του παιχνιδιού) έχουν γίνει πραγματικά η ”ψυχή” του τίτλου και υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις...

Σημαντική καινοτομία στην πλοκή αποτελεί και η ύπαρξη της μητρόπολης, η οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει βοήθεια στην αποικία της με διάφορες μορφές. Ο χειρισμός αυτής της βοήθειας (οικονομικής, στρατιωτικής, πολιτικής) μπορεί να αποδειχθεί πολλές φορές το χρυσό κλειδί για τη νίκη.

Ο παίκτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε οκτώ λαούς (Ισπανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί, Ρώσοι, Βρετανοί, Πορτογάλοι, Γερμανοί και Οθωμανοί) και η δράση εκτυλίσσεται σε περιοχές από το βόρειο Καναδά μέχρι την Παταγονία. Επίσης, υπάρχει και ένα πολύ καλό campaign.

FABLE: Ώρα για... χειροποίητους ήρωες

Το Fable της Microsoft δημιουργεί μια νέα σχολή στα RPG games: δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να διαμορφώσει τον χαρακτήρα του ήρωά του μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια στη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάθε επιλογή του (το κόψιμο ενός... λουλουδιού, για παράδειγμα), διαμορφώνει με μοναδικό τρόπο το προφίλ του. Το καλό ή το κακό, είναι αποκλειστική επιλογή του παίκτη.

Η αναφορά στα... λουλούδια πάντως ας μην ξεγελά κανέναν. Σ’ αυτόν τον κόσμο με την ατμόσφαιρα μεσαιωνικού παραμυθιού, τον πρώτο λόγο έχει το σπαθί και ο κύριος στόχος είναι να εξελιχθεί ο ήρωάς σας σε παντοδύναμο πολεμιστή- σε πραγματικό κυρίαρχο του σύμπαντος.

Όσοι θελήσουν, πάντως, να εξαντλήσουν τις επιλογές που δίνει το Fable, ας ετοιμαστούν για μακροχρόνια ενασχόληση. Οι ουσιαστικά άπειρες παραλλαγές του χαρακτήρα, τα πολύ καλά γραφικά και η επική μουσική υπόσχονται... εθισμό βαριάς μορφής.

Σημείο-κλειδί, η καλή γνώση του χειρισμού. Μόλις υπάρξει εξοικείωση με τον τρόπο του παιχνιδιού, ο παίκτης θα ξέρει ότι ο ήρωάς του βρίσκεται σε καλό δρόμο...

DUNGEON SIEGE II: Τέρατα παντού...

Η συνταγή του Dungeon Siege II είναι κλασική (σπαθιά, πολεμιστές, ξόρκια και –πολλά!- τέρατα), αλλά το αποτέλεσμα είναι γευστικό. Η δημιουργία της Microsoft δεν φέρνει την επανάσταση, αλλά φέρνει σίγουρα έναν καλό τρόπο για να καλύψετε τις ώρες που νιώθετε έντονη ανάγκη για δράση οθόνης.

Ο παίκτης αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα χαρακτήρα αυξάνοντας (με την πρόοδο του παιχνιδιού) τις πολεμικές και τις μαγικές του ικανότητες. Μαζί με τους συντρόφους του, τους οποίους επιλέγει ανάλογα με την αποστολή, καλείται να εξολοθρεύσει τα σημεία και... τα τέρατα που βρίσκονται στον δρόμο του, για να σώσει τον κόσμο από το κακό.

Το σενάριο μπορεί να ακούγεται σχηματικό, αλλά στην πράξη δίνει τη δυνατότητα για πολλές και ενδιαφέρουσες αποστολές. Κλειδί της νίκης (εκτός από να σκοτώνει κανείς πρώτος!) είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ήρωας θα μεγιστοποιήσει τις δεξιότητές του ώστε να αυξήσει παράλληλα τις πιθανότητές του για επικράτηση. Άρα μετράει και το πώς.

Ο τρόπος του χειρισμού είναι γενικά εύκολος, τα γραφικά και η μουσική θα ικανοποιήσουν και (επί της ουσίας) μπορεί να ανακαλύψει κανείς ότι μερικές φορές τα τέρατα κάνουν καλή παρέα...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v