Για δώρα... την τελευταία στιγμή!

Αντικείμενα φετίχ, ρούχα, κοσμήματα, μουσειακά... είδη ή απλώς ένα έξυπνο παζλ είναι ορισμένες απαντήσεις στο συχνά βασανιστικό ”τι να του/της πάρω;”. Το In2life απαντά στο συνηθέστερο ερώτημα των εορτών, παρουσιάζοντάς σας ιδέες δώρων για όλα τα βαλάντια και για όλα τα γούστα.
Για δώρα... την τελευταία στιγμή!

Την περίοδο των εορτών ο περισσότερος κόσμος τρέχει στα μαγαζιά ως ένας μοντέρνος... Άγιος Βασίλης να ανακαλύψει το ξεχωριστό, μοναδικό δώρο για τους αγαπημένους του. Κι αν ο χρόνος υπάρχει τότε μάλλον δεν τίθεται πρόβλημα.

Αν δεν υπάρχει ο χρόνος όμως; Τότε τι γίνεται; Φτάνει η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το... σακούλι του Αι Βασίλη είναι άδειο και εμείς αισθανόμαστε τύψεις αν δεν έχουμε τίποτα να προσφέρουμε ή αν έχουμε επιλέξει κάτι το οποίο δεν ”ταιριάζει” στο χαρακτήρα του αποδέκτη.

Το In2life συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει ορισμένες ιδέες για δώρα για τους γύρω σας ή ακόμα- γιατί όχι;- για τον εαυτό σας.

-----Montblanc

Ο οίκος Montblanc αποτελεί συνώνυμο της πολυτέλειας. Γνωστός εδώ και πολλές δεκαετίες για τα στυλό και τις πένες του (τα οποία έχουν γίνει φετίχ) έχει εμπλουτίσει τα είδη του με ρολόγια, μανικετόκουμπα, καθώς και με άλλα αντικείμενα.

Το ρολόι (μοντέλο Star XXXL chrono GTM Automatic) διαθέτει αυτόματο χρονογράφο, πλάκα από ασήμι, μαύρο λουράκι αλιγάτορα και είναι αδιάβροχο στα 30 μ. Η τιμή του είναι στα 2.600 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα μανικετόκουμπα η τιμή τους ανέρχεται στα 245 ευρώ, ενώ οι τιμές για τις πένες StarWalker διαμορφώνονται στα 315 ευρώ (μαύρη ρητίνη) και στα 410 ευρώ (Metal Rubber).

Οι διευθύνσεις των καταστημάτων είναι Montblanc Boutique: Αθήνα-Citylink (Βουκουρεστίου 1 & Στοά Σπυρομήλιου 2-4, τηλ. 210-32.53.610-12), Πανεπιστημίου 41 (στοά Νικολούδη τηλ. 210-32.18.564-5) και Θεσσαλονίκη-Μητροπολίτου Ιωσήφ 18 τηλ. 2310-275.214).

-----Notos Galleries

Τα πολυκαταστήματα notos galleries Λαμπρόπουλος εδώ και 102 χρόνια διαθέτουν πλούσιο χαρτοφυλάκιο από επώνυμα είδη σε μια πλειάδα κατηγοριών.

Μεταξύ των άλλων, θα βρείτε τα συλλεκτικά μπλουζάκια με το ”χρυσό κροκόδειλο” της Lacoste (της φωτογραφίας) σε τιρκουάζ και σε μαύρο στην τιμή των 125 ευρώ.

Επίσης, επιλέξτε από τη μεγάλη γκάμα του σήματος Gant, γυναικεία και ανδρικά. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια σύνθεση με γυναικεία ρούχα. Το πουκάμισο είναι στα 95 ευρώ, το παλτό μοντγκόμερι στα 675 ευρώ και η μπλούζα στα 175 ευρώ.

Οι διευθύνσεις των καταστημάτων είναι: Αθήνα-Αιόλου 99 & Λυκούργου, τηλ. 210-32.45.811, Πειραιάς - Ηρ. Πολυτεχνείου 35 & Τσαμαδού, τηλ. 210-41.19.811 και Θεσσαλονίκη-Τσιμισκή 18 & Κομνηνών, τηλ. 2310-269.971.

-----Άννα Μαρία Μαζαράκη

Είναι γεγονός πως δεν υπάρχει γυναίκα που να αντιστέκεται στα κοσμήματα. Η Άννα-Μαρία Μαζαράκη το γνωρίζει αυτό και έχει καταφέρει να δημιουργήσει τέσσερις διαφορετικούς χώρους, προσφέροντας ιδιαίτερα μοντέρνα και εντυπωσιακά κοσμήματα τόσο σε ασήμι όσο και σε χρυσό, σε τιμές υπερβολικά φιλικές, που χαρακτηρίζονται με άλλα λόγια από προσιτή πολυτέλεια.

Συγκεκριμένα, επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τα ιδιαίτερα μοντέρνα ασημένια σκουλαρίκια στην τιμή των 40 ευρώ, ενώ εξίσου εντυπωσιακά είναι τόσο το χρυσό δαχτυλίδι (στα 140 ευρώ) όσο και το βραχιόλι (δέρμα δεμένο με ημιπολύτιμες πέτρες επίσης στα 140 ευρώ).

Οι διευθύνσεις των καταστημάτων είναι: Αθήνα-Attica Department Store, Γλυφάδα-Γρ. Λαμπράκη 16 & Μεταξά τηλ. 210-89.44.798, Χαλάνδρι-Χαϊμαντά 28 τηλ. 210-68.18.126 και Κηφισιά-Κυριαζή 30 τηλ. 210.80.17.361.

-----Αριφάκης

Για τους Πειραιώτες το κατάστημα ”Αριφάκη” δεν χρειάζεται συστάσεις. Από το 1965 μέχρι και σήμερα προσφέρει κυριολεκτικά τα πάντα που σχετίζονται με το ανδρικό ντύσιμο. Επώνυμες φίρμες σε κοστούμια, γραβάτες, πουκάμισα, πανωφόρια, εσώρουχα, αξεσουάρ με ξεχωριστό... ατού το χειροποίητο.

Ο μετρ του είδους άλλωστε, Στράτος Αριφάκης, είναι γνωστός για την ικανότητά του και την τέχνη του στο χειροποίητο ανδρικό ρούχο.

Από τα δυο καταστήματα Αριφάκη επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές γραβάτες Duchamp (στην τιμή των 110 ευρώ). Επίσης, ξεχωρίσαμε τη σύνθεση της φωτογραφίας με το κουστούμι Lebole (η τιμή του ανέρχεται στα 450 ευρώ), το πουκάμισο του Christian Dior (74 ευρώ) και τη μεταξωτή γραβάτα Nick Bronson (στην τιμή των 45 ευρώ).

Τα καταστήματα Αριφάκη θα τα βρείτε στις διευθύνσεις: Μπουμπουλίνας 31, Πειραιάς, τηλ. 210-42.96.782 και 210-42.96.867 και Ηρώων Πολυτεχνείου 60, Πειραιάς.

----- Μουσεία

Μια ακόμη εναλλακτική επιλογή για τα δώρα σας αποτελούν και τα εμπορικά καταστήματα των μουσείων. Εκεί θα βρείτε αντικείμενα που έχουν ιστορική ”ταυτότητα” και που σίγουρα διαφέρουν.

Ξεχωρίζουν το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη το οποίο διαθέτει αντίγραφα χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων, κοσμημάτων, εικόνων, κεντημάτων και ακολουθεί κατά το δυνατόν την τεχνική με την οποία κατασκευάστηκαν τα πρωτότυπα. Ένα μεγάλο μέρος τους είναι χειροποίητα.

Το Πωλητήριο του Μουσείου είναι ανοιχτό κατά τις ώρες λειτουργίας του χώρου.

Μια ακόμη επιλογή για ”έξυπνα” και διαφορετικά δώρα αποτελεί το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο που βρίσκεται στην Πλάκα. Εκεί θα βρείτε παιχνίδια και διακοσμητικά, όπως μινιατούρες από παραμύθια.

Στο Πωλητήριο του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου το οποίο λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00-15.00, μπορείτε να βρείτε ιδιαίτερα αντικείμενα, χειροποίητα παραδοσιακά παιχνίδια, αναμνηστικά από την επίσκεψή σας στο μουσείο, αλλά και εκπαιδευτικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, καθώς και λογοτεχνικά και παιδικά βιβλία αξιόλογων συγγραφέων σε οικονομικές τιμές. Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210-33.12.995.

Επίσης, το υπερσύγχρονο ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου δεν μας ταξιδεύει μόνο στο Διάστημα, αλλά μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε έξυπνα αντικείμενα, παζλ, κατασκευές, μανικετόκουμπα – κλεψύδρες και πλειάδα άλλων προϊόντων.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v