10 ιδέες για «ψαγμένα» δώρα γάμου

Παντρεύονται οι φίλοι σας και ετοιμάζεστε να τους πάρετε άλλη μία καφετιέρα που θα τρέχουν να αλλάξουν; Σταματήστε! Έχουμε δέκα πολύ καλύτερες ιδέες.
10 ιδέες για «ψαγμένα» δώρα γάμου
Ένα ταξίδι. Μπορείτε να κλείσετε απλά δυο αεροπορικά εισιτήρια με ανοιχτή ημερομηνία στο όνομά τους, ή –αν είστε μεγάλη παρέα και λίγο πιο μερακλήδες– να τους ανοίξετε ένα λογαριασμό σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο, και να τους αφήσετε να επιλέξουν το εξωτικό ταξίδι των ονείρων τους, και το πότε θα το κάνουν.

Μια θεατρική κάρτα. Τα περισσότερα μεγάλα θέατρα της Αθήνας εκδίδουν «κάρτες φίλων» που είναι στην ουσία εισιτήριο για πέντε-δέκα παραστάσεις της κάθε σαιζόν, με κόστος περί τα 100-150€ (κατ’ άτομο). Αν οι φίλοι που παντρεύονται είναι θεατρόφιλοι, μόλις βρήκατε το ιδανικό τους δώρο.

Μια εμπειρία. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να τους στείλετε μαζί σε ένα spa ή τόσο… wow όσο το να τους κλείσετε μια βόλτα με ελικόπτερο πάνω από την Αθήνα. Πάρτε ιδέες από εδώ

Μια συναυλία. Και οι παντρεμένοι έχουν δικαίωμα στο αθηναϊκό συναυλιακό καλοκαίρι. Βγάλτε τους δυο εισιτήρια για τους Arctic Monkeys, τους Iron Maiden, τους Dead Kennedy’s, τον Nick Cave ή κάποιο άλλο από τα μεγάλα ονόματα που καταφτάνουν το καλοκαίρι για συναυλίες στην Αθήνα.

Μια ετήσια συνδρομή στο Netflix. Γιατί τίποτα δεν σώζει ένα γάμο καλύτερα από μερικά βράδια τη βδομάδα αγκαλιά στον καναπέ με ταινίες και σειρές. Και έξτρα μπόνους: Αν τους χαρίσετε τη «μεγάλη» συνδρομή, πληρώνοντας 12€ τον μήνα, δηλαδή 144€ τον χρόνο, μπορείτε να βλέπετε κι εσείς –και άλλοι δύο φίλοι σας– ταυτόχρονα.

Ένα μπάρμπεκιου με κάρβουνα. Και εδώ επωφελείστε κι εσείς, που θα σας καλούν για κυριακάτικα ψησίματα. Μια ψησταριά με κάρβουνα σαν αυτή εδώ θα σας κοστίσει γύρω στα 40€.

Μια instant camera. Θυμάστε τις Polaroid; Οι instant cameras είναι η μοντέρνα εκδοχή τους: Τραβούν την φωτογραφία και την εκτυπώνουν επιτόπου –και είναι και σούπερ χαριτωμένες. Κυκλοφορούν σε πολλές διαφορετικές μάρκες, σχήματα και χρώματα. Αυτή εδώ η Fujifilm, για παράδειγμα, κοστίζει 71€. 

Επιτραπέζια παιχνίδια. Γιατί φέρνουν τα ζευγάρια (πολύ) πιο κοντά από μια ακόμα βραδιά αγκαλιά στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση. Κάντε μια βόλτα από το Game Rules για να βρείτε το τέλειο επιτραπέζιο για τις ηλικίες/ τα γούστα/ την ιδιοσυγκρασία τους.

Ένα πικάπ. Για τους νοσταλγούς του ροκ εν ρολ και των νιάτων τους. Αυτό το σούπερ κουλ Fenton, για παράδειγμα, θα σας στοιχίσει 70€. 

Μια παγωτομηχανή. Για τους γλυκατζήδες της ζωής σας, που θα σας αγαπούν για πάντα σχεδόν όσο και το παγωτό που θα φτιάχνουν μόνοι τους. Από 30€ ξεκινούν οι μικρότερες, σαν αυτή εδώ,  και μπορούν να φτάσουν τα 280€ για μια σούπερ επαγγελματική, όπως αυτή εδώ η Delonghi

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v