Πληρωμή με κάρτα: Εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα

Οι συναλλαγές με κάρτα συμφέρουν την τσέπη μας. Δείτε ποια είναι τα οφέλη και τι προσφέρει η κάθε τράπεζα ως bonus αγορών.
Πληρωμή με κάρτα: Εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα

Το φθηνό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα και το καλύτερο και αντίστοιχα τα μετρητά δεν εγγυώνται ότι θα είναι και ο πιο φθηνός τρόπος να κάνετε τις αγορές σας. Και αυτό γιατί οι συναλλαγές με κάρτες προσφέρουν τη δυνατότητα για συλλογή πόντων που μπορείτε να εξαργυρώνετε σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα να έχετε σημαντική εξοικονόμηση, απλά κάνοντας τις αγορές που ούτως ή άλλως θα κάνατε.

Η χρήση των καρτών έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, ειδικά την τελευταία διετία, και ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι κατ’ αρχήν ότι πλέον τα καταστήματα που δέχονται πληρωμές με κάρτες είναι περισσότερα από εκείνα που δεν δέχονται. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό όταν είσαι εκτός και δεν θες να κουβαλάς μαζί σου μετρητά. Ακόμη περισσότερο που με τη χρήση των χρεωστικών καρτών δεν μπορείς και να ξεφύγεις, δεδομένου ότι όταν κάνεις μία συναλλαγή το ποσό αφαιρείται από τον λογαριασμό σου.

Όμως, το στοιχείο που κάνει πλέον πιο έξυπνο να πραγματοποιείς τις αγορές σου με κάρτα είναι τα προγράμματα επιβράβευσης που έχουν όλες οι τράπεζες. Προγράμματα που σου δίνουν πόντους με κάθε συναλλαγή σου, τους οποίους με τη σειρά μπορείς να εξαργυρώσεις σε διάφορα καταστήματα. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται τα σούπερ μάρκετ και τα πρατήρια καυσίμων, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις εστιατορίων και μπαρ όπου μπορείς και εκεί να τη «βγάλεις» σχεδόν τζάμπα, αξιοποιώντας τους bonus πόντους σου.

Από πλευράς προγραμμάτων, η Eurobank έχει το «Επιστροφή», η Εθνική Τράπεζα το Go4more, η Τράπεζα Πειραιώς τα Yellows και η Alpha Bank το πρόγραμμα Bonus. Σημειώνεται πως το τελευταίο ήταν και το πρώτο σύγχρονο πρόγραμμα επιβράβευσης που έκανε την εμφάνιση του στην ελληνική αγορά, το 2006.

Αυτό που πρέπει να επιδιώκετε είναι να αξιοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερο τις προσφορές που υπάρχουν. Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή των καρτών Enter Bonus American Express της Alpha Bank, οι οποίες μέχρι τις 20 Μαΐου διπλασιάζουν τους πόντους από κάθε συναλλαγή! Ενδεικτικά, στους Μεγάλους Συνεργάτες του προγράμματος όπου ένα ευρώ αγορών αντιστοιχεί σε 4 Bonus πόντους, με τον διπλασιασμό οι καταναλωτές θα πάρουν 8 Bonus πόντους, ενώ για κάθε ευρώ αγορών που μεταφράζεται σε 2 Bonus πόντους στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις Bonus αυτοί θα αυξάνονται σε 4.

Οι Bonus πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν σε χιλιάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα που μετέχουν στο πρόγραμμα, με τους κατόχους των καρτών Enter Bonus American Express (καθώς και των Private, Gold και Business) να μπορούν να απολαύσουν δωρεάν υπηρεσίες και εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, όπως καύσιμα, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, αγορές σε super market, είδη ρουχισμού, αεροπορικά εισιτήρια κ.ά.

Επιπλέον, οι κάρτες Enter Bonus American Express  προσφέρουν και μία ακόμη ευκολία που δεν είναι άλλη από τις ανέπαφες συναλλαγές. Επειδή διαθέτουν την τεχνολογία Contactless δεν απαιτείται η εισαγωγή της κάρτας στο τερματικό (POS) για αγορές χαμηλότερες από 25 ευρώ. Οι συναλλαγές μεγαλύτερης αξίας πραγματοποιούνται επίσης ανέπαφα, απλά και μόνο με την πληκτρολόγηση του τετραψήφιου ΡΙΝ. Εξαιρετικά πρακτικό όταν βρίσκεσαι έξω σε κάποιο εστιατόριο, καφέ ή μπαρ και θες να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου αντί να πληρώσεις με μετρητά, προκειμένου να λάβεις και τους Bonus πόντους σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v