Κουπόνια για τις λαϊκές αγορές

Μάθετε για τα κουπόνια αγορών για λαϊκές αγορές που θα διανείμει η Περιφέρεια Αττικής και ποιοι είναι οι δικαιούχοι.
Κουπόνια για τις λαϊκές αγορές
Σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ σε κουπόνια θα διατεθούν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για αγορές προϊόντων στις λαϊκές αγορές.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών - Λαϊκών Αγορών, κατόπιν πιέσεών της προς την πολιτεία, κατάφερε να θεσμοθετήσει μια δράση ενίσχυσης των κοινωνικών ομάδων που δυσκολεύονται οικονομικά, με την παροχή κουπονιών από την 1η Οκτωβρίου 2016 και για ένα χρόνο.

Η δράση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής και στην ουσία αξιοποιεί ένα ποσό από το αποθεματικό του καταβαλλόμενου ημερήσιου δικαιώματος στον φορέα διαχείρισης λαϊκών αγορών. Φέτος θα διατεθούν σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ σε κουπόνια του ενός ευρώ.

«Μετά από έξι χρόνια συνεχούς αγώνα και πιέσεων, αφού αρχικά έγιναν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, η πρόταση μας αγκαλιάστηκε από την Περιφέρεια Αττικής και μετά από (σχεδόν) ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και αφού ξεπεράστηκαν με σκληρή εργασία τα όποια γραφειοκρατικά, και άλλα προβλήματα, που παρουσιάστηκαν, η δράση ξεκινά από το Σάββατο 1η Οκτώβρη 2016, με διάρκεια ενός έτους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα κουπόνια θα διανείμει η Περιφέρεια Αττικής σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και συγκεκριμένα σε οικογένειες με απροστάτευτα ανήλικα μέλη. Πιο συγκεκριμένα, η διάθεση του ποσού αφορά 737 οικογένειες και θα γίνει ως εξής:
-412 οικογένειες με ένα παιδί, που θα λάβουν ανά μήνα και για δώδεκα μήνες κουπόνια αξίας 100 ευρώ μηνιαίως.
-226 οικογένειες με δύο παιδιά, που θα λάβουν ανά μήνα και για δώδεκα μήνες κουπόνια αξίας 120 ευρώ μηνιαίως.
-99 οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, που θα λάβουν ανά μήνα και για δώδεκα μήνες, κουπόνια αξίας 140 ευρώ μηνιαίως.

«Η συνεργασία των πωλητών των Λαϊκών Αγορών και η διευκόλυνση των οικογενειών, που είναι δικαιούχοι του προγράμματος, είναι δεδομένη. Άλλωστε χιλιάδες φορές τα τελευταία χρόνια έχουμε αποδείξει την κοινωνική μας ευαισθησία με πράξεις αλληλεγγύης. Μόνο που αυτή τη φορά, η πράξη αλληλεγγύης γίνεται θεσμοθετημένα κι αναδεικνύεται στην κοινωνία, ενισχύοντας έτσι την εικόνα και την θέση του θεσμού των Λαϊκών Αγορών», κλείνει το δελτίο τύπου.

Μάθετε περισσότερα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v