Τα απαραίτητα gadgets για μια fit ζωή

Γυμνάζεστε συστηματικά ή περιστασιακά; Θέλετε να κάνετε την fit ζωή σας ποιο εύκολη; Ιδού έξι αγορές που λύνουν χέρια και σας βοηθούν στους στόχους σας.
Τα απαραίτητα gadgets για μια fit ζωή

Η fit ζωή απαιτεί και fit αγορές. Πέρα από τις φόρμες/αθλητικά κολάν/μπουστάκια/αθλητικά παπούτσια που οφείλετε να έχετε στην γκαρνταρόμπα σας εφ’ όσον γυμνάζεστε, υπάρχουν και ορισμένες κατηγορίες gadget που μπορεί να μην είναι 100% απαραίτητα, όμως θα σας διευκολύνουν σημαντικά στην προσπάθειά σας και στους στόχους σας.


Από ακουστικά μέχρι ζυγαριές/λιπομετρητές και καρδιοσυχνόμετρα ιδού έξι tech αγορές που θα σας λύσουν τα χέρια.


Sony MDR-AS200/BLU Active Sports Headphones


Η μουσική είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη σχεδόν σε κάθε μορφή άσκησης/προπόνησης. Μάλιστα αποδεδειγμένα μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση των επιδόσεων. Θεωρώντας ότι έχετε κάποιο mp3 player ή gadget για μουσική, η δεύτερη πιο σημαντική αγορά είναι τα ακουστικά. Όχι όμως όποια κι όποια. Από τα πιο οικονομικά «αθλητικά» ακουστικά, αυτά της Sony προσφέρονται σε ποικιλία χρωμάτων, είναι 100% αδιάβροχα και διαθέτουν μηχανισμό προσαρμογής ώστε να εφαρμόζουν άψογα στα αυτιά σας. Τιμή: 15€ από εδώ.


EatSmart Precision GetFit Digital Body Fat Scale


Αν ξεκινήσατε πρόσφατα να αθλείστε, τότε σίγουρα χρειάζεστε ένα όργανο για να υπολογίζετε το ακριβές σας βάρος αλλά και τη σύσταση του σώματός σας (λίπος/μυϊκή μάζα). Η εν λόγω ζυγαριά κάνει και τα δύο, αλλά και πολλά ακόμα: μετρά το ποσοστό νερού στο σώμα σας, την οστική σας μάζα, αποθηκεύει δεδομένα για έως και οκτώ χρήστες, διαθέτει LCD οθόνη 3.5 ιντσών, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα όταν ανεβείτε πάνω της. Τιμή: 44€ από εδώ

Διαιτολογική ζυγαριά τροφίμων Nutri


Αν ακολουθείτε προσεγμένη διατροφή με ποσότητες, τότε μια ζυγαριά τροφίμων είναι επίσης χρήσιμη. Με της συγκεκριμένη ζυγαριά, μπορείτε να υπολογίζετε το βάρος αλλά και τη διατροφική αξία των τροφίμων, δηλαδή τις θερμίδες, την πρωτεΐνη, τους υδατάνθρακες, το λίπος και τη χοληστερόλη. Ζυγίζει τρόφιμα μέχρι πέντε κιλά, με ακρίβεια γραμμαρίου και οι διαστάσεις τις είναι 50 εκ. επί 120 εκ. Τιμή: 80€ από εδώ.  

Αισθητήρας H7 καρδιακής συχνότητας


Η μέτρηση και ο έλεγχος της καρδιακής συχνότητας είναι απαραίτητος για οποιονδήποτε ασκείται σοβαρά, από τον ερασιτέχνη δρομέα, μέχρι τον αθλητή σωματικής διάπλασης ο οποίος θέλει να ξέρει με ακρίβεια σε τι ποσοστό λειτουργεί η καρδιά του και τον υπερτασικό που θέλει να ασκείται εντός ορίων. Ο αισθητήρας αυτός της Polar συγχρονίζεται εύκολα μέσω Bluetooth με οποιοδήποτε smartphone νέας γενιάς και μετρά με ακρίβεια τους χτύπους της καρδιάς σας, επιτρέποντάς σας να τους ελέγχετε μέσω της ειδικής εφαρμογής της Polar για smartphones. Τιμή: 74€ από εδώ.


Omron Walking Style III


Είτε ασκείστε συστηματικά είτε όχι, ο αριθμός των βημάτων που κάνετε μέσα στην ημέρα μπορεί να «δείξει» το πόσο δραστήριοι είστε (ή όχι). Οι ειδικοί συνιστούν να κάνουμε τουλάχιστον 10.000 βήματα μέσα στην ημέρα για να έχουμε καλή υγεία, όμως πώς μπορούμε να τα μετρήσουμε; Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ένας βηματομετρητής, όπως αυτός της Omron, ο οποίος μετράει την απόσταση που διανύετε σε βήματα και μέτρα και τις θερμίδες που καταναλώνετε όταν περπατάτε ή ασκείστε. Τιμή: 26€ από εδώ.


Jawbone UP Move


Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό βραχιολάκι όλα-σε-ένα το οποίο «παρακολουθεί» και καταγράφει την κάθε σας κίνηση που αφορά την φυσική σας κατάσταση. Πόσο κινείστε (βλ. βηματομετρητής), πόσες θερμίδες καίτε, πόσο καλά κοιμάστε, τη διάθεσή σας κάθε μέρα (εφ’ όσον την «περνάτε» στο βραχιολάκι) και την καθημερινή σας διατροφή. Επίσης, σας ξυπνά μέσω ενός ειδικού ξυπνητηριού μέχρι και 30 λεπτά πριν, την ιδανική ώρα με βάση τους REM κύκλους σας. Τιμή: 93€. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v