8 vintage μαγαζάκια στην Αθήνα

Οκτώ μαγαζάκια-χρονομηχανές στην Αθήνα, όπου μπορείτε να αγοράσετε vintage διακοσμητικά και μεταχειρισμένα ρούχα, δωράκια ή μικροαντικείμενα.
8 vintage μαγαζάκια στην Αθήνα
Ένα εκτυφλωτικά πορτοκαλί, παλιό σταθερό τηλέφωνο κουδουνίζει δίπλα στην ‘70s φλοράλ λάμπα. Το σερβίτσιο της γιαγιάς περιμένει μαζί με τις λονδρέζικες τσαγιέρες. Οι ‘60s καναπέδες κρύβουν πίσω τους κρεμάστρες με second hand ρούχα και vintage χειροποίητα κοσμήματα. Είστε κι εσείς λάτρεις του παλιού αλλά διαχρονικού design; Συγκεντρώνουμε οκτώ αθηναϊκές διευθύνσεις όπου θα βρείτε όλα τα παραπάνω, κι ακόμη περισσότερα. 

Retrosexual
Αγίας Ειρήνης 3, τηλ: 2105451553
Όλες οι δεκαετίες μεταξύ του 1920 και του 2000 βρίσκουν στέγη σε αυτό τον «παράδεισο» vintage αντικειμένων, διακοσμητικών ή και χρηστικών, σε μια συλλογή από όλο τον κόσμο. Όπως λένε οι ίδιοι οι ιθύνοντες του Retrosexual για τον χώρο τους, «σκοπός του Retrosexual Vintage Shop είναι να επικοινωνήσει ολόκληρη την vintage κουλτούρα και αισθητική περασμένων εποχών, γι’ αυτό και επιδιώκει το κάθε αντικείμενο να συνοδεύεται από μία ολοκληρωμένη μελέτη της ιστορίας του, να συντηρείται αυστηρά μέσα στα πλαίσια της αυθεντικότητάς του και να διατηρούνται χαμηλές οι τιμές των προϊόντων». Γραφομηχανές, μικρά έπιπλα, τηλέφωνα, memorabilia, καθρέφτες και συσκευές, οι περισσότερες εκ των οποίων σε άψογη λειτουργική κατάσταση γεμίζουν τον χώρο του καταστήματος. 

Παλιοσυνήθειες 
Πρωτογένους 8, Ψυρρή και Σαλαμίνος 65, Μεταξουργείο
Ένας μικρός χώρος στου Ψυρρή, δίπλα στο μπαράκι του Τρανζίστορ, και ένας πολύ μεγαλύτερος, 700 τετραγωνικών, στην καρδιά του Μεταξουργείου, θα σας θυμίσουν αγαπημένες… παλιοσυνήθειες. Όπως το να κάθεστε σε ‘60s πολυθρόνες, να έχετε ξύλινους μπουφέδες στην άκρη του σαλονιού σας, το να γυρίζετε το καντράν του τηλεφώνου, να πατάτε σε υφαντά χαλιά και να φωτίζεστε από αριστοκρατικούς πολυέλαιους. Όλα αυτά, μάλιστα, μπορείτε να τα δείτε με τις τιμές τους στο e-shop του καταστήματος – πατήστε εδώ.  



Σοφίτα Vintage Shop 
Ηρακλειδών 35, Θησείο, τηλ: 2103469904
Τα σερβίτσια της γιαγιάς συναντούν τα χειροποίητα διακοσμητικά της μαμάς και οι παλιοί καναπέδες στέκουν πλάι σε αναπαλαιωμένα κομοδίνα και μικροαντικείμενα ή υφάσματα παλαιότερων δεκαετιών. Όλα αυτά θα τα βρείτε στη Σοφίτα του Θησείου, η οποία μάλιστα αναλαμβάνει και αναπαλαιώσεις δικών σας επίπλων. 

Το Σπίτι της Γιαγιάς 
Σερβίων 6, Βοτανικός και Μ. Αλεξάνδρου 110, Μεταξουργείο, τηλ: 2105226523
Μεταχειρισμένα μικροαντικείμενα, second hand βινύλια, vintage βαλίτσες και μπαούλα, retro έπιπλα και ό,τι άλλο «της γιαγιάς» μπορείτε να φανταστείτε σας περιμένει στο Granny’s House για να του δώσετε ευκαιρία για… δεύτερη ζωή. Μπορείτε να δείτε ενδεικτικές τιμές στην ιστοσελίδα του καταστήματος.  

Formika 
Τηλ: 6985757550
Το καλό design δεν έχει χρονολογία και εποχή, γι’ αυτό και τα vintage αντικείμενα, τα είδη σπιτιού, τα ρούχα, οι φωτογραφικές μηχανές και οι ιδέες για δώρα που θα συναντήσετε στο Formika Design Store αποτελούν αγορές εγγυημένης ποιότητας. Θα βρείτε επίσης χρηστικά είδη για το σπίτι και το μπάνιο, φωτιστικά, είδη γραφείου και θα πάρετε ιδέες για τις τιμές στο e-shop.  



Ρετρό 
Μυκόνου 10, Θησείο, τηλ: 2109270536
Η μυρωδιά ενός παλαιοπωλείου συναντά την κομψότητα μιας γκαλερί και οι αντίκες που εκτίθενται εδώ σμίγουν με vintage κομμάτια, έπιπλα με ωραίες τεχνοτροπίες παλαιού τύπου και αντικείμενα που δένουν αρμονικά ακόμη και με το σύγχρονο design. Από παλιές βιβλιοθήκες και ρομαντικά κάδρα μέχρι second hand παιχνίδια και λούτρινα αρκουδάκια, απολαύστε μια βόλτα στα… παλιά, στον φιλόξενο χώρο του Retro – όπου, μάλιστα, έχει διαμορφωθεί και ειδικός χώρος με παλιά περιοδικά και βιβλία για να αράξετε και να διαβάσετε. 

Reset thriftshop 
Στουρνάρη 15, Εξάρχεια, τηλ: 2108087005
Ρούχα, αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου, second hand παπούτσια σε πολύ καλή κατάσταση, χειροποίητα σκουλαρίκια, και άλλα πολλά θα βρείτε στο thrift shop των Εξαρχείων, όπου ακόμη και η διακόσμηση είναι vintage, σε έναν χώρο γεμάτο παλιές αφίσες, γραμμόφωνα και παλιά βινύλια. 



Coo 
Καρόρη 13, Μοναστηράκι, τηλ: 6972102309
Μια μικρή όαση συλλεκτικών κομματιών με υπέροχο vintage design κρύβεται στο στενάκι της Καρόρη, μια ανάσα από την πολύβουη πλατεία Αγίας Ειρήνης. Θα βρείτε επίσης λάμπες από τα μακρινά 70s, σετ τσαγιού από τα 60s, σκαλιστά διακοσμητικά, πορσελάνινα στολίδια, γραφομηχανές και παλιά σταθερά τηλέφωνα, απλίκες και ξύλινα ντουλαπάκια, σε τιμές που ξεκινούν από τα 20€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v