Μεταχειρισμένα: Διευθύνσεις από δεύτερο χέρι

Ψάχνετε μεταχειρισμένα iPhone, έπιπλα, ρούχα και αξεσουάρ σε άκρως οικονομικές τιμές; Βρήκαμε τις καλύτερες διευθύνσεις για να τα αγοράσετε. 
Μεταχειρισμένα: Διευθύνσεις από δεύτερο χέρι
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Ιδανική επιλογή για όσους δεν έχουν να διαθέσουν ένα μίνι μισθό για να αγοράσουν ένα προϊόν, η επιλογή μεταχειρισμένου τείνει να γίνει πλέον κανόνας. Πέρα από τις όποιες ενστάσεις όσον αφορά την ποιότητα ή την εγγύηση, οι επιλογές που έχουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε οτιδήποτε (ρούχα, αξεσουάρ, κινητά, γυαλιά, έπιπλα) από δεύτερο χέρι είναι δεκάδες. 

Μεταχειρισμένα ρούχα και αξεσουάρ
Δεκάδες μαγαζιά στην Αθήνα προσφέρουν μεταχειρισμένα ρούχα σε άκρως συμφέρουσες τιμές από διάσημους και μη οίκους μόδας. Στο Bohbo θα βρείτε ρούχα από 7Jeans, Boss, American Vintage κ.α. με τιμές που ξεκινούν από 15€, στο Yesterday’s Bread δημιουργίες από την Ολλανδία και τις Κάτω Χώρες σε τιμές από 2-3€, στο Kilo Shop second hand ρούχα τα οποία μπορείτε να ψωνίσετε με το… κιλό και στην Αμερικάνικη Αγορά (Αθηνάς 30) κλασσικά vintage ρούχα και αξεσουάρ με τιμές που ξεκινούν από 18€ για μια φούστα. 

Επίσης, στο Swap στη Γλυφάδα θα βρείτε designer second hand ρούχα, τσάντες και αξεσουάρ, σε τιμές μειωμένες τουλάχιστον κατά 50% από τις αρχικές τους. Εκεί μπορείτε, επίσης, να αφήσετε τα δικά σας ελαφρώς μεταχειρισμένα ρούχα και αξεσουάρ, προς πώληση. Τέλος ο Μίμης, στην πλατεία Κάνιγγος, εδώ και χρόνια μαζεύει και πουλά σε άκρως οικονομικές τιμές vintage γυαλιά σε τεράστια ποικιλία και ιδιαίτερα χαμηλές τιμές από 10€. 

Μεταχειρισμένα κινητά
Με την ανιούσα στις τιμές των smartphone, η αγορά ενός καλού μεταχειρισμένου αποτελεί μια καλή επιλογή αν δε θέλετε να δώσετε μισό μισθό για μια συσκευή η οποία είναι άκρως ευαίσθητη σε κακουχίες. Μαγαζιά με μεταχειρισμένα στα οποία μπορείτε τόσο να αγοράσετε όσο και να πουλήσετε τις συσκευές σας είναι το Mobilemania, το Kaizershop, το κατάστημαΖερβουδάκη με το επικό marketing και τον ιδιοκτήτη να ποζάρει ο ίδιος στο site και το Easy Buy World

Μεταχειρισμένα βιβλία
Εκτός και αν θέλετε να τα αγοράσετε σαν δώρο για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, τα βιβλία μπορούν κάλλιστα να αγοραστούν μεταχειρισμένα σε πολύ χαμηλές τιμές, τόσο σε online καταστήματα, όσο και σε βιβλιοπωλεία. Η κατάστασή τους μπορεί να διαφέρει από βιβλίο σε βιβλίο, ανάλογα με την χρήση που τους έχει γίνει, αλλά συνήθως κυμαίνεται από καλή έως πολύ καλή. Σταθερή αξία το Παλαιοβιβλιοπωλείο στην Χαριλάου Τρικούπη: Ένα από τα κλασικότερα παλαιοβιβλιοπωλεία στην Αθήνα βρίσκεται στα ούτως ή άλλως βιβλιοφίλ Εξάρχεια. Μεγάλο μέρος της συλλογής του αφορά συλλέκτες σπάνιων βιβλίων, αλλά τα μεταχειρισμένα καταλαμβάνουν σεβαστό χώρο. Οι τιμές δεν είναι ίσως οι χαμηλότερες που μπορείτε να βρείτε, αλλά η αναζήτηση των βιβλίων είναι άκοπη, καθότι το Παλαιοβιβλιοπωλείο είναι πολύ καλά οργανωμένο. 

Επίσης, τα βιβλιοπωλεία πέριξ της οδού Άστιγγος στο Μοναστηράκι. Τέσσερα μεγαλύτερα και ένα μικρότερο πωλητήριο μεταχειρισμένων βιβλίων μπορείτε να βρείτε αν είστε αποφασισμένοι να βουτήξετε στα βαθιά. Εδώ οι τιμές είναι ασυναγώνιστες- οι καλύτερες της πόλης- αλλά συνήθως πρέπει να ξέρετε τι περίπου ψάχνετε, γιατί τα περισσότερα από τα μαγαζιά αυτά δεν είναι στημένα με τη λογική του βιβλιοπωλείου
Το Ίστωρ στο 156 της Ιπποκράτους, το μαγαζί του κ. Άρη Ζέφυρου στον Πειραιά κοντά στον ηλεκτρικό και ο Βιβλιοχαμός στην Μαυροκορδάτου είναι μερικές ακόμα αξιόλογες επιλογές.

Μεταχειρισμένα βινύλια, CD, DVD
Μεταχειρισμένα DVD θα βρείτε σε όλα τα video clubs με τιμές που ξεκινούν από 5€ και φτάνουν το πολύ τα 8€, ανάλογα με το πόσο πρόσφατη είναι η ταινία. Μεταχειρισμένα CD θα βρείτε online στο usedrecords http://www.usedrecords.gr/, σε καταστήματα στο Μοναστηράκι, όπως o Ζαχαρίας και το 7 + 7 στην Ηφαίστου αλλά και στην Αθήνα στο Music Machine (Σόλωνος 71, τηλ. 3626666). Δείτε εδώ περισσότερα μαγαζιά με μεταχειρισμένα βινύλια και CD.

Μεταχειρισμένα έπιπλα 
Τα μεταχειρισμένα έπιπλα ανέκαθεν αποτελούσαν πόλο έλξης για όσους αναζητούσαν μια αρκετά οικονομική εναλλακτική για να γεμίσουν το σπίτι τους χωρίς να ξεφύγουν οικονομικά, αλλά και χωρίς να κάνουν έκπτωση στην ποιότητα. Στις Παλιοσυνήθειες στου Ψυρρή θα βρείτε κάθε λογής vintage και second hand θησαυρούς σε μεγάλη ποικιλία και πολύ χαμηλές τιμές. Ενδεικτικά, βρήκαμε κρεβάτι με 10€ και κομοδίνο με 20€. Σε κάθε κατάστημα ΙΚΕΑ, υπάρχει και από ένα section με second hand και «ελαττωματικά» έπιπλα στο οποίο οι τιμές παίρνουν… την κατιούσα, ενώ μερικές online διευθύνσεις για μεταχειρισμένα έπιπλα είναι το Umarket, το Olataepipla.gr και – φυσικά – οι μικρές αγγελίες.

Μεταχειρισμένα και επιδιορθωμένα έπιπλα σε ρετρό στιλ και πολύ χαμηλές τιμές διαθέτουν και τα καταστήματα της ομάδας πρώην ναρκομανών Peto (Σοφοκλέους 256 Καλλιθέα/ 21ο χλμ. Αθηνών-Λαυρίου, λίγο έξω από Κορωπί/ Ηρακλέους 24, Καματερό)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v