Πέντε «ψαγμένα» παιχνίδια για πιτσιρίκια

Βαρεθήκατε να παίρνετε στο παιδί σας συνέχεια τα ίδια και τα ίδια παιχνίδια; Έχουμε πέντε διαφορετικές επιλογές που θα διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες.
Πέντε «ψαγμένα» παιχνίδια για πιτσιρίκια
Υπάρχουν δύο «οικογένειες» δώρων που μπορεί κανείς να πάρει στο πιτσιρίκι του: τα «εύκολα», τα οποία προσφέρουν άμεση χαρά στο παιδί και τα πιο «ψαγμένα» εκείνα που αποσκοπούν στην επιμόρφωσή του μέσα όμως από μια διασκεδαστική διαδικασία.

Και τα δύο φέρουν εις πέρας τον σκοπό τους, δηλαδή να περάσει καλά το πιτσιρίκι για κάποιες ώρες. Όμως αντίθετα με την πρώτη κατηγορία, η δεύτερη προσφέρει και απαραίτητα εφόδια τα οποία θα χρειαστούν μελλοντικά στο παιδί όπως π.χ. εξοικείωση με τα μαθηματικά, τις κατασκευές, την σύνταξη λέξεων και πολλά ακόμα.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε τέτοια παιχνίδια.

tri-FACTa Addition and Subtraction Game
Ηλικίες: 6+
Παιχνίδι αριθμητικής που θυμίζει αρκετά το Σκράμπλ και παίζεται αρκετά όμοια με το Uno, το tri-FACTa σας δίνει έξι μικρές κάρτες με αριθμούς και από τη στιγμή που θα καταφέρετε να παίξετε και τις έξι, κερδίζετε. Αν δεν μπορείτε να παίξετε κάποια από τις κάρτες που έχετε στα χέρια σας, τότε τραβάτε μια άλλη. Η φιλοσοφία του βασίζεται στις πράξεις της πρόσθεσης και της αφαίρεσης, αλλά και στην παρατηρητικότητα και βοηθά τα πιτσιρίκια να εξοικειωθούν με τις πράξεις αυτές μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία.

Θα το βρείτε στα καταστήματα ELC και στο Amazon.

Castle Logix
Ηλικίες: 4-5+

Η μαγεία των κάστρων σε ένα – ατομικό – παιχνίδι, το οποίο βάζει το πιτσιρίκι να φτιάξει κάστρα τουβλο προς τούβλο και πύργο προς πύργο, με την χρήση καλοσχεδιασμένων υλικών κατασκευασμένων από ξύλο. Το κάθε κάστρο πρέπει να στηθεί με την κατεύθυνση που δίνεται στην αντίστοιχη σελίδα του βιβλίου που συνοδεύει το παιχνίδι, ενώ όσο οι σελίδες προχωρούν το πράγμα δυσκολεύει και οι μικροί αρχιτέκτονες έχουν ολοένα και πιο απαιτητικό έργο. Στην κατηγορία "Master" ετοιμαστείτε να τα βρείτε σκούρα και εσείς!

Θα το βρείτε στα καταστήματα Παιχνίδι και στο Amazon.

Σύστημα παιχνιδιών Meccano
Ηλικίες: 4+

Για να… πιάσουν τα χέρια τους και να δουλέψει η φαντασία τους, η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών προσφέρει δεκάδες επιλογές σε κάθε λογής κατασκευές (αυτοκίνητα, οχήματα, γερανούς, ρομπότ) βάζοντας τα παιδιά στη θέση του «μηχανικού» και εξοπλίζοντάς τα με τα απαραίτητα κάθε φορά εργαλεία. Πάρτε εδώ μια γεύση από τα παιχνίδια της εξαιρετικής σειράς

Build It Construction Starter Set
Ηλικίες: 3+

Κατασκευών συνέχεια με τα υψηλής ποιότητας παιχνίδια της ELC, από τα οποία ξεχωρίζουμε το βασικό σετ Build It, με το οποίο το πιτσιρίκι αποκτά άφθονες ώρες ψυχαγωγίας μέσα από το «χτίσιμο». Χτίσιμο τίνος; Θα αναρωτηθείτε. Οι επιλογές είναι δεκάδες: τρόλει, φορτηγό, σκύλο, ρομπότ, καροτσάκι και πολλά ακόμα προσφέρουν δημιουργική απασχόληση στο παιδί και το μαθαίνουν να δημιουργεί εύκολα και απλά. Το συγκεκριμένο σετ περιλαμβάνει 75 κομμάτια και τα απαραίτητα εργαλεία για τις κατασκευές.

Θα το βρείτε στα καταστήματα ELC και online εδώ.

Scrabble Junior
Ηλικίες: 7+
Το ενήλικο… κόλλημα μεταμορφώνεται σε παιδικό μέσα από την junior έκδοση του άκρως δημοφιλούς παιχνιδιού δημιουργίας λέξεων, η οποία είναι αρκετά πιο εύκολη από την παραδοσιακή. Το ταμπλό είναι γεμάτο εικόνες οι οποίες καθοδηγούν τα παιδιά στο πώς να φτιάξουν/σχηματίσουν λέξεις, ενώ για τα πιο προχωρημένα πιτσιρίκια υπάρχει η εναλλακτική να γυρίσουν το ταμπλό για μια πιο δύσκολη version.

Αγοράστε το από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v