Lina P.: Όταν η κρίση «γεννάει» τέχνη για όλους!

Η Λίνα Πουλίτση υπογράφει μικρές ιστορίες τέχνης από μέταλλο. Δείτε τα ιδιαίτερα, χειροποίητα κοσμήματά της, για να πάρετε ιδέες για πασχαλινά και όχι μόνο δωράκια.
Lina P.: Όταν η κρίση «γεννάει» τέχνη για όλους!
Η Λίνα Πουλίτση αξιοποιεί τεχνικές της αργυροχρυσοχοΐας για να δημιουργήσει μοναδικά έργα μικρών διαστάσεων, φτιαγμένα ένα -ένα στο χέρι, τα οποία μπορούν να αλλάζουν διαστάσεις για να μεταμορφωθούν σε εικαστικά αντικείμενα, κοσμήματα, προσωπικά και επιχειρηματικά δώρα ή ακόμα και μπομπονιέρες.

Η Lina P., όπως συστήνεται, άρχισε το ταξίδι της στο χώρο της εικαστικής δημιουργίας εν μέσω οικονομικής κρίσης, παρακολουθώντας το σεμινάριο «Κόσμημα, Φόρμα και Τεχνική» του Μουσείου Μπενάκη.

Η γνωριμία της με το μέταλλο και η γοητεία που άσκησαν πάνω της οι ανεξάντλητες δυνατότητές του να μεταμορφώνεται σε εικαστικό αντικείμενό στάθηκαν η αφορμή για να συνεχίσει το δημιουργικό της «ταξίδι» με σπουδές αργυροχρυσοχοΐας. Η φύση, ο χορός, τα παραμύθια είναι οι πηγές της έμπνευσής της.

Η σέγα και η λίμα γίνονται στα χέρια της το «μαγικό ραβδί» που «ζωντανεύει» το επίπεδο μέταλλο δίνοντάς του κίνηση, πλαστικότητα και όγκο για να δημιουργήσει μικρές ιστορίες τέχνης από μέταλλο.

Δίνει χρώμα και προσθέτει ένταση στα έργα της αξιοποιώντας τη φυσική ιδιότητα του μετάλλου να οξειδώνεται δημιουργώντας, μοναδικούς κάθε φορά, χρωματικούς συνδυασμούς στην επιφάνειά του.

Για να γνωρίσει τις δημιουργίες της σε όσους αναζητούν ιδιαίτερα αντικείμενα και κοσμήματα, όχι μαζικής παραγωγής αλλά φτιαγμένα ένα-ένα στο χέρι δημιούργησε την προσωπική της ιστοσελίδα, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε πόσοι πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν ιδιαίτερα αντικείμενα (συχνά με βάση μια ιδέα που έχουν οι ίδιοι) για να συνδέσουν με αυτά πολύ σημαντικές, μοναδικές στιγμές της ζωής τους: ένα προσωπικό δώρο στον ή την σύντροφο, την φίλη ή τον φίλο, με την ευκαιρία μιας επετείου ή μιας πολύ ιδιαίτερης στιγμής της ζωής τους, ένα επιχειρηματικό δώρο σε συνεργάτες εντός και εκτός Ελλάδας, μια μπομπονιέρα γάμου ή βάπτισης που θα προσφερθεί ως προσωπικό δώρο στους καλεσμένους.

Οι δημιουργίες της «Lina P.» έχουν, επιπλέον, τη δυνατότητα να αλλάζουν «πρόσωπα». Έτσι το μέγεθός τους μπορεί να μεταβάλλεται, να μικραίνει ή να μεγαλώνει, ώστε να μετατρέπονται –κατά περίπτωση– σε εικαστικό αντικείμενο, κόσμημα, επιχειρηματικό δώρο ή και μπομπονιέρα. Μ’αυτό τον τρόπο, καθένας που τα αποκτά έχει τη δυνατότητα να μετέχει, σ’ένα βαθμό, στην τελική μορφή του έργου.

Κι όλα αυτά σε τιμές ιδιαίτερα προσιτές αφού η δημιουργός δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την κυρίαρχη άποψη πως τα αντικείμενα υψηλής αισθητικής, πολύ περισσότερο όταν φτιάχνονται ένα-ένα στο χέρι, θα πρέπει να κοστίζουν ακριβά.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v