Χριστουγεννιάτικα bazaar 2014: Δωράκια για καλό σκοπό

Φιλανθρωπικές και φιλοζωικές οργανώσεις διοργανώνουν τα επόμενα Σαββατοκύριακα τα χριστουγεννιάτικα bazaar τους και μας περιμένουν να διαλέξουμε δωράκια με νόημα.
Χριστουγεννιάτικα bazaar 2014: Δωράκια για καλό σκοπό
Τα δωράκια μας φέτος δεν θα κάνουν χαρούμενους μόνο τους αγαπημένους μας ανθρώπους (εντάξει, κι εμάς, την ώρα που θα τα διαλέγουμε πίνοντας ζεστό κρασί και ακούγοντας το “Santa Claus is Coming to Town”) αλλά και όσους έχουν ανάγκη. Στη λίστα που ακολουθεί, συγκεντρώσαμε τα σπουδαιότερα και πιο ενδιαφέροντα φιλανθρωπικά και φιλοζωικά bazaar, για να τα βάλετε στην ατζέντα σας ακόμα και αν δεν έχετε σκοπό να διαθέσετε μεγάλο μέρος του budget σας σε χριστουγεννιάτικα δωράκια –πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, δωρεάν δράσεις για τα πιτσιρίκια σας, λαχταριστοί μπουφέδες και καλλιτεχνικά δρώμενα είναι εξίσου καλοί λόγοι για να βρεθείτε στους χώρους τους. 

Δρόμοι Ζωής 
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: 11.00 έως 20.00
87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Γκάζι

Η εθελοντική οργάνωση Δρόμοι Ζωής εδώ και 15 χρόνια παρέχει βοήθεια και υποστήριξη σε παιδιά και οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών που βιώνουν κοινωνικούς αποκλεισμούς και αντιμετωπίζουν γλωσσικές, οικογενειακές και οικονομικές δυσκολίες. Το ετήσιο bazaar της συνδυάζει γευστικές, δημιουργικές αλλά και πολιτιστικές εκπλήξεις. Εδώ θα βρείτε σπιτικές μαρμελάδες, λικέρ, γλυκίσματα και άλλες νόστιμες δημιουργίες σε ωραίες συσκευασίες για τα δωράκια σας, χειροποίητα αξεσουάρ και κοσμήματα, στολίδια και χριστουγεννιάτικα δώρα, βιβλία, μικροέπιπλα και αντικείμενα από ανακυκλωμένα υλικά (upcycling) σε πολύ προσιτές τιμές. Δωρεάν δημιουργικά εργαστήρια για τα πιτσιρίκια και μπουφές με πιάτα ελληνικής και ανατολίτικης κουζίνας θα υπάρχουν επίσης στον χώρο του bazaar.

Το Χαμόγελο του Παιδιού
Από τις 8 έως τις 23 Δεκεμβρίου 2014
Σε διάφορα σημεία της Αθήνας, και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Γιορτινές πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού γεμίζουν και φέτος τους πάγκους των bazaar που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, για να στηρίξουν τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Δείτε εδώ αναλυτικά τα σημεία, τις ημερομηνίες και τις ώρες λειτουργίας

Christmas Star
12 Δεκεμβρίου 2014 έως 4 Ιανουαρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: 10:00 έως 22:00
Στην Helexpo στο Μαρούσι

Το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό bazaar της πόλης απλώνεται σε 700 τετραγωνικά μέτρα, μέσα σε ένα από τα ομορφότερα χριστουγεννιάτικα χωριά που στήνονται φέτος στην πόλη. Ο χώρος προσφέρεται χωρίς καμία επιβάρυνση σε ιδρύματα της Πρόνοιας, για να ενημερώσουν για το έργο τους, να παρουσιάσουν στα bazaar τις δημιουργίες των παιδιών και να μας δώσουν τη δυνατότητα να συνδράμουμε οικονομικά με την αγορά των προϊόντων τους. Η είσοδος στο Christmas Star κοστίζει 8€ για τους ενήλικες και 12€ για τα παιδιά (ή 6€ και 6€ αντίστοιχα για ανέργους) και περιλαμβάνει όλα τα παιχνίδια του πάρκου. Διαβάστε περισσότερα για το Christmas Star εδώ.

11ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar Stray.gr
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: 10.00 έως 20.00
Thission Lofts, Πειραιώς 123

Δωράκια σε πολύ χαμηλές τιμές (t-shirts για μεγάλους, μικρούς και πολύ μικρούς, ποδιές μαγειρικής, κούπες, μπρελόκ, αδιάβροχα, ομπρέλες, κοσμήματα κ.α. σε μεγάλη ποικιλία), εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους και επιδείξεις οδηγών σκύλων που βοηθούν τυφλούς συμπολίτες μας από τη Σχολή Οδηγών Λάρα και σκύλους διασώστες. Σκοπός του bazaar είναι η οικονομική ενίσχυση του Σωματείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr, ώστε να συνεχίσει να βοηθά αποτελεσματικά τα αδέσποτα ζώα και να διασφαλίζει την ομαλή συμβίωση των ανθρώπων και των ζώων της πόλης.

Bazaar Λογοτεχνικού Βιβλίου 
Παρασκευή 12 έως Κυριακή 14 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: 10.00 έως 22.00
Excess, Κολοκοτρώνη 37, 3ος όροφος, τηλ.: 210 3233515

Τι θα λέγατε φέτος αντί για τις κλασικές χιονόμπαλες και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια να χαρίσετε… γνώση; 24 μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι προσφέρουν λογοτεχνικά βιβλία τους για μεγάλους και παιδιά, με εκπτώσεις μέχρι και -80%. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι εκδόσεις Καστανιώτης, Λιβάνης, Μεταίχμιο, Μίνωας, Πατάκης, Λυχνία, Οξύ και Ερευνητές. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κέντρο Ημέρας για το Παιδί «Το Λιθαράκι»
του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων "Π.& Α. Κυριακού"
Κυριακή 7 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: 9.30 έως 18.00
Αδριανού 21 & Κόδρου, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 210 6514865

Χειροποίητα κοσμήματα, γούρια, πλεκτά, τσάντες, βότσαλα σχεδιασμένα με βιτρό, ξυλόγλυπτα, piñatas, καινούργια βιβλία για παιδιά και ενήλικες, γλυκίσματα και λικέρ ροδιού σας περιμένουν για να διαλέξετε τα χριστουγεννιάτικα δωράκια σας. Και όσο εσείς θα ψωνίζετε ή θα χαζεύετε, τα πιτσιρίκια σας θα διασκεδάζουν με δωρεάν face painting (από τις 11.00 έως τις 14.00).

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: 10.00 έως 20.00
1ο Γυμνάσιο/Λύκειο Ηλιούπολης (Γρηγορίου Αυξεντίου 2, Ηλιούπολη, πίσω από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου)

Εδώ θα βρείτε χριστουγεννιάτικα είδη, διακοσμητικά αντικείμενα με θέμα τον σκύλο και τη γάτα, χρηστικά αντικείμενα για όλο το σπίτι, κοσμήματα και ρούχα για εσάς, πρωτότυπα ρούχα και αξεσουάρ για τους τετράποδους φίλους σας, βιβλία και CD. Θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε εικονικός γονιός, στηρίζοντας οικονομικά κάποιο από τα ζωάκια του σωματείου, να πάρετε δωρεάν συμβουλές εκπαίδευσης και συμπεριφοράς για τους τετράποδους φίλους σας από εκπαιδευτές σκύλων, να προσφέρετε αντικείμενα που δεν σας είναι πια χρήσιμα αλλά για τα αδέσποτα ζώα είναι σημαντικά (λουράκια, κουβέρτες, παλιά σπιτάκια, καλαθάκια, κλουβιά μεταφοράς, καθώς και τροφές) καθώς και τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία συγκεντρώνει η Ένωση για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Γυμνάσιο-Λύκειο «Ώθηση»
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: 11.00 έως 15.00
Μαρμαρά 7-9, Σταμάτα Αττικής

Οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου «Ώθηση» διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο Bazaar με στόχο την ενίσχυση των σκοπών του οργανισμού Make a Wish (Κάνε-μια-Ευχή-Ελλάδος). Το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών και βιβλίων, παρουσίαση παραμυθιών, μουσικά δρώμενα, εικαστικά εργαστήρια και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Το Make a Wish, στο οποίο θα διατεθούν όλα τα έσοδα, είναι ένας διεθνής οργανισμός που πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών, 3 έως 18 ετών που πάσχουν από σοβαρές και απειλητικές ασθένειες.

Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών Ελλάδος
Σάββατο και Κυριακή 6 και 7 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: 10.00 έως 17.00 το Σάββατο και 10.00 έως 15.00 την Κυριακή
Δοϊράνης 198, Καλλιθέα

Διαλέγοντας τα χριστουγεννιάτικα δωράκια σας μέσα από μια μεγάλη συλλογή από χειροποίητα γούρια, βιβλία, μπλουζάκια, μπισκότα και γλυκά, στηρίζετε το έργο του κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος. Παράλληλα, από τις 10.00 έως τις 18.00 θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε φορώντας μάσκες στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Αφής. Τα πιτσιρίκια σας στις 10.30 ή στις 13.30, θα συμμετάσχουν σε έναν αισθησιοκινητικό «περίπατο» με τελικό προορισμό τις βαθύτερες έννοιες των Χριστουγέννων. Μέσα από δράσεις, παιχνίδια χώρου, ήχους και παραμύθια, τα παιδιά χρησιμοποιούν όλες τους τις αισθήσεις σε στόχο την αναζήτηση της δικής τους έννοιας των Χριστουγέννων. Η διάρκεια της δράσης για τα παιδιά είναι 75 λεπτά. 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar ΕΛΕΠΑΠ
Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: 10.00-20.00
Σταθμός Μετρό Σύνταγμα

H Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων συμπληρώνει φέτος 77 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στα παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Στη διήμερη χριστουγεννιάτικη αγορά που φιλοξενείται φέτος στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα με θέμα «Δώρα Αγάπης, Βήματα Ζωής» θα πωλούνται χριστουγεννιάτικα καλάθια με ποτά, κρασιά και χειροποίητες μαρμελάδες και γλυκά, τυποποιημένα προϊόντα, καθώς και χριστουγεννιάτικα δώρα. Επίσης θα πωλούνται παιχνίδια, βιβλία, στολίδια, διακοσμητικά είδη σπιτιού, πορσελάνες, είδη δώρων, είδη ρουχισμού καινούργια και μεταχειρισμένα, μικροί ζωγραφικοί πίνακες από τα χέρια των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ, χριστουγεννιάτικες κάρτες, καθώς και το γούρι της ΕΛΕΠΑΠ για το 2015. Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν διάφορα happenings και εκπλήξεις.

Bazaar Athenaeum
12 έως 31 Δεκεμβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: 11.00 έως 19.00 (Κυριακές, Παραμονή Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς και από 27-30/12: 11.00 έως 16.00)
Αδριανού 3, Θησείο (απέναντι από το σταθμό του τρένου)

Η μεγάλη αίθουσα συναυλιών του κτιρίου στην οδό Αδριανού 3, μεταμορφώνεται και πάλι σε έναν ζεστό καλαίσθητο και αισιόδοξο κόσμο, με το αναγκαίο κέρασμα των φιλόξενων οικοδεσποτών, σε όσους θα περάσουν το κατώφλι του για να βρουν ότι καλόγουστο και χειροποίητο μπορεί να ομορφύνει τις φετινές γιορτές. Χειροποίητες μαρμελάδες, σπιτικό κρητικό ρακί, μυρωδάτο ξύδι, άσπρο και κόκκινο κρασί, παραδοσιακά λικέρ, όλα φτιαγμένα από το Athenaeum. Και βέβαια, βιβλία, CD και DVD, χειροποίητα κοσμήματα, κεριά, χριστουγεννιάτικα στολίδια και πολλά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, διεκδικούν το ενδιαφέρον όλων για την ενίσχυση των σπουδαστικών βοηθημάτων, των σεμιναρίων και των μουσικών εκδηλώσεων που κάθε χρόνο, από την ίδρυσή του, διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός φορέας Athenaeum.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v