Δώρα για βαφτιστήρια: 8 «λαμπρές» ιδέες

Από τα πατροπαράδοτα παπούτσια, μέχρι τα πιο ευφάνταστα παιχνίδια και τα πιο «διδακτικά» δώρα, συγκεντρώνουμε ιδέες για νονούς… της τελευταίας στιγμής.
Δώρα για βαφτιστήρια: 8 «λαμπρές» ιδέες
Αν δεν έχετε φροντίσει ακόμη να χτυπήσετε το κουδούνι των κουμπάρων σας και να γεμίσετε τα ανοιχτά και ανυπόμονα χέρια του βαφτιστηριού σας με το πασχαλιάτικο δώρο που περιμένει διακαώς, είναι πολλές οι πιθανότητες να μπείτε για πάντα στην μαύρη λίστα του και να μείνετε στην συνείδηση του πνευματικού σας παιδιού ως «ο χειρότερος νονός/νονά του κόσμου». Εκτός κι αν σπεύσετε να σώσετε την κατάσταση την τελευταία στιγμή, με κάποιο από τα επόμενα δώρα που σας προτείνει το in2life για να σας βγάλει από την δύσκολη θέση.

Η λαμπάδα
Ας αρχίσουμε από τα SOS: Αν δεν έχετε αγοράσει ακόμη λαμπάδα, σας έχουμε εδώ 10 ωραιότατες προτάσεις για να επενδύσετε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που πωλούν πασχαλινές λαμπάδες σε πολύ καλές τιμές ή ακόμη και να φτιάξετε μόνοι σας την λαμπάδα και να δικαιολογηθείτε στο βαφτιστήρι σας για την καθυστέρηση, λέγοντας πως… το καλό και χειροποίητο πράγμα αργεί να γίνει.

Τα παπούτσια
Η πιο παραδοσιακή προσέγγιση πασχαλινού δώρου είναι ο πατροπαράδοτος συνδυασμός «λαμπάδα και παπουτσάκια». Αν θέλετε να τηρήσετε αυτή την παράδοση, εντοπίσαμε αυτά τα γλυκύτατα κοριτσίστικα παπούτσια σε ανοιξιάτικο χρώμα με πουά λεπτομέρειες στα 19,95€, ενώ για αγόρια εντοπίσαμε σταράκια σε ανοιχτό, καλοκαιρινό χρώμα στα 32,90€ ή Levis με scratch και όμορφα χρώματα στα 43€. 

Τα ρούχα
Τι πιο πασχαλινό από ένα κόκκινο φορεματάκι με λευκό πουά για την βαφτιστήρα σας; Αυτό το χαριτωμένο σχέδιο το εντοπίσαμε στο e-shop του BabyCarrots.gr στα 19,68€, ενώ στην ίδια σελίδα θα βρείτε κι άλλες επιλογές σε ανοιξιάτικα φορεματάκια για κορίτσια κάθε ηλικίας. Όσο για τα αρσενικά βαφτιστήρια σας, βρήκαμε αυτό εδώ το τζιν μπουφανάκι, που έχει επιστρέψει για τα καλά στη μόδα, σε εξαιρετική τιμή – στα 22,90€ από το Sam0-13. Η παραπάνω επιλογή είναι για αγόρια 7-13 ετών, αλλά εδώ θα βρείτε και ειδική κατηγορία ρούχων για μικρότερα αγόρια, 2-6 ετών. 

Το παιχνίδι
Θέλετε να δείτε το βαφτιστήρι σας να χοροπηδά… κυριολεκτικά από τη χαρά του και να παίζει με το δώρο σας όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι; Με αυτό εδώ το φουσκωτό κάστρο, που διαθέτει φουσκωτό πάτωμα, ψηλά, μαλακά πλευρικά τοιχώματα και ειδική πορτούλα εισόδου, θα βρει το ιδανικό, όσο και ασφαλές περιβάλλον παιχνιδιού και θα γίνει ο… Βασιλιάς του. Το βρήκαμε στα Jumbo στην τιμή των 49,99€. Αν πάλι θέλετε να τους χαρίσετε ακόμη πιο «καλοκαιρινό» παιχνίδι, αυτή εδώ η φουσκωτή πισίνα με τις πολύχρωμες μπαλίτσες για ατελείωτο πλατσούρισμα και παιχνίδι απευθύνεται σε κάθε παιδί άνω των 2 ετών και στοιχίζει μόλις 9,99€. 

Τα δώρα με νόημα
Θέλετε να επιβεβαιώσετε την ιδιότητα του πνευματικού γονιού που σας έχει δοθεί και να χαρίσετε δώρα και χαμόγελα στο βαφτιστήρι σας, δίνοντάς του παράλληλα κι ένα μάθημα ανθρωπισμού; Επιλέξτε από τα δώρα που σας προτείνουν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι ΜΚΟ και οι ενώσεις που φροντίζουν για άλλα παιδιά. Για παράδειγμα, στο κατάστημα της ActionAid θα βρείτε σακίδια, φορμάκια, ρουχαλάκια για κάθε ηλικία, βραχιολάκια, παραμύθια, κούπες, τετράδια και όμορφα χειροτεχνήματα σε τιμές από 2€. Στο e-shop της UNICEF θα βρείτε περίτεχνα διακοσμητικά αυγά για το Πάσχα, παζλ, βρεφικά παιχνίδια όπως λούτρινα αρκουδάκια και αυτοκινητάκια, επιτραπέζια μνήμης, καπελάκια και άλλες όμορφες ιδέες, επίσης σε πολύ καλές τιμές, από 5 έως 20€. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Παιδικών Χωριών SOS θα βρείτε λούτρινα ζωάκια στα 10-12€, ενώ διατίθεται σε προσφορά και ολόκληρο παιδικό γραφείο στα 40€. Τέλος, μπορείτε να διδάξετε στο βαφτιστήρι σας την αξία της φιλοζωίας, με όμορφα δωράκια από το e-shop του Αρκτούρου, που διαθέτει από t-shirts και φορμάκια, μέχρι λούτρινα αρκουδάκια, ρολόγια και παραμύθια, από 8 έως 26€. 

Τα εκπαιδευτικά δώρα
Ιδιαίτερα για τα παιδιά της ευαίσθητης ηλικίας 3-7 ετών, τα δώρα που τους βοηθούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους, τις ικανότητές τους και τον κόσμο γύρω τους είναι εξαιρετικά χρήσιμα. Εδώ για παράδειγμα θα βρείτε για αυτές τις ηλικίες ένα ωραιότατο φορητό κουκλοθέατρο με τέσσερις δαχτυλομαριονέτες και σπιτάκι για να εξασκήσουν την φαντασία τους (14,95€), εδώ θα βρείτε το πρώτο… laptop του βαφτιστηριού σας, που θα το βοηθήσει μέσα από χρώματα, εντολές και λέξεις να μάθει ελληνικά και αγγλικά (27,95€) και εδώ θα βρείτε τον «Λαβύρινθο», ένα παιχνίδι που βοηθά τα παιδιά από 3 ετών να εξασκήσουν την ισορροπία τους, την ικανότητα της προσοχής αλλά και της υπομονής (14,95€). 

Τα αναγνωστικά δώρα
Μπορεί το βαφτιστήρι σας να σας κοιτάξει με βλέμμα απόγνωσης αν δει ότι το μόνο συνοδευτικό της λαμπάδας του είναι ένα βιβλίο. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να επιλέξετε κάποια από τις οικονομικές επιλογές παιδικών βιβλίων και πασχαλιάτικων παραμυθιών που θα βρείτε στο e-shop του Ιανού και να του το χαρίσετε ως εξτρά δωράκι μαζί με το… «καλό».

Τα δώρα της… μετακίνησης
Αν έχετε λίγο περίσσιο περιθώριο στο budget σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να χαρίσετε στο βαφτιστήρι σας ένα αμαξάκι που θα του μάθει τα βασικά… της οδήγησης (στα 59,99€ για παιδιά ½ ως 5 ετών, από τα Jumbo). Μια οικονομικότερη επιλογή είναι το δίτροχο πατίνι τύπου scooter του WeLoveToys (29,90€). Αν πάλι έχει έρθει η ώρα για το πρώτο του ποδήλατο, θα βρείτε αρκετές επιλογές από 73€ στο Gatsoulis.gr και ακόμη πιο εξειδικευμένα παιδικά ποδήλατα στον Τσιρίκο


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v