Πασχαλινά παζάρια 2014: Οι καλύτερες διευθύνσεις

Χειροποίητες λαμπάδες, μυρωδάτα κουλουράκια, πασχαλινά στολίδια, ακόμα και βιβλία και… φωτογραφικές μηχανές. Απ’ όλα έχουν τα πασχαλινά bazaar της Αθήνας.
Πασχαλινά παζάρια 2014: Οι καλύτερες διευθύνσεις
Είτε ψάχνετε λαμπάδες για τα βαφτιστήρια, είτε δωράκια για τους φίλους που θα σας φιλοξενήσουν στο εξοχικό τους το τετραήμερο του Πάσχα, είτε απλώς αφράτα τσουρέκια και μυρωδάτα κουλουράκια, τα bazaar που πλημμυρίζουν αυτές τις μέρες την πόλη το έχουν. Πρωτότυπα και παραδοσιακά, φιλανθρωπικά ή απλώς εορταστικά, με πολλή μουσική και πολλή καλή λογοτεχνία, ιδού εννέα από τα πιο ενδιαφέροντα πασχαλινά μπαζάρ της Αθήνας.

Στη Στοά Κοραή από το ΚΕΘΕΑ Διάβαση

Λαμπάδες, χειροποίητα δώρα και γλυκά, φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ Διάβαση, μας περιμένουν στη Στοά Κοραή το Σάββατο 12/4 από τις 11.00 ως τις 21.00 και την Κυριακή 13 Απριλίου από τις 11.00 ως τις 19.00. Όλα τα έσοδα του μπαζάρ θα διατεθούν για τις ανάγκες του Προγράμματος, που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες όπως ψυχική απεξάρτηση, ατομική και ομαδική συμβουλευτική σε νεαρούς ενήλικες άνω των 21 ετών που κάνουν πειραματική ή περιστασιακή χρήση και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

Πασχαλινό Meet Market στην Τεχνόπολη

Περισσότεροι από 120 νέοι και παλιοί συμμετέχοντες, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, συλλέκτες, παραγωγοί, μουσικοί με βινύλια, εραστές της φύσης με βιολογικά καλλυντικά, μάγειροι με τις χειροποίητες λιχουδιές τους, απλώνουν τους πάγκους τους μέσα και έξω από το κτίριο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Απριλίου, από τις 13.00 το μεσημέρι και μετά. Με τις μουσικές τους αναλαμβάνουν να μας ξεσηκώσουν οι DJs του Meet Market, ενώ σε διάφορα σημεία της Τεχνόπολης θα μας περιμένουν κρυμμένα πασχαλινά αυγά, τα οποία θα αντιστοιχούν σε δώρα-έκπληξη. Η είσοδος είναι, όπως πάντα, δωρεάν.

Στο Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Ανδρέας Λεντάκης

Χειροποίητες λαμπάδες, εξαιρετικής ποιότητας στην καλύτερη τιμή, καθώς και πασχαλινές δημιουργίες, ωραιότατα σπιτικά γλυκά του κουταλιού, κοσμήματα και βιβλία μας περιμένουν στο Ίδρυμα Ανδρέας Λεντάκης, στο 47 της οδού Αγίων Ασωμάτων, στον Κεραμεικό. Το bazaar, που διοργανώνεται εδώ για πρώτη φορά, θα λειτουργεί την Παρασκευή 11 Απριλίου από τις 16:00 ως τις 21:00, το Σάββατο 12 Απριλίου από τις 11.00 ως τις 18.00 και την Κυριακή 13 Απριλίου από τις 11.00 ως τις 18.00.

Στην Πλατεία Κολωνακίου από το Ζωοφιλικό Σωματείο ΣΩ.ΖΩ.

Πασχαλινά δώρα και λαμπάδες, αντικείμενα και βιβλία, παιχνίδια, γλυκά και φαγητά στρώνονται στους πάγκους οι οποίοι θα καταλάβουν την Πλατεία Κολωνακίου το Σάββατο 12 Απριλίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 17.00 το απόγευμα, για τις ανάγκες του καθιερωμένου ετήσιου μπαζάρ του Ζωοφιλικού Σωματείου ΣΩ.ΖΩ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της οργάνωσης, που φροντίζει τα αδέσποτα ζωάκια στις αθηναϊκές γειτονιές.

Στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινά αυγά Ilias Lalaounis, αλλά και προσφορές στα είδη του πωλητηρίου για τα δωράκια σς, ισχύουν ως τις 17 Απριλίου στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη (Καλλισπέρη 12, Μακρυγιάννη). Στο πλαίσιο του bazaar, θα προσφέρονται σαρακοστιανοί μεζέδες και κρασί Κυρ Γιάννη. Το ωράριο λειτουργίας για αυτές τις μέρες έχει ως εξής: Παρασκευή και Σάββατο: 9.00 π.μ.-3.00 μ.μ., Κυριακή: 11.00 π.μ.-4.00 μ.μ., Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη: 9.00 π.μ.-5.00 μ.μ.

Στον Δήμο Πειραιά

Πασχαλιάτικα δωράκια για τα βαφτιστήρια σας, χαριτωμένες λαμπάδες, αλλά και σπιτικά γλυκίσματα θα βρείτε στο πασχαλιάτικο παζάρι που φιλοξενείται στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου & Ζωσιμαδών 11, τηλ.: 210 4101930) έως τις 17 Απριλίου, καθημερινά 10.00 το πρωί με 20.00 το απόγευμα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τα συσσίτια που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά.

Στο Boo Café στου Ψυρρή

Χειροποίητα αξεσουάρ, σαπούνια, κεραμικά, ξυλόγλυπτα, κοσμήματα και άλλες εξαιρετικές ιδέες για τα πασχαλινά σας δωράκια, σας περιμένουν σε αυτό το συμπαθέστατο café-bar του Ψυρρή (στο 21 της οδού Σαρρή) που φιλοξενεί από τις 11 έως τις 15 Απριλίου και από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 22.00 το βράδυ, ένα bazaar τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Στο Ρομάντσο με… μεταχειρισμένα φωτογραφικά είδη

Μπορεί να μην είναι «πασχαλινό», είναι όμως σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον bazaar αν ψάχνετε δωράκια για φίλους που έχουν πάθος (ή βαφτιστήρια που θα μπορούσαν να το αποκτήσουν) για τη φωτογραφία. Συλλέκτες φωτογραφικών μηχανών, κυρίως αναλογικών αλλά και ψηφιακών, φακών καθώς και άλλων φωτογραφικών προϊόντων, συναντιούνται για ένα διήμερο στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Γεράνι) κι εμείς χαζεύουμε μικρά και μεγαλύτερα τεχνολογικά θαύματα που μας κάνουν κλικ. Η είσοδος είναι, βέβαια, ελεύθερη, και οι ώρες λειτουργίας από τις 11.00 ως τις 20.00, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου.

Στο «Ποιήματα κι Εγκλήματα» από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδη
Μια που περάσαμε στα… εξειδικευμένα δωράκια, ορίστε κι ένα παζάρι που δεν θα σας προμηθεύσει με λαμπάδες, αλλά με ποίηση και λογοτεχνία. Οι Εκδόσεις Γαβριηλίδη, που φημίζονται για την αγάπη τους στην ποίηση και την αστυνομική λογοτεχνία, διαθέτουν αυτές τις μέρες τα βιβλία τους στη μισή τιμή –και μάλιστα στον πανέμορφο χώρο που έχουν στήσει στις παρυφές της Αγίας Ειρήνης, στο café-βιβλιοπωλείο Ποιήματα κι Εγκλήματα (Αγίας Ειρήνης 17, τηλ.: 210 3228839). Το bazaar διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Απριλίου, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v