Αποκριάτικες στολές: Οι διευθύνσεις των… καρνάβαλων

Αποκριάτικες στολές για άνδρες και γυναίκες και παιδιά. Πού θα ντυθούμε φέτος καρναβαλικά; Διευθύνσεις και video για… μασκαράδες.
Αποκριάτικες στολές: Οι διευθύνσεις των… καρνάβαλων
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το αποκριάτικο mood έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας αυτήν την περίοδο. Τα πρώτα αποκριάτικα parties έχουν ήδη ξεσηκώσει την πόλη και μας καλούν να ξεφαντώσουμε σε latin ρυθμούςοι «καρναβαλικές» πόλεις ζουν ήδη σε ρυθμούς samba και εμείς καλούμαστε για ακόμα μια χρονιά να αποφασίσουμε «τι θα ντυθούμε τις Απόκριες».

Επιλογή σχετικά εύκολη, αν σκεφτεί κανείς ότι για ακόμα μια χρονιά μπορούμε να επιλέξουμε από μια τεράστια γκάμα στολών και αποκριάτικων αξεσουάρ, βάζοντας φαντασία και μπόλικη τρέλα. Πού; Μα φυσικά στα αντίστοιχα καταστήματα της πόλης.

Οι διευθύνσεις των μασκαράδων

*Down Town
(Αριστοφάνους 24, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6859800) Το πιο «τρελό» κατάστημα του Χαλανδρίου γεμίζει κάθε αποκριάτικη περίοδο με πρωτότυπες και οικονομικές στολές προς ενοικίαση (αλλά και αγορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις). Εδώ θα βρείτε επίσης αξεσουάρ για τρικ και φάρσες και όλα τα εφόδια για ένα τέλειο μασκέ πάρτι – η κ. Λορέττα, υπεύθυνη του καταστήματος θα σας καθοδηγήσει έτσι ώστε να φύγετε με την πλέον κατάλληλη στολή για να τραβήξετε τα βλέμματα. 

*Μαγέψτε (Σπευσίππου 26-28, Κολωνάκι, τηλ: 2107294566) Η κ. Σοφία Κόντα συνεχίζει να μας μαγεύει για άλλη μια χρονιά με τα προσεγμένα της θεατρικά κοστούμια, που σε τίποτα δεν θυμίζουν τα «ψεύτικα» αποκριάτικα του supermarket. Χειροποίητες στολές προς ενοικίαση, θεατρικές, αρχαιοελληνικές, κινηματογραφικές, πάντα με στιλ, αλλά και βενετσιάνικες μάσκες προς αγορά ή ενοικίαση διατίθενται στο κολωνακιώτικο βεστιάριο, σε τιμές ενοικίασης που ξεκινούν από χαμηλά σε σχέση με την ποιότητα – θα βρείτε στολές και με 30€. 

*Costumes.gr Από τις καλύτερες διαδικτυακές επιλογές για το αποκριάτικο shopping μακριά από χιλιάδες περούκες και εκατοντάδες ανθρώπων που αναζητούν την στολή τους, είναι οι ηλεκτρονικές βιτρίνες του Costumes.gr. Πληρέστατη γκάμα με στολές για ενηλίκους και παιδιά, αποκριάτικα αξεσουάρ, περούκες, μάσκες, κοσμήματα, ειδικές προσφορές για καρναβαλικές ομάδες, καθώς και εκπτωτικές τιμές για αγορές μέσω internet θα βρείτε εδώ, ενώ αν είστε από εκείνους που θέλουν πρώτα να δουν πριν αγοράσουν, μπορείτε να επισκεφθείτε το πρατήριο της συλλογής (Διασταυρωση Λ.Πορτο Ράφτη με Βραυρωνα, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, ώρες: Καθημερινές και Σάββατο 9.00-21.00, Κυριακή 10.00-20.00, τηλ: 2299040169). 


*Βεστιάριο  (Σωκράτους 16, Ομόνοια, τηλ. 210-5227906) Οκτώ ολόκληροι όροφοι στο κέντρο της Αθήνας περιμένουν γεμάτοι στολές, μάσκες και αξεσουάρ για να βρείτε την ιδανική σας (μετ)αμφίεση για τις Απόκριες. Τον υπόλοιπο χρόνο, το Βεστιάριο ντύνει ολόκληρους θιάσους και κινηματογραφικά καστ, μαζεύει εμπειρία, και τώρα, την αποκριάτικη περίοδο, ανοίγει τις πύλες του στο ευρύ κοινό για να μοιραστεί αυτήν την πείρα με όσους αναρωτιούνται «τι να ντυθώ φέτος»; Ανάμεσα στα φορέματα εποχής, στις μεταμφιέσεις του… ζωικού βασιλείου, στα φανταχτερά κοστούμια, στις πιο “pop” επιλογές και στις πιο τρομακτικές στολές, θα βρείτε σίγουρα κάτι να σας ταιριάζει, σε τιμές ενοικίασης που ξεκινούν από τα 15€.

*Jumbo Όσο προφανής κι αν φαίνεται σαν επιλογή, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός λίστας τα Jumbo, καθώς διαθέτουν τα πιο οικονομικά αποκριάτικα είδη της αγοράς – παιδικές στολές προς αγορά από μόλις 5€, στολές ενηλίκων και χιλιάδες αξεσουάρ σε ασυναγώνιστες τιμές (και αντίστοιχης βέβαια ποιότητας). Αν φοβάστε τα πλήθη, προτιμήστε να τα επισκεφθείτε τις «off» ώρες της ημέρας. Δείτε τον φετινό κατάλογο εδώ.

Στα εποχιακά καταστήματα τώρα, στο Onseason.gr θα βρείτε τεράστια ποικιλία στολών για μικρούς και μεγάλους, στο Myseason.gr στολές bebe, παιδικές, ανδρικές και γυναικείες, και μεταμφιέσεις μιας μεγάλης γκάμας θεμάτων και τέλος, στις Τέσσερις Εποχές στολές, περούκες, μάσκες, είδη μακιγιάζ και όλα τα απαραίτητα σε μεγάλη ποικιλία.

Απόκριες… DIY

Φυσικά πάντα υπάρχει και η εναλλακτική του «φτιάξ’ το μόνος σου» και – πιστέψτε μας – έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον, ενώ το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Δείτε παρακάτω μερικά κατατοπιστικά βίντεο για το πώς μπορείτε να φτιάξετε στολές μόνοι σας.

* Στολή minions από την ταινία Despicable Me


* Στολή μονόκερου


* Στολή Wonder Woman


* Ανδρική στολή Miley Cyrus


* Hobbit


* Στολή Παντελίδης
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο χρόνο. Φοράτε ένα μαύρο πουκάμισο, γκρι παντελόνι, αφήνετε λίγη τρίχα στο στήθος την οποία αφήνετε επίτηδες να φανεί μέσα από το πουκάμισο και παίρνετε ανά χείρας μια κιθάρα. Εν συνεχεία τριγυρνάτε στους δρόμους κλαίγοντας την μοίρα σας και γρατζουνώντας την κιθάρα. Τόσο απλά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v