Αγαπησιάρικες ιδέες για… μια μέρα σαν όλες τις άλλες

Τζαζ και ποιήματα, pole dancing και Πριόνια party. Με έτερο ήμισυ ή χωρίς, με ανομολόγητο ρομαντισμό ή με άσβεστο μένος ενάντια στον Άγιο Βαλεντίνο, έχουμε δεκαπέντε προτάσεις για να γιορτάσετε τον έρωτα… οποιαδήποτε μέρα.
Αγαπησιάρικες ιδέες για… μια μέρα σαν όλες τις άλλες
των Ηρώς Κουνάδη, Νικόλα Γεωργιακώδη

Ναι, ξέρουμε. Εσείς την αγάπη τη γιορτάζετε «κάθε μέρα», και δεν έχετε ανάγκη καμία σαχλή γιορτή των λουλουδιών και των λούτρινων για να εκφράσετε τον έρωτά σας. Μαζί σας. Οι ιδέες και οι προτάσεις που ακολουθούν δεν έχουν καμία σχέση με τον Άγιο Βαλεντίνο. Δεν το βλέπουμε έτσι. Είναι ιδέες και προτάσεις για να γιορτάσετε την αγάπη όπως κάθε μέρα, οι οποίες θα μπορούσαν ας πούμε να εφαρμοστούν την ερχόμενη Πέμπτη. Εκτός εάν είστε από εκείνους που γιορτάζουν την αγάπη κάθε μέρα, εκτός από την 14η Φεβρουαρίου. Στην οποία περίπτωση, θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε τις προτάσεις μας την Παρασκευή. Δεν θα μας πειράξει.

Κοκτέιλ, πάρτι και δείπνα υπό το φως των κεριών

iλαβ στο Club του Σταυρού του Νότου
(Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9226975): Με στίχους όπως αυτοί: «σκατά στα μούτρα του αγίου Βαλεντίνου/ εγώ σε θέλω κάθε μέρα και μπορώ/ να σου αφήνω δεξιά του κομοδίνου/ τα πρωινά μου πριν να φύγω σ' αγαπώ», ο Σπύρος Γραμμένος παρέα με μια ομάδα καλών μουσικών μας προσκαλεί στο Club του Σταυρού του Νότου για να… ξορκίσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο. Η είσοδος κοστίζει 10€ με ποτό, το δεύτερο ποτό κοστίζει 7€ και η μπύρα 5€.

Anti-Valentine’s party στο Semiramis (Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, Κηφισιά, τηλ. κρατήσεων: 210 6284500, 6977454149): Ο DJ Γιάννης Λεουνάκης βάζει την μουσική, η ομάδα του Semiramis Restaurant τα πολύχρωμα κοκτέιλ και το νοστιμότατο finger food, και όλοι εμείς την… αντι-βαλεντινίστικη διάθεση, για ένα πάρτι πέρα από τα συνηθισμένα. Οι τιμές διαμορφώνονται στα 25€ για δύο κοκτέιλ και finger food, ή στα 8€ για όσους προτιμούν τη σταθερή αξία του απλού ποτού. Αν πάλι η παρέα είναι μεγάλη, το μπουκάλι κοστίζει 100€ ανά τέσσερα άτομα σε τραπέζι.



Ποίηση και τζαζ στην Πρεσβεία της Δανίας (Χαιρεφώντος 14Α, Πλάκα): Αυτό σίγουρα δεν το είχατε σκεφτεί. Στο όμορφο κτίριο της οδού Χαιρεφώντος, η Πρεσβεία της Δανίας διοργανώνει μία αναπάντεχη τζαζ βραδιά γεμάτη (ελληνική και δανέζικη μεταφρασμένη) ποίηση και καλό κρασί, υπό τον γενικό τίτλο “License to Kill – License to Thrill”. Σας κινήσαμε την περιέργεια; Σημειώστε επίσης ότι την επόμενη μέρα, 15 Φεβρουαρίου, η ποίηση δίνει τη σκυτάλη στη λογοτεχνία, και τις Ιστορίες στο Ρυθμό του Έρωτα. Και οι δύο εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19.30, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη –απλά χρειάζεται να κρατήσετε θέση, τηλεφωνώντας στο 6944 287 316.

Gourmet γευσιγνωσία στα εστιατόρια του Metropolitan (τηλ. κρατήσεων: 210 9471000): Ο παγκοσμίου φήμης chef Michel Roux έρχεται στο Avenue Bistrot & Bar του ξενοδοχείου Metropolitan, για να ετοιμάσει μαζί με τον Άκη Πετρετζίκη το ρομαντικότερο δείπνο του χρόνου. Η τιμή του gourmet μενού είναι 45€ κατ’ άτομο. Παράλληλα, στο εστιατόριο Le Trocadero θα μας περιμένει μια πιο low budget, αλλά εξίσου ξεχωριστή γευστική πρόταση σε μπουφέ, με μουσική από DJ. Η τιμή κατ’ άτομο είναι 38€. Και αν δε σας κάνει καρδιά να φύγετε, μπορείτε να συνδυάσετε ένα από τα δύο ρομαντικά σας δείπνα με διανυκτέρευση σε executive δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου θα σας περιμένει τούρτα σοκολάτα με φράουλες σε σχήμα καρδιάς και μια φιάλη κρασί. Η τιμή του πακέτου με δείπνο στο Avenue είναι 185€ και με δείπνο στο Trocadero 170€.

Πριόνια στο Bios (Πειραιώς 84, τηλ.: 210 3425335): Ηλίας Φραγκούλης στα decks, Κάλη Φέρρη σε guest εμφάνιση. Είπαμε αρκετά; Σημειώστε κι αυτό: Δεύτερη εμφάνιση-έκπληξη, η πληθωρική Νίκη Χατζηγεωργίου θα αποκαλύψει πικάντικες ιστορίες και ερωτικές εμπειρίες σε ένα stand-up comedy, φτιαγμένο ειδικά για τη βραδιά. «Τα Πριόνια είναι ένα party λαϊκό-pop σπαραγμού, με επική μελούρα και τις πιο σάπιες power ballads όλων των εποχών» λέει χαρακτηριστικά ο δημιουργός του. Το πάρτι ξεκινά στις 22.00 και η είσοδος είναι, όπως πάντα, ελεύθερη.

Δείπνο με θέα στην Αίγλη (τηλ. κρατήσεων: 210 3369364): Ατμοσφαιρικός φωτισμός από κεριά, θέα στην φωταγωγημένη Ακρόπολη και δημιουργίες υψηλής κουζίνας. Το μενού πέντε πιάτων περιλαμβάνει καπνιστή πανσέτα με πουρέ πράσινου μήλου και αέρα από μέλι, σιναπόσπορο και κόλιανδρο, γαρίδες κοκτέιλ με μαγιονέζα από φρούτα του πάθους, sorbet φράουλα-σαμπάνια, μοσχαρίσια ταλιάτα σε κρέμα πατάτας και βανίλιας, τραγανή πολέντα, τοματίνια κονφί και χαβιάρι βασιλικού, και παρφέ μελιού με μαρμελάδα καραμέλα-καρύδι και παγωτό κανέλα. Η τιμή του μενού είναι 40€ κατ’ άτομο, και περιλαμβάνει μία φιάλη κρασί Mediterra Οινοποιητική (ανά δύο άτομα).



Δήμος Αναστασιάδης στο Gazoo (Πειραιώς 102-104, τηλ.: 210 3422888): Ο Δήμος Αναστασιάδης μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί του τον Άγιο Βαλεντίνο, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα τραγούδια από το νέο του άλμπουμ Άλλος Εγώ ("Με σένα πλάι μου", "Χτίσε μια γέφυρα", "Τώρα", "Ψέματα", "Πάντα και Παντού"), αλλά και παλαιότερες επιτυχίες ("Τάσεις Καταστροφής", "Αντίθετη Τροχιά", "Αν μ’ αγαπάς", "Σε κάθε τέλος και μια αρχή", "Εσύ", "Μια προσευχή για να ‘ρθεις", "3 λάθη"). Αυτοσχεδιάζει, χορεύει, εξομολογείται, ερωτεύεται και υπόσχεται μία συναυλία που θα θυμόμαστε για καιρό.

Γαστρονομική βραδιά στο Olive Garden του Titania Hotel (τηλ. κρατήσεων: 210 3326000): Ρομαντικό δείπνο με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες από τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο καθώς και live μουσική με τους Βασίλη Κωνσταντινίδη από τους Idols, Νίκο Ιγνατιάδη και Μαρία Λάρο. Το μενού ξεκινά με σούπα σελινόριζας με λευκή σοκολάτα και γιασεμί σε 2 υφές, με αρώματα αγριοτριαντάφυλλου από ξηρό πάγο. Συνεχίζουμε με καρδιές από ραβιόλι γεμιστές με γαρίδα και μανιτάρια πορτσίνι, άρωμα φουντουκέλαιου και άνθη λουλουδιών. Πριν το κυρίως πιάτο, ένα χωνάκι με απαλό μους τυριού αρωματισμένο με μαστίχα, γλυκό κουταλιού ελιάς & αλμυρό μπισκότο διασκεδάζει τον ουρανίσκο μας. Ως κυρίως πιάτο, ο Chef μας σερβίρει μοσχάρι «Pichana black Angus» με παστέλι καρυδιού, παντζάρι, πολέντα και κρέμα γιαουρτιού. Η διαδρομή ολοκληρώνεται με έναν εξαιρετικά μυστηριώδη «Χαοτικό Γλυκό Έρωτα», με πολλή σοκολάτα, μάνγκο, φράουλα και Amaretto. Η τιμή του μενού είναι 42€ κατ’ άτομο.

Δώρα για εκείνον

«Αντρική» περιποίηση
Το απόλυτο αντρικό αξεσουάρ, μια μηχανή ξυρίσματος, σπάνια απουσιάζει από την λίστα με τα «καλλυντικά» του. Αν παρ’ όλα αυτά δείτε ότι δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την αγορά μιας τέτοιας μηχανής ή ότι η παλιά του έχει αρχίζει και… σκουριάζει, τότε δεν έχετε παρά να του πάρετε μια ολοκαίνουργια. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί το Cruzer 6 Face της εξειδικευμένης σε τέτοιες μηχανές Braun, το οποίο διαθέτει πλατιά ξυριστική μηχανή, περιστρεφόμενη μηχανή ψαλιδίσματος για περιποίηση γενειάδας, ρυθμιζόμενη χτένα με τέσσερεις ρυθμίσεις, αυτονομία τριάντα λεπτών και πλήρη δυνατότητα πλυσίματος. Κοστίζει 119€ και την βρήκαμε εδώ.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα
Η αγορά ενός καλού ρολογιού σαν δώρο, εκτός του ότι προσφέρει κύρος στον άντρα της καρδιάς σας, εξασφαλίζει ότι κάθε φορά που θα κοιτάει την ώρα θα σκέφτεται εσάς. Το Sincere του οίκου Police, είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, διαθέτει μαύρο καντράν και μηχανισμό ακριβείας Quartz, το καντράν του είναι μαύρο με ασημί φωσφορίζοντες δείκτες και σημεία, ενώ το κρύσταλλό του είναι από ορυκτό ειδικής σκλήρυνσης. Το βρήκαμε με 100€ από εδώ.

Χαλάρωσε, μην το κάνεις
Χαλαρώστε μαζί του από την ένταση της καθημερινότητας και το «πιάσιμο» από την κακή στάση του σώματος στην καρέκλα του γραφείου με ένα ολοκληρωμένο μασάζ σώματος… εξ’ ανατολής με έλαια γιασεμιού για εξήντα πέντε λεπτά. Η προσφορά που βρήκαμε για το συγκεκριμένο μασάζ κόστους 35€ λήγει σε μερικές ώρες, επομένως φροντίστε να αγοράσετε το κουπόνι έγκαιρα. Το μασάζ είναι από το Edem Spa, στο Παλαιό Φάληρο. Περισσότερα εδώ.

Η καλή μέρα από μια στάση φαίνεται
Αν βαρεθήκατε το ιεραποστολικό, την ανάποδη cowgirl και το doggystyle, κλείστε του πονηρά το μάτι και παράλληλα πετάξτε του το γάντι για λίγη πρωτοτυπία στο κρεβάτι με την βίβλο ερωτικών στάσεων, εν ονόματι Sex 365: A Position for Every Day . «Το κουνελάκι» ή την «Ώρα αιχμής»; Την «Χιονάτη» ή τα «Ιδιαίτερα μαθήματα»; Η απόφαση δική του. Εσείς μόλις του χαρίσατε τροφή για μπόλικη… σκέψη. Το βιβλίο το βρήκαμε εδώ με 23€.

Σε βλέπω στο ποτήρι μου
Τι πιο απλό και ρομαντικό από μια κούπα καφέ με τυπωμένη την φωτογραφία σας από το ταξίδι/εκδρομή/ καλοκαίρι το οποίο έχετε ως σημείο αναφοράς; Το τύπωμα πάνω σε κούπα κοστίζει περί τα 5€ και μπορείτε να το κάνετε σε οποιοδήποτε κατάστημα τυπώνει μπλούζες.

…και για εκείνη

Τα πρόστυχα τα μαύρα τα εσώρουχά σου
Animal και πουά prints, διαφάνειες, σατέν και υπέροχα δεσίματα που κλείνουν το μάτι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα MED είναι από τα πλέον πρόστυχα εσώρουχα και μάλιστα ελληνικής παραγωγής. Κάντε λοιπόν καλό στην εγχώρια αγορά (και το κρεβάτι σας) και αγοράστε της ένα σετάκι της αρεσκείας σας. Δείτε εδώ μερικές επιλογές σε string, εδώ σε σουτιέν και βρείτε εδώ το κατάστημα MED που βρίσκεται κοντά σας. 

Στους δύο τρίτος και χωρεί
Η αγορά ενός δονητή στην σύντροφό σας μπορεί στην αρχή να συνοδεύεται από επιφωνήματα τύπου «Έλεος, τι μου πήρες;», όμως με τον χρόνο σίγουρα θα πιάσει τόπο, αρκεί και εσείς να μην το παρακάνετε. Δεν χρειάζεται να πάρετε το… θρεφτάρι που είδατε στην πρόσφατη παραγωγή της Sasha Grey, γιατί πολύ απλά η κοπέλα σας δεν είναι η Sasha Grey. Όμως ένας δονητής σε νορμάλ μέγεθος, όπως αυτός εδώ, με μπαταρίες είναι ό,τι πρέπει.

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες…
Ή τουλάχιστον θα ήθελαν σαν τρελές, είναι τα διαμάντια. Τι γίνεται όμως όταν το ταμείον είναι μείον και εσείς θέλετε πάση θυσία να της αγοράσετε ένα κόσμημα; Η νέα σειρά της Swarovski, επηρεασμένη από το κλίμα της γιορτής των ερωτευμένων με δαχτυλίδια, κολιέ, μπρελόκ και κάθε λογής κοσμήματα είναι και glam και αρκετά οικονομική. Ξεχωρίσαμε το κολιέ της φωτογραφίας, το οποίο συνδυάζει την «παραδοσιακή» καρδιά με μια μοντέρνα αλυσίδα με στρασάκια. Κοστίζει 50€.

Χορεύουμε;
Τα οφέλη του pole dancing τα είδαμε και τα μάθαμε σε προηγούμενο βίντεο-ρεπορτάζ. Πρόκειται για μια άκρως αποτελεσματική και σέξι μορφή άσκησης, η οποία με τα χρόνια γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη (και απενοχοποιημένη) στο γυναικείο και το αντρικό φύλο. Πως θα σας φαινόταν αν βάζατε στο… κλίμα την σύντροφό σας; Το Days4U προσφέρει μάθημα γνωριμίας με την τέχνη του… στύλου στην τιμή των 20€ στο Χαλάνδρι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v