Δέκα δώρα για… καλό σκοπό

Ξεχωρίζουμε τα ωραιότερα δωράκια από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις και κάνουμε, εκτός από τους φίλους μας, και άλλους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη να χαμογελάσουν.
Δέκα δώρα για… καλό σκοπό
της Ηρώς Κουνάδη

Φέτος τα Χριστούγεννα, θα κάνουμε δωράκια όχι μόνο στους φίλους μας, αλλά και στον 8χρονο Duong Hai Deo που ζει στην κοινότητα της ActionAid στο Βιετνάμ, και στον Γιωργάκη, την καφέ αρκούδα που μεγαλώνει στα βουνά της Πίνδου με την βοήθεια του Αρκτούρου, και στην 7χρονη Λίνα, που μένει στο παιδικό χωριό SOS. Πώς; Αγοράζοντας ένα από τα δωράκια που διαλέξαμε από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις, και βοηθώντας τις να κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο… κάνοντας ταυτόχρονα και τους δικούς μας φίλους να χαμογελάσουν.

Φωτογραφικό λεύκωμα από την ActionAid
Τιμή: 28€
Αγοράστε το online από εδώ ή από το περίπτερο της ActionAid που θα βρίσκεται από τις 14 έως τις 23 Δεκεμβρίου στο The Mall Athens.

Για όσους αγαπούν τη φωτογραφία, το εξαιρετικό φωτογραφικό λεύκωμα «Η Αφρική μέσα από τα μάτια των εθελοντών» υπόσχεται να σας ταξιδέψει στη γειτονική μας ήπειρο. Οι φωτογραφίες είναι εθελοντών της ActionAid που ταξίδεψαν σε κοινότητες όπου δουλεύει η οργάνωση και μεταφέρουν τη μαγεία των ανθρώπων και της γης.

T-shirt με στάμπα από τον Αρκτούρο
Τιμή: 15€ 
Αγοράστε το online από εδώ

«Είμαι Υbearπαραγωγή» και «Είμαι Ibearιαλιστής» γράφουν τα καινούρια μπλουζάκια, με τα οποία ο Αρκτούρος γιορτάζει τα 20 χρόνια του. Βοηθήστε κι εσείς την οργάνωση να προστατέψει την καφέ αρκούδα της Πίνδου, και όλη την υπόλοιπη άγρια ζωή της ελληνικής υπαίθρου, κάνοντας ταυτόχρονα τους φίλους σας να χαμογελάσουν με το καινούριο τους μπλουζάκι. Δείτε όλες τις δωρο-προτάσεις του Αρκτούρου εδώ (μας αρέσουν επίσης πολύ και οι θήκες του iPhone, και τα βραχιολάκια bearies)

Κασκόλ αλπακά από τη UNICEF
Τιμή: 35€ 
Αγοράστε το online από εδώ

Κρατήστε τους αγαπημένους σας ζεστούς τις κρύες νύχτες του χειμώνα, βοηθώντας παράλληλα την Unicef να στηρίξει τα παιδιά του κόσμου που το έχουν ανάγκη. Το κασκόλ της φωτογραφίας είναι φτιαγμένο από πολυτελές μαλλί φτιαγμένο σε παραδοσιακούς αργαλειούς από γυναίκες περουβιανής κοινότητας. Οι διαστάσεις του είναι 180x20 εκατοστά, ενώ η σύνθεση του υφάσματος είναι 100% αλπακάς.

Κούκλες από το WWF
Τιμή: 29,50€
Αγοράστε τις online από το Let’s Go Green ή δείτε εδώ «φυσικά» σημεία πώλησης σε Αθήνα και επαρχία.

Χειροποίητες κούκλες από οργανικό βαμβάκι, καθεμιά εκ των οποίων έχει μια ολόκληρη ιστορία να την συνοδεύει στη συσκευασία της. Δωρίστε τις σε μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά που θέλετε να ευαισθητοποιήσετε σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους, τα απειλούμενα είδη του ζωικού βασιλείου και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε.

Μπλούζα από το Χαμόγελο του Παιδιού
Τιμή: 26€
Αγοράστε την online από εδώ

Σχεδιασμένη από τον Μιχάλη Ασλάνη, και στολισμένη με μοτίβα που θυμίζουν παιδικές ζωγραφιές, αυτή η μπλούζα με τα μανίκια-νυχτερίδα συνδυάζεται τέλεια με τζην αλλά και φούστες, και φοριέται άνετα από το πρωί ως το βράδυ. Η σύνθεσή της αποτελείται από 90% βισκόζη και 10% ελαστάνη, ενώ διατίθεται εκτός από λευκό και σε μπεζ χρώμα. Κάθε αγορά ενισχύει τις δραστηριότητες του Χαμόγελου του Παιδιού: τις τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης, τα σπίτια φιλοξενίας και φροντίδας, το Amber Alert, τις κινητές ιατρικές μονάδες, και το σπίτι παιδιών με ογκολογικά προβλήματα, μεταξύ πολλών άλλων.

Ταρανδάκια από τα Παιδικά Χωριά SOS
Τιμή: 7,90€
Αγοράστε τα online από εδώ

Ένα σετ τάρανδοι ντυμένοι… χειμωνιάτικα, ύψους 13 εκατοστών, για να διακοσμήσετε το σπίτι ή το γραφείο –το δικό σας ή των φίλων σας– βοηθώντας παράλληλα τα παιδικά χωριά SOS να συνεχίσουν να φιλοξενούν και να στηρίζουν παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Γλυκά του κουταλιού από την ActionAid
Τιμή: 5,80€ το βαζάκι
Αγοράστε το online από εδώ ή από το περίπτερο της ActionAid που θα βρίσκεται από τις 14 έως τις 23 Δεκεμβρίου στο The Mall Athens.
Για τους… γλυκατζήδες φίλους, προτείνουμε σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο, φτιαγμένο με αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα χημικά ή χρώματα, από τον γυναικείο συνεταιρισμό Κιανών Έργα. Τα μέλη του συνεταιρισμού φτιάχνουν στη Νέα Κίο της Αργολίδας με αγνά υλικά νοστιμότατα γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, μικρασιάτικα γλυκά του ταψιού και διάφορα λικέρ, όλα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη για την παράδοση. Αγοράζοντας δώρα από το e-shop της ActionAid, ενισχύετε το έργο της οργάνωσης και δημιουργείτε μια γέφυρα αλληλεγγύης καθώς στηρίζετε μικρούς παραγωγούς από την Ελλάδα και παραγωγούς από πολύ φτωχές περιοχές του κόσμου.

Γλαστράκι γραφείου από την Greenpeace
Τιμή: 6€
Αγοράστε το online από το e-shop της Greenpeace

Ψάχνετε ένα δώρο για το γραφείο των φίλων σας, αλλά οι επιλογές σας φαίνονται να περιορίζονται σε βαρετά πρες-παπιέ και μερικά ακόμα ημερολόγια για να μεγαλώσουν τη συλλογή τους; Το κατασκευασμένο από μπαμπού γλαστράκι που προτείνει η Greenpeace έρχεται να δώσει τη λύση. Συνοδεύεται από χώμα και σπόρους ηλιοτρόπιου, για να μην καταλήξει να εκτελεί χρέη μολυβοθήκης.

Σημειωματάριο από τη Unicef
Τιμή: 10€
Αγοράστε το online από εδώ

Για τους ξεχασιάρηδες φίλους, ή για όσους αγαπούν να γράφουν, αυτό το χαριτωμένο σημειωματάριο χωράει σε κάθε τσάντα, για να τους συντροφεύει παντού. Κλείνει με μαγνητάκι, και έχει ενσωματωμένο μολύβι, ενώ οι διαστάσεις του είναι 10 x 20 εκατοστά, και τα φύλλα του εκατό.

T-shirt από τη Διεθνή Αμνηστία
Τιμή: 10€

«Αν νομίζεις πως είσαι πολύ μικρός για να κάνεις τη διαφορά, δοκίμασε να κοιμηθείς με ένα κουνούπι». Το έξυπνο σλόγκαν της Διεθνούς Αμνηστίας θα κάνει τους φίλους σας να χαμογελάσουν, ενώ εσείς θα έχετε βοηθήσει την οργάνωση στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει ανθρώπινα δικαιώματα για όλους. Δείτε εδώ τις υπόλοιπες προτάσεις δώρων της Διεθνούς Αμνηστίας και στείλτε e-mail στο ή τηλεφωνήστε στο 210 3600628 για να τα αγοράσετε, πληρώνοντας στο ταχυδρομείο με αντικαταβολή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v