Ρούχα για παχουλές: 8 διευθύνσεις για να σας φύγει το "βάρος"

Μην συμβιβάζεστε με ρούχα που δεν σας χωρούν πραγματικά και μην ξοδεύετε περιουσίες στις μοδίστρες. Οκτώ από τις καλύτερες διευθύνσεις ρούχων για παχουλές στην αγορά φροντίζουν να σας απογειώσουν με τα σχέδια και τις τιμές τους.
Ρούχα για παχουλές: 8 διευθύνσεις για να σας φύγει το βάρος
της Έλενας Μπούλια

Προσπαθώντας να χωρέσουμε τις στενές μας αντιλήψεις για την μόδα και την ομορφιά σε ακόμα πιο στενές γραμμές ρούχων, ξεχνάμε συχνά πως οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και η διαφορετικότητά τους αυτή απαιτεί σεβασμό αμοιβαίο και ενδιαφέρον δίκαιο. Οι παχουλές γυναίκες, ακόμα κι αν δεν αποτελούν πλειοψηφία, έχουν κάθε δικαίωμα να αναζητούν το στιλ και την κομψότητα στις εμφανίσεις τους, αρνούμενες να φορέσουν κακοραμμένα ρούχα που μοιάζουν με σακιά, μόνο και μόνο για να κρύψουν αυτό που πραγματικά είναι. Την επιλογή αυτή επικροτούν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι σύγχρονοι σχεδιαστές που φροντίζουν να δημιουργούν σύνολα, τα οποία όχι μόνο είναι κομψά και μοδάτα, αλλά και τις κάνουν να νιώθουν υπερήφανες για τα κιλά και το σώμα τους.

Ξεχωρίσαμε οκτώ από τις αγαπημένες εταιρίες ενδυμάτων των πληθωρικών Ελληνίδων, στις οποίες θα βρείτε ρούχα για κάθε στιλ, διάθεση και περίσταση. 

Mat Fashion: Casual και trendy

Από το 1988 μέχρι σήμερα η εταιρία ΜΑΤ δημιουργεί γυναικεία ενδύματα σε μεγέθη από 48 έως 58. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ίσως εταιρία ένδυσης στην κατηγορία της και διαθέτει αμέτρητα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Το ύφος των ενδυμάτων της MAT είναι casual, μοντέρνο, νεανικό και τα σύνολα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να κολακεύουν τις υπερήφανες πληθωρικές γυναίκες.

Από την καλοκαιρινή συλλογή των ΜΑΤ διακρίνονται ρομαντικές Pastel αποχρώσεις σε μπλούζες και παντελόνια, εμπριμέ φραμπαλάδες σε δροσερά φορέματα (φωτο), casual τζιν φορέματα, t-shirts με μεγάλα prints, pop ασπρόμαυρα μπλουζάκια και φορέματα αλλά και μεγάλη ποικιλία σε φλοράλ, hippie σύνολα. Στα καταστήματα ΜΑΤ θα βρείτε επίσης μαγιό, καφτάνια για την παραλία, καθώς και μία τεράστια συλλογή με τζιν παντελόνια. Οι τιμές τους είναι σχετικά "τσιμπημένες" -ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα απογευματινά, μακριά φορέματα κυμαίνονται στα 100 ευρώ- όμως τα σχέδιά τους είναι πραγματικά μοδάτα και καλοραμμένα. Δείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων εδώ

La Redoute: Μόδα για όλα τα γούστα με ένα κλικ 
Στην κατηγορία "Μεγάλα Μεγέθη" το ηλεκτρονικό κατάστημα La Redoute συγκεντρώνει μεγάλη ποικιλία γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ, τόσο casual όσο και σπορ αλλά και βραδινά σε μεγέθη από 42 έως 58. Εκεί θα βρείτε επίσης ποικιλία σε εσώρουχα, μαγιό, παπούτσια καθώς και σύνολα ύπνου. Οι δε τιμές διατηρούνται πάντα σε λογικά πλαίσια, ωστόσο πρέπει πάντα να συνυπολογίζει κανείς το κόστος μεταφοράς, το οποίο ανέρχεται σε 7,90 ευρώ.

Από την καλοκαιρινή συλλογή La Redoute ξεχωρίζουμε δροσερές εμπριμέ αλλά και μονόχρωμες τουνίκ, τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με άνετα κάπρι παντελόνια, σε τιμές που στις τουνίκ δεν ξεπερνούν τα 40 ευρώ και στα κάπρι τα 60 ευρώ. Εντυπωσιαστήκαμε, ακόμα από τα σχέδια και τα χρώματα σε μαγιό και εσώρουχα, ενώ ιδιαίτερα φορέματα ξεχωρίσαμε στην συλλογή της Marianne James για τα La Redoute, όπως το υπέροχο εμπριμέ φόρεμα της φωτογραφίας, το οποίο κοστίζει 95 ευρώ. Μπορείτε να το παραγγείλετε online από εδώ

Marks & Spencer: Με αγάπη από την Μ. Βρετανία

Το δημοφιλές βρετανικό κατάστημα έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και άτομα με παραπάνω κιλά που βρίσκουν στις συλλογές ρούχων κάτι να τους ταιριάζει. Ωστόσο, τα ρούχα στα Marks & Spencer δε μπορούν να καλύψουν ανάγκες για πολύ-πολύ μεγάλα νούμερα, παρά μέχρι το 50.

Τα σχέδια είναι αμέτρητα και ιδιαίτερα, ενώ πέρα από ρούχα εκεί θα βρείτε ακόμα τζιν παντελόνια, αθλητικά είδη, μαγιό και εσώρουχα, νυχτικά και πυτζάμες, αξεσουάρ, κοσμήματα αλλά και προϊόντα περιποίησης. Άλλωστε, στα Marks & Spencer καλύπτονται και οι ανδρικές ενδυματολογικές ανάγκες για μεγάλα νούμερα.

Από την καλοκαιρινή συλλογή Marks & Spencer ξεχωρίσαμε τα φορέματα της φωτογραφίας, η τιμή των οποίων κυμαίνεται στα 50 ευρώ. Στην ιστοσελίδα, ωστόσο, των καταστημάτων θα δείτε όλα τα είδη τα οποία θα βρείτε και στα ελληνικά καταστήματα. Δείτε τις διευθύνσεις εδώ.

Just Perfect: Απλά και κλασικά
Με το σύνθημα «beauty comes in all sizes» η αλυσίδα ενδυμάτων Just Perfect ιδρύθηκε το 1989 για να προσφέρει μοντέρνα, casual ενδύματα σε γυναίκες κάθε ηλικίας και διαστάσεων. Καθώς, μάλιστα, έχει με τον καιρό αποκτήσει φανατικές πελάτισσες, η Just Perfect έχει δημιουργήσει την δική της κάρτα μέλους, η οποία προσφέρει μοναδικά προνόμια και υπηρεσίες, εκπτώσεις ή ειδικές προσφορές.

Ως προς τα ενδύματα τώρα, στην καλοκαιρινή συλλογή Just Perfect θα δούμε girlie σύνολα με κολάν και χυτές μπλούζες, φαρδιές σχοινένιες και βαμβακερές ζακέτες σε υπέροχα χρώματα, καθώς και δροσερές ολόσωμες φόρμες στα χρώματα της άμμου αλλά και σύνολα σε military look. Ως προς τις τιμές, αυτές είναι σχετικά τσιμπημένες, αν κρίνουμε από την ποιότητα των ρούχων, αλλά όχι απρόσιτες. Ενδεικτικά, το φόρεμα της φωτογραφίας κοστίζει 82,50 ευρώ.
Δείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων Just Perfect
εδώ.

Lola: Εκλεκτά και επιλεκτικά
Στα καταστήματα Lola δεν βρίσκουμε αποκλειστικά ρούχα για παχουλές, αλλά ρούχα για κάθε γυναίκα, τα μεγέθη της οποίας όμως δεν ξεπερνούν το 48. Συνεπώς, ίσως τα καταστήματα να μην καλύψουν τις ανάγκες σας π.χ. για στενά παντελόνια, αλλά εκεί θα βρείτε σίγουρα δροσερές, φαρδιές πουκαμίσες σε υπέροχα χρώματα, καθώς και αέρινα φορέματα, αλλά και κομψές βραδινές μπλούζες, ολόσωμες μεταξωτές φόρμες και σατέν πανωφόρια. Οι τιμές των ρούχων είναι σχετικά προσιτές –ενδεικτικά το ολομέταξο παντελόνι της φωτογραφίας κοστίζει 108 ευρώ και το τοπ 29 ευρώ.
Δείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων Lola εδώ.

Marina Rinaldi: Φινέτσα και πολυτέλεια 
Εδώ θα νιώσετε πραγματική βασίλισσα, καθώς δεν θα βρείτε ρούχα «ειδικής κατηγορίας» αλλά υπέροχα σύνολα που θα ζήλευαν ακόμα και οι πιο καλλίγραμμες γυναίκες κι ας είναι τα μεγέθη μεγαλύτερα από 46. Η ιταλική φίρμα, μέλος της Max Mara Fashion Group, δείχνει να δημιουργεί ρούχα που πραγματικά αγαπούν την γυναίκα: οι γραμμές τους είναι τέλεια δομημένες για μεγάλα μεγέθη, η πολυτελής ποιότητα των υφασμάτων κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ οι συλλογές της διατηρούν πάντα κολακευτικές λεπτομέρειες για κάθε σώμα.

Η καλοκαιρινή συλλογή της εταιρίας έχει για ακόμα μία φορά να προτείνει εντυπωσιακά πρωινά αλλά και βραδινά φορέματα, καθώς και μία υπέροχη σειρά για την θάλασσα, η οποία αποτελείται από μαγιό, τουνίκ και αξεσουάρ. Οι τιμές των ρούχων είναι αρκετά "τσουχτερές", όμως η ποιότητά τους είναι εξαιρετική, οπότε ο πειρασμός θα είναι μεγάλος. Ενδεικτικά, το φόρεμα της φωτογραφίας κοστίζει 765 ευρώ.
Δείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων εδώ.

Tricot: Για funky καταστάσεις

Ιδιαίτερα, πρωτότυπα, εντυπωσιακά: τα ιταλικά ρούχα Tricot, από το 1972 μέχρι σήμερα, απευθύνονται σε παχουλές με προσωπικότητα και ιδιαίτερο γούστο που δεν διστάζουν να παίξουν με το χρώμα και την γεωμετρία. Εξίσου πλούσια σε χρώμα και η φετινή, καλοκαιρινή συλλογή της εταιρία, την οποία χαρακτηρίζουν τα έθνικ μοτίβα, δερμάτινα αξεσουάρ, αλλά και ασπρόμαυρα φορέματα που παραπέμπουν στην δεκαετία του ’50. Ως προς τις τιμές, αυτές είναι αρκετά τσιμπημένες και σίγουρα δεν απευθύνονται σε όλα τα πορτοφόλια. Θα τα βρείτε σε διάφορα καταστήματα στην Ελλάδα, όπως το Selavy (Β. Παύλου 61, Βούλα, τηλ. 210 8951141).

Monsoon: Λάμψη και έθνικ διάθεση 
Στο βρετανικό κατάστημα Monsoon, το οποίο θα βρείτε μόνο στο The Mall, στην Ελλάδα, τα μεγέθη φτάνουν έως και το 46 (18 στα βρετανικά νούμερα), συνεπώς απευθύνονται σε ορισμένες παχουλές, οι οποίες αναζητούν κομψότητα και αίσθηση πολυτέλειας σε λογικές, όμως, τιμές. Τα σύνολα που θα βρείτε στο Monsoon είναι κυρίως απογευματινά-βραδινά και διαφέρουν από αντίστοιχα ενδύματα της κατηγορίας που έχετε δει στην αγορά, στο γεγονός ότι επιστρατεύουν πάντα υπέροχα χρώματα, λαμπερές λεπτομέρειες ενώ συνδυάζονται τέλεια με ιδιαίτερα κομψά αξεσουάρ. Σχετικά με τις τιμές, το απογευματινό φόρεμα της φωτογραφίας ανέρχεται στα 80 ευρώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v