T-shirt-άδικα: Η τρέλα πάει στα ρούχα

Το πιο κοινότυπο ρούχο της γκαρνταρόμπας αποκτά πλέον δική του προσωπικότητα. Με πρωτότυπες, συχνά «ανέκδοτες» στάμπες και προσωπικά μηνύματα το t-shirt γίνεται το πιο fun αξεσουάρ του καλοκαιριού. Πού θα βρείτε το δικό σας;
T-shirt-άδικα: Η τρέλα πάει στα ρούχα
της Έλενας Μπούλια

Στην δεκαετία του ’90 κάθε cool τυπάκι έπρεπε να φορά το -πολύ in για την εποχή- “Don’t worry – Be Happy” t-shirt πάνω από το ψηλοκάβαλο τζιν του: Σκίτσο με χαμογελαστή φατσούλα, μπαντάνα και σκουλαρίκι κρίκο. Οι πιο «ψαγμένοι», πάλι, προτιμούσαν την χιλιο-σταμπαρισμένη φράση του Καζαντζάκη «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος». Πόσο κιτς και παρωχημένα μοιάζουν όλα αυτά σήμερα.

Κι όμως, σαν ρόδα που γυρίζει, η τάση του t-shirt με στάμπα έχει επιστρέψει τον τελευταίο καιρό και δεν αφορά μόνο τα καταστήματα με τουριστικά είδη. Το αντίθετο, μάλιστα. Αφορά νέες επιχειρήσεις, οι οποίες έδωσαν έμφαση στην συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία της εκτύπωσης πάνω σε διάφορα είδη υφάσματος, καθώς και στην φαντασία της εκάστοτε δημιουργικής ομάδας. Δημιούργησαν λοιπόν όχι μία σειρά ή μία κολεξιόν αλλά χιλιάδες στάμπες, τις οποίες προτείνουν στον ενδιαφερόμενο για να τυπώσει πάνω σε όποιας απόχρωσης t-shirt θέλει. Ακόμα καλύτερα, του δίνουν την δυνατότητα να σχεδιάσει ή απλά να προτείνει ο ίδιος το σχέδιο της στάμπας που θα ήθελε να φορά στο t-shirt του.

Το αποτέλεσμα; Αστεία, πρωτότυπα, unisex ή μη t-shirts σε τιμές αρκετά ανταγωνιστικές -συγκριτικά με αυτές των t-shirts του λιανικού εμπορείου- που δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 20 ευρώ, τα οποία θα βρούμε στα «t-shirt-άδικα» που ξεπετάγονται κάθε λίγο στην -online ή μη- αγορά. Πού ακριβώς;

Μην σηκωθείτε καν από το γραφείο σας…
Τα περισσότερα «t-shirt-άδικα» έχουν δημιουργήσει online καταστήματα για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Τα βήματα που έχετε να κάνετε, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πολύ απλά: Επιλέγετε το είδος της μπλούζας που προτιμάτε, το χρώμα και το μέγεθος και μετά διαλέγετε την στάμπα που θέλετε να τυπωθεί στο t-shirt σας. Την παραγγέλνετε και σας αποστέλλεται σε δύο ή τρεις μέρες. Δείτε από πού θα παραγγείλετε το costum-made t-shirt σας:

T-Bar: Με αγάπη από βόρεια Ελλάδα 
Η εταιρία ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2005, ενώ πλέον έχει καταστήματα -πέρα από την Θεσσαλονίκη- στην Λάρισα, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα και την Λευκωσία. Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές εταιρίες custom-made ρούχων, η οποία μάλιστα φροντίζει κάθε μήνα να λανσάρει 2 κολεξιόν με σχέδια που έχουν εμπνευστεί από την επικαιρότητα και σχεδιαστεί από έμπειρους γραφίστες. Επιπλέον, με την βοήθεια της δημιουργικής ομάδας του T-Bar, ο πελάτης έχει την δυνατότητα να παραγγείλει ένα σχέδιο της επιθυμίας του. Στην ιστοσελίδα του T-Bar θα βρείτε αμέτρητες επιλογές έτοιμων t-shirts σε άπειρα χρώματα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε και σε τιμές που κυμαίνονται από 18 έως 25 ευρώ (υπολογίστε άλλα 5 ευρώ για έξοδα αποστολής).
Το μπλουζάκι της φωτογραφίας κοστίζει 18 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Hot-Tshirt: Εσείς πώς το θέλετε; 
Με έδρα, επίσης στην Θεσσαλονίκη, η εταιρία Hot-Tshirts δραστηριοποιείται από το 2003. Η αγορά του t-shirt της προτίμησής σας μπορεί να γίνει online αλλά και από το κατάστημα της εταιρίας (Αρμενοπούλου 30,  
Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310.217.620 - Δείτε εδώ), ενώ με τους ίδιους τρόπους μπορείτε ακόμα και να σχεδιάσετε το μπλουζάκι που προτιμάτε –μέσω της ειδικής λειτουργίας που υπάρχει στο site της Hot-Tshirts ή ζητώντας το στο κατάστημα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η εταιρία Hot-Tshirts για τις εκτυπώσεις της, πέρα από ψηφιακή εκτύπωση, είναι θερμομεταφορά, βυνίλιο, μεταξοτυπία και κέντημα. Οι τιμές όλων των t-shirts είναι στα 18 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της φωτογραφίας. Για online αγορά υπολογίστε άλλα 5 ευρώ για έξοδα μεταφοράς. Μπορείτε να αγοράσετε το t-shirt της φωτογραφίας από εδώ.

E-Magazaki: Απλά και οικονομικά 
Πιο απλοϊκά αλλά και πιο οικονομικά τα σχέδια στο e-magazaki, το οποίο ωστόσο έχει το πλεονέκτημα ότι, πέρα από t-shirts με στάμπες, προσφέρει φούτερ, μακρυμάνικα αλλά και εσώρουχα. Οι αγορές σας εδώ μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε ηλεκτρονικά είτε από το κατάστημα της εταιρίας (Σουλτάνη 7-9, πλ. Εξαρχείων - δείτε εδώ), ενώ οι τιμές στα t-shirts κυμαίνονται από 8 έως 15 ευρώ –υπολογίστε άλλα 7 ευρώ αν το αγοράσετε online και πληρώσετε με αντικαταβολή. Για το t-shirt της φωτογραφίας κάντε κλικ εδώ.

Your way: Και t-shirts και mousepads 
Αποκλειστικά online πραγματοποιούνται οι αγορές στο κατάστημα Your way, στο οποίο μπορεί επίσης κανείς να σχεδιάσει το δικό του t-shirt καθώς και να σχεδιάσει ή να επιλέξει ανάμεσα σε δεκάδες το δικό του mousepad. Τα t-shirts με σχέδια ποικίλουν ανάλογα με την κατηγορία, για την οποία ενδιαφέρεται κανείς (π.χ. computers, αθλητικά, για ενήλικες, μουσική), αλλά και ανάλογα με το στυλ (unisex, γυναικείο, μακρυμάνικο). Η χρωματική παλέτα των t-shirts είναι σχετικά περιορισμένη, το ίδιο όμως είναι και οι τιμές του που δεν ξεπερνούν τα 15,99 ευρώ –υπολογίστε άλλα 5,90 ευρώ για το courier αν ζητήσετε αποστολή με αντικαταβολή ή 2,80 ευρώ με κατάθεση στην τράπεζα αν σας αποσταλεί από το ταχυδρομείο.
Μπορείτε να αγοράσετε το t-shirt της φωτογραφίας από εδώ. Η τιμή του είναι 14,99 ευρώ.

* Shirtaki: Και καπέλα και τσάντες και κούπες...
Στο shirtaki μπορείτε να παραγγείλετε μοναδικά μπλουζάκια και αξεσουάρ (π.χ. καπέλα, τσάντες, κούπες, κονκάρδες, στυλό) σε εκατοντάδες σχέδια, τα οποία χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και το στυλ του κάθε ένα. Οι τιμές των t-shirts κυμαίνονται από 14 έως 18 ευρώ, ανάλογα με την στάμπα που θα επιλέξετε, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε αποχρώσεις, ώστε να ταιριάζει καλύτερα η στάμπα στο κάθε μπλουζάκι. Οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά, το κόστος αποστολής με αντικαταβολή είναι 7 ευρώ, ή από το κατάστημα της εταιρίας, στην διεύθυνση Ρ. Γκάλλι 87, Ηλιούπολη (Δείτε εδώ). Μπορείτε να αγοράσετε το t-shirt της φωτογραφίας από εδώ.

* All About Design: Έχουν ένα όνειρο...
Η εταιρία All-About Design απευθύνεται τόσο στο ελληνικό όσο και στο ξενόγλωσσο κοινό και μας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα της με την φράση «I have a dream. A dream of a cooler world». Τα γραφεία της βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη, όμως αγορές μπορεί να κανείς να πραγματοποιήσει μόνο online. Για την αποτύπωση της κάθε στάμπας στο t-shirt μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες τεχνικές, τις οποίες θα δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα της εταιρίας, ενώ πολύ εύχρηστη είναι και η δυνατότητα που δίνεται στον πελάτη να «φορτώσει» μία δική του εικόνα που θα ήθελε να δει αποτυπωμένη σε t-shirt. Οι τιμές των t-shirts της AAD κυμαίνονται από 12,80 έως 18 ευρώ, ανάλογα το σχέδιο που θα επιλέξετε. Σχετικά με το t-shirt της φωτογραφίας, κοστίζει 15,20 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ. Υπολογίστε άλλα 6 ευρώ για τα έξοδα μεταφοράς.

To Kotoukan: Ή αλλιώς kotoufun! 
Ισχυρίζεται πως είναι το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα στον χώρο του custom t-shirt, ενώ διαθέτει εκατοντάδες θέματα από τα 70s, 80s, 90s αλλά και Retro και Old School. Οι κινήσεις που έχετε να κάνετε είναι πολύ απλές: Επιλέγετε σχέδιο, επιλέγετε στιλ μπλούζας (ανδρική, γυναικεία, παιδική, με τιράντες), επιλέγετε χρώμα και μέγεθος και απλά την αγοράζετε. Οι τιμές των t-shirts κυμαίνονται από 18 έως 21 ευρώ, ανάλογα το στυλ της μπλούζας που θα επιλέξετε, ενώ υπολογίστε άλλα 5 ευρώ για έξοδα μεταφοράς.
Μπορείτε να αγοράσετε το t-shirt της φωτογραφίας online από εδώ.

* Οd-Clothing: Για ιδιαίτερα γούστα
To Overdose αποτελεί στην πραγματικότητα ένα online κατάστημα ένδυσης, όμως κέρδισε το ενδιαφέρον μας λόγω της μεγάλης του ποικιλίας σε… ιδιαίτερα t-shirts. Στην ιστοσελίδα της εταιρίας, που στεγάζεται στο Χαϊδάρι Αττικής, θα βρείτε ρούχα από διάφορες -άγνωστες σχετικά μάρκες- τα οποία δείχνουν να απευθύνονται σε ένα ροκ-goth κοινό. Οι τιμές των t-shirts κυμαίνονται από 17 έως 25 ευρώ, ενώ για έξοδα μεταφοράς υπολογίστε άλλα 3 ευρώ.
Μπορείτε να αγοράσετε το γυναικείο t-shirt της φωτογραφίας από εδώ.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v