Τι να φορέσω στον γάμο;

Το σπουδαιότερο ερώτημα κάθε γυναίκας εν όψει μίας ιδιαίτερης εξόδου, όπως ένας γάμος, βρίσκει απάντηση σε οκτώ υπέροχα επώνυμα αλλά και οικονομικά ταυτόχρονα φορέματα που θα κερδίσουν βλέμματα θαυμασμού.
Τι να φορέσω στον γάμο;
της Έλενας Μπούλια

Με τις γαμήλιες εκδηλώσεις να πολλαπλασιάζονται αυτή την εποχή, αναλόγως εντείνεται και η διαχρονικότερη γυναικεία αγωνία εν όψει ενός σημαντικού event: «Τι θα φορέσω;». Όσο πιο οικείος ή επίσημος, μάλιστα, ο γάμος, τόσο σπουδαιότερη δείχνει να είναι για τις περισσότερες γυναίκες η τελική επιλογή της εμφάνισής τους και γι’αυτό, κάθε ευσυνείδητη κοκέτα οφείλει να την έχει αναζητήσει αρκετό καιρό πριν. Πόσα χρήματα είστε, όμως, διατιθέμενες να ξοδέψετε για ένα φόρεμα που δύσκολα θα βρείτε ευκαιρία να ξαναφορέσετε σύντομα –πόσο μάλλον αν μαζί με αυτό θα χρειαστεί να αγοράσετε και παπούτσια, καθώς και διάφορα άλλα συνοδευτικά αξεσουάρ; Πιθανώς όχι όσα θα θέλατε.

Όταν θα έχετε πλέον ορίσει το budget που υπολογίζετε να ξοδέψετε για εκείνη τη βραδιά, αλλά πριν ξεκινήσετε τις ατελείωτες βόλτες στα μαγαζιά, λάβετε υπ’όψιν τους παρακάτω -άγραφους- κανόνες σωστού ντυσίματος για έναν γάμο:
* Καμία καλεσμένη δεν πρέπει να επισκιάζει τη νύφη:
Αυτό σημαίνει ότι φορέματα μακριά και λευκά, έντονα κόκκινα, δραματικά μαύρα, με βαθύ ντεκολτέ και προκλητικά κοψίματα είναι εντελώς ακατάλληλα.
* Ντυθείτε ανάλογα με τον τόπο και τον χρόνο: Αν ο γάμος είναι πρωινός ένα σκουρόχρωμο φόρεμα με πολύ βαρύ μακιγιάζ είναι υπερβολικό και θα σας κάνουν να φαίνεστε γραφική. Το ίδιο ισχύει και για έναν λιτό γάμο, π.χ. κάποιον που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε έναν παραλιακό χώρο ή σε μία ταβέρνα. Από την άλλη, αν ο γάμος είναι πολυτελής, είναι ασέβεια απέναντι στους οικοδεσπότες να εμφανιστείτε απεριποίητη και ντυμένη πρόχειρα.
* Επιλέξτε πρώτα το φόρεμα και μετά τα αξεσουάρ: Μην ξεκινήσετε αγοράζοντας παπούτσια και μετά ψάχνετε να βρείτε το ρούχο με το οποίο θα τα ταιριάξετε. Ξεκινήστε από το βασικό ενδυματολογικό σας στοιχείο και έπειτα συνεχίστε με τα δευτερεύοντα.

Οκτώ υπέροχες και low-budget προτάσεις φορεμάτων για γάμο:

Μεταλλιζέ φόρμα από τα καταστήματα Τσαντίλης
Με δροσερή ζέρσεϊ υφή, ντραπαρισμένη στη μέση και με μία μακριά κορδέλα στη ζώνη, η βραδινή αυτή φόρμα όχι μόνο θα κλέψει τα βλέμματα ως ένα από τα πιο hot fashion items της σεζόν, αλλά και θα διευκολύνει αφάνταστα τις κινήσεις σας. Συνδυάστε την με πολύ ψηλά μαύρα λουστρινένια τακούνια-πλατφόρμες και μία μεγάλη καρφίτσα με πολύχρωμες πέτρες στη βάση της ζώνης.
Θα την βρείτε: Στα καταστήματα Τσαντίλης – δείτε τις διευθύνσεις εδώ – ενώ μπορείτε να την αγοράσετε online από εδώ.
Τιμή: 100 ευρώ.

«Starion» φόρεμα με παγιέτες στον λαιμό από τον Ted Baker
Για κομψή, σικάτη βραδινή εμφάνιση έχετε μόλις βρει το ιδανικό φόρεμα. Έχει ρομαντικό, vintage ύφος, μεγάλα φτερά ραμμένα στο μπούστο και κεντημένα με λαμπερές παγιέτες, ενώ τα μανίκια είναι διάφανα. Ιδανικά ταιριάζει μόνο με μπεζ λουστρινένια peep toes, χωρίς αξεσουάρ στο λαιμό και με έντονο μακιγιάζ στα μάτια.
Θα το βρείτε: Στις μπουτίκ Ted Baker στο Attica και στο Golden Hall – ή online από εδώ.
Τιμή: 174 ευρώ

«Loulou Fuchsia» wrap φόρεμα από τα Acne
Εντυπωσιάστε με αυτό το πολύ κομψό και στιλάτο φόρεμα σε εκπληκτικό, βαθύ φούξια χρώμα. Ταιριάζει ιδανικά σε γυναίκες με έντονες καμπύλες και λεπτή μέση. Είναι φτιαγμένο από 100% πολυεστέρα, έχει δροσερά, φαρδιά μανίκια και ανεπαίσθητες πιέτες στο κάτω μέρος. Συνδυάστε το με μία μαύρη, φαρδιά, μεταξωτή κορδέλα για ζώνη, ψηλά μαύρα πέδιλα με λουριά που δένουν γύρω από τον αστράγαλο και σειρές από πολύ μακριά κολιέ.
Θα το βρείτε: Στην Ελλάδα μόνο online, από εδώ.
Τιμή: 200 ευρώ.

«Sorrows Dress» από τα All Saints
Ό,τι πιο ρομαντικό θα μπορούσατε να επιλέξετε, ειδικά για έναν πρωινό -ή απογευματινό- γάμο. Με περίτεχνο, λεπτό κέντημα στο εξωτερικό ύφασμα, με σχέδιο που θυμίζει babydoll, μπεζ απόχρωση και μία λεπτή, μεταξωτή κορδέλα για ζώνη σε χρώμα παλ φιστικί, το φόρεμα αυτό ταιριάζει καλύτερα σε μελαχρινές επιδερμίδες. Συνδυάστε το με ρομαντικά αξεσουάρ (π.χ. μπεζ πέρλες στον λαιμό και τα αυτιά) και ξύλινες πλατφόρμες με ξεθωριασμένο, χρυσαφί ύφασμα.
Θα το βρείτε: Στην Ελλάδα μόνο online από εδώ.
Τιμή: 210 ευρώ.

Μικρό μαύρο φόρεμα από τα Juicy Couture
Όταν μία γυναίκα έχει την εντύπωση ότι τίποτα δεν της ταιριάζει, το μικρό μαύρο φόρεμα έρχεται πάντα να δώσει την λύση. Στην προκειμένη περίπτωση το συναντάμε στην μπουτίκ Juicy Couture, σε σχέδιο με μανίκι στον έναν ώμο, ο οποίος διακοσμείται με κυματιστά σχέδια από το ίδιο χρώμα και ύφασμα. Αν πάλι το μαύρο δεν είναι το στοιχείο σας, το ίδιο φόρεμα διατίθεται και σε φούξια. Συνδυάστε το με ψηλά πέδιλα και αξεσουάρ σε ασορτί χρώμα –για έναν βραδινό γάμο επιλέξτε αποχρώσεις του χρυσού.
Θα το βρείτε: Στις μπουτίκ Juicy Couture (Λεβίδου 11, Κηφισιά, και Τσακάλωφ 24, Κολωνάκι) και online από εδώ.
Τιμή: 95 ευρώ.

«Bondi Dress» από τα Monsoon
Καλεσμένη σε καλοκαιρινό γάμο και δεν ξέρετε τι να επιλέξετε για να δείχνετε ανάλαφρη αλλά και κομψή, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το μαύρισμά σας; Το πανέμορφο αυτό cocktail dress από τα Monsoon είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε, με την πολύ θηλυκή φούστα σε κάθετες κυματιστές στρώσεις, το σφιχτό μπούστο και, φυσικά, το ολομέταξο ύφασμα. Συνδυάστε το με έντονα πολύχρωμα κοσμήματα στον λαιμό και τα αυτιά που να περιλαμβάνουν αποχρώσεις του κίτρινου, και χρυσαφί πέδιλα.
Θα το βρείτε: Στην μπουτίκ Monsoon, στο The Mall.
Τιμή: 187 ευρώ.

Φόρεμα με κυματιστά μανίκια από τα BCBG Maxazria
Πριν προλάβετε να γκρινιάξετε ότι πρόκειται για έναν οίκο με αρκετά τσουχτερές τιμές, μάθετε ότι στο online κατάστημα της εταιρίας, στην κατηγορία SALE βρίσκει κανείς όλον τον χρόνο υπέροχα ρούχα και αξεσουάρ σε πολύ καλές τιμές. Από αυτά επιλέξαμε το μακρύ φόρεμα της φωτογραφίας, για έναν πολύ επίσημο βραδινό γάμο. Σε υπέροχο μπλε μαρέν χρώμα και με έναν εντυπωσιακό φιόγκο για ζώνη στη μέση, σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Συνδυάστε το μόνο με μαύρα πέδιλα και ένα εντυπωσιακό βραχιόλι με μπλε πέτρες.
Θα το βρείτε: Αν όχι στην μπουτίκ της BCBG Maxazria, τότε σίγουρα online από εδώ.
Τιμή: 120 ευρώ.

Φόρεμα-κόσμημα από τα Karen Millen
Η εταιρία Karen Millen μοιάζει να ειδικεύεται στα φορέματα για παρόμοιες περιστάσεις και μάλιστα σε αρκετά ανταγωνιστικές τιμές. Ξεχωρίσαμε το κομψό φόρεμα της φωτογραφίας, σε σατέν ύφασμα και pencil γραμμή, στις χοντρές τιράντες του οποίου είναι κεντημένες πέτρες. Διατίθεται στο κοραλλί χρώμα της φωτογραφίας και σε μαύρο και ταιριάζει καλύτερα σε ψηλόλιγνες σιλουέτες. Συνδυάστε το με μαύρα πέδιλα, τα οποία μπορούν να είναι διακοσμημένα με παρόμοιες πέτρες, αλλά μην φορέσετε κάποιο κόσμημα στον λαιμό.
Θα το βρείτε: Στις μπουτίκ Karen Millen –δείτε τις διευθύνσεις εδώ.
Τιμή: 210 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v