Αγορά διαδρόμου: 5 επιλογές για να... ιδρώσετε

Όσοι αποφασίσατε τελευταία στιγμή να κάψετε θερμίδες και να τονώσετε το καρδειαγγειακό σας σύστημα μην αγχώνεστε. Ψάξαμε και βρήκαμε πέντε οικιακούς διαδρόμους για κάθε γούστο και τσέπη.
Αγορά διαδρόμου: 5 επιλογές για να... ιδρώσετε
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει επικίνδυνα, η προοπτική του γυμναστηρίου μοιάζει πλέον πολύ μακρινή. Τι να γίνει όμως που θέλουμε πάση θυσία να χάσουμε αυτό το άτιμο το σωσίβιο; Η λύση πέρα από την γυμναστική στο σπίτι και την σωστή και προσεγμένη διατροφή βρίσκεται και στην αγορά ενός λειτουργικού και ανθεκτικού οικιακού διαδρόμου. Τα πλεονεκτήματα που έχει πολλά. Πέρα από την αερόβια άσκηση και την ενδυνάμωση του κυκλοφορικού συστήματος (καρδιά, αρτηρίες, πνεύμονες), είναι εύκολος στην χρήση ακόμα και για αρχάριους όντας παράλληλα αρκετά ασφαλής. Πέρα από την καρδιά γυμνάζει και τα πόδια (τετρακέφαλους, γάμπες, δικέφαλους μηριαίους, γλουτούς), παρέχοντας την δυνατότητα αυξανόμενης έντασης στην προπόνηση. Έτσι ανάλογα με το επίπεδο της αερόβιας ικανότητάς σας, μπορείτε να αυξομειώσετε την ταχύτητα και την κλίση του.

Οι περισσότεροι διάδρομοι τελευταίας τεχνολογίας διαθέτουν αντικραδασμικό σύστημα που δεν θα ταλαιπωρήσει τα γόνατά σας. Αν παρ'όλα αυτά αντιμετωπίζετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τις αρθρώσεις, τότε πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε πρώτα κάποιον ορθοπεδικό προτού αγοράσετε οτιδήποτε. Η τοποθέτησή του είναι απλή και γίνεται δωρεάν από την εταιρεία που θα σας τον προμηθεύσει, ενώ αρκετοί διάδρομοι είναι πτυσσόμενοι, για να μπορείτε να τους αποθηκεύσετε ευκολότερα. Σημαντικό επίσης είναι να διαλέξετε έναν διάδρομο που θα είναι όσο το δυνατόν λιγότερο θορυβώδης. Τέλος, όπως και με οποιαδήποτε αγορά σας, πάντα να έχετε κατά νου πως ο,τι πληρώσετε θα πάρετε. Είναι προτιμότερο να δώσετε κάτι παραπάνω και να αποκτήσετε έναν αρκετά καλό διάδρομο που θα σας κρατήσει συντροφιά για αρκετά χρόνια, παρά να πάρετε έναν πάμφθηνο που δεν θα βγάλει το καλοκαίρι. Οι παρακάτω διάδρομοι πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνουν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού και της καθημερινής σας ζωής.

1.Alpine MI-100 Strength Master 1,5 hp

Αποτελεί μια πολύ οικονομική λύση για το σπίτι. Είναι πτυσσόμενος, με ισχύ ηλεκτρικού μοτέρ 1.5 hp, χειροκίνητη προσαρμογή κλίσης σε 3 επίπεδα, ροδάκια για εύκολη μετακίνηση μέσα στο σπίτι, διαστάσεις επιφάνειας τρεξίματος 123 * 41 cm και αντέχει μέγιστο βάρος χρήστη 100 κιλά. Στο ενσωματωμένο computer του θα βρείτε πέντε επιλεγμένα αυτόματα προγράμματα προπόνησης, ένα χειροκίνητο, χρονόμετρο, ένδειξη της ταχύτητας, των θερμίδων που καίτε, καθώς και μέτρηση καρδιακών παλμών με αισθητήρες παλάμης. Όλα αυτά σε μια μεγάλη οθόνη υγρών κρυστάλλων με παράθυρα. Τιμή: 459€. Μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ.  Διαθέτει 2 χρόνια εγγύηση από την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία.

2.Reebok i-Run

Πρόκειται για τον μικρότερο ηλεκτρικό διάδρομο της Reebok της Reebok στους 1,75 ΗΡ με δυνατότητα ολικής αναδίπλωσης. To μοτέρ του είναι στα 1300 Watt, ενώ η ταχύτητά του φτάνει μέχρι τα 14 χλμ. την ώρα. Έχει μηχανική ρύθμιση κλίσης μέχρι 10%, αντικραδασμικό δάπεδο, κλειδί ασφαλείας και πλήκτρο άμεσης διακοπής λειτουργίας. Οι ρόδες του θα σας διευκολύνουν να το μετακινήσετε ευκολότερα, ενώ διαθέτει τρία προγράμματα ταχύτητας και τρεις οθόνες ηλεκτρονικής κονσόλας. Στις ενδείξεις του θα δείτε την ταχύτητα, την απόσταση, τον χρόνο άσκησης, τις θερμίδες που κάψατε και τους καρδιακούς παλμούς σας χάρη στο σύστημα αφής (HRC). Αντέχει μέγιστο βάρος 110 κιλά και οι διαστάσεις του είναι 127 * 39 εκ. Διαθέτει 2 χρόνια εγγύηση από την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία. Τιμή: 785€ από εδώ. Συγκρίνετε τις τιμές του σε διαφορετικά καταστήματα εδώ.

3.Kettler Marathon ST

Από τις πιο οικονομικές λύσεις της μεγάλης γερμανικής εταιρείας κατασκευής αθλητικών οργάνων. "Βγάζει" 1.8 hp και 3 hp στο peak του (16 χλμ./ την ώρα), έχει δυνατότητα κλίσης μέχρι και 12%, διαστάσεις 190 * 79 * 134 cm και αντέχει μέγιστο βάρος 120 Kg. Στο προπονητικό Computer θα βρείτε μετρητή χρόνου και απόστασης, καρδιακών παλμών, συμβατό δέκτη καρδιακών παλμών, αποκατάσταση καρδιακών παλμών και αξιολόγηση φυσικής κατάστασης, δυνατότητα εισαγωγής προδιαγραφών (χρόνο προπόνησης, κατανάλωση θερμίδων), 4 προγράμματα ελεύθερης προσαρμογής, 1 πρόγραμμα ελέγχου καρδιακών παλμών και πληκτρολόγιο ανθεκτικό στον ιδρώτα. Μαζί με τον διάδρομο θα πάρετε ένα κλειδί ασφαλείας, θωρακική ζώνη για ασύρματη μέτρηση των παλμών, αντικραδασμικό σύστημα και ροδάκια μετακίνησης. Ο διάδρομος έχει 3 χρόνια εγγύηση και η τιμή του είναι 1199€ από την αντιπροσωπεία της Kettler (Ελ. Βενιζέλου 16 - Καλλιθέα T.K. 176 76 Τηλ.: 210 9536512), αλλά μπορείτε να το παραγγείλετε και online από εδώ.

4.Technogym Spazio Forma

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου προσφέρει ένα από τα καλύτερα επαγγελματικά οικιακά όργανα αερόβιας προπονησης. Το Spazio Forma διαθέτει μοτέρ 2.75 hp, κλίση μέχρι και 12%, μέγιστη ταχύτητα 16 χλμ.ώρα και ασύρματη μέτρηση καρδιακών παλμών με την χρήση Polar. Είναι πτυσσόμενο και μπορείτε να το μετακινήσετε όπου σας βολεύει, ο ιμάντας του είναι αντικραδασμικός και φτιαγμένος από ειδικό υλικό για να μην γλιστράει. Αθόρυβος, με μοντέρνο design και μέγιστη ασφάλεια. Η οθόνη του είναι άκρως λειτουργική και φιλική στον χρήστη. Περιλαμβάνει προγράμματα αυτόματα και χειροκίνητα για ενδυνάμωση του καρδιαγγειακού συστήματος, καύση περισσότερων θερμίδων, εναλλαγές δυσκολίας, κλίσης κτλ. Το ύψος του δεν ξεπερνά το ενάμισι μέτρο, ενώ η επιφάνεια τρεξίματος είναι 140 εκατοστά. Αντέχει μέγιστο βάρος 130 κιλά και όταν κλείνει πιάνει 1.6 μέτρα στο ύψος, 91 εκατοστά μήκος και 81 εκ. πλάτος. Τιμή: 3.450€ από την αποκλειστική αντιπροσωπεία της Technogym στην Ελλάδα (Elmec Sport, Κτίριο Folli-Follie, 23o χλμ. Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας. 14565, Αγ. Στέφανος. Τηλ. 210 9699300)

5.Startrac S-trx

Οποιονδήποτε ειδικό και αν ρωτήσετε θα σας πει οτι η Startrac είναι η μεγαλύτερη εταιρεία οργάνων γυμναστικής στον κόσμο. Και είναι αλήθεια. Προσφέρει εξειδικευμένες επαγγελματικές λύσεις για κάθε μορφή άσκηση, συνδυάζοντας λειτουργικότητα, ποιότητα και νεωτεριστικά στοιχεία. Ο S- Trx προσφέρει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιμένει κανείς από διάδρομο της Startrac. Μοτέρ 3 ίππων, τριπλό αντικραδασμικό δάπεδο, ανεμιστήρες, 13 προγράμματα γυμναστικής συμπεριλαμβανομένων των Dinamyc Heart Rate Control & Fitness Test, Constant Heart Rate Control, Quick Start, Burn Calories, Manual, Increase Endurance και Fitness Test  μέτρηση καρδιακών παλμών με λαβές ή με ασύρματη ζώνη, μέτρηση χρόνου, απόστασης, κλίσης, ταχύτητας και θερμίδων. Αντέχει μέγιστο βάρος μέχρι 159 κιλά, ενώ οι διαστάσεις του ιμάντα είναι 152* 51 cm. Η κλίση του φτάνει και μέχρι το 15% και η μέγιστη ταχύτητα τα 20 χλμ. την ώρα. Τιμή: 5000€ από την ελληνική αντιπροσωπεία της Startrac (Ανθέων 23 & Βαλαωρίτου, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 210 96 32 638).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v