Online εκπτώσεις: Προλάβετε όσο είναι νωρίς

Αν οι εγχώριες "προεκπτώσεις" σας απογοήτευσαν και αν δε μπορείτε να περιμένετε μέχρι τις επίσημες εκπτώσεις -που συνήθως αργούν να φτάσουν το -50%- κάποια από τα αγαπημένα μας online stores του εξωτερικού κάνουν ήδη πάρτι τιμών. Και εμείς μαζί τους!
Online εκπτώσεις: Προλάβετε όσο είναι νωρίς
της Έλενας Μπούλια

Όταν στις 18 Ιουνίου ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε την έναρξη των «προεκπτώσεων», δίνοντας έτσι θεσμική κάλυψη σε όσα καταστήματα επιθυμούν να αρχίσουν προσφορές στο 50% των εμπορευμάτων τους έναν περίπου μήνα πριν τις επίσημες εκπτώσεις, ακούστηκε, σε εμάς τους καταναλωτές, ως μία πολύ καλή ευκαιρία για τα καλοκαιρινά μας ψώνια, πριν τις διακοπές. Άλλωστε, στις 15 Ιουλίου που θα ξεκινήσουν οι εκπτώσεις, πολλοί από εμάς θα έχουν ήδη φύγει για διακοπές ή θα έχουν έστω βάλει στην άκρη ένα συγκεκριμένο ποσό γι’αυτές, οπότε οι καλύτερες τιμές δεν θα μας ωφελούσαν ιδιαίτερα.

Στην πράξη, ωστόσο, οι προεκπτώσεις αυτές δεν φάνηκαν να «αγγίζουν» τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες, ενώ οι έμποροι μικρότερων καταστημάτων, αφού γκρίνιαξαν λίγο στην αρχή, αναγκάστηκαν έπειτα να ρίξουν τις τιμές κάποιων ειδών τους -συγκεκριμένα αυτών που δεν «φεύγουν» πολύ αυτήν την εποχή- στο -30%, στην καλύτερη περίπτωση. Έτσι, πέραν λίγων περιπτώσεων, ο καταναλωτής δεν θα βρει σπουδαίες ευκαιρίες ακόμα στην ελληνική αγορά. Στην αγορά του World Wide Web, ωστόσο, και συγκεκριμένα σε on-line καταστήματα του εξωτερικού (που εκτελούν φυσικά αποστολές και στην Ελλάδα), οι εκπτώσεις έχουν εδώ και αρκετές μέρες «χτυπήσει» έως και -50%, κάνοντας τα κατά τ’άλλα ακριβά είδη τους ιδιαίτερα ελκυστικά.

Πριν βιαστείτε, λοιπόν, να κάνετε σκληρά παζάρια στα ελληνικά μαγαζιά, κάντε μια βόλτα στις παρακάτω ιστοσελίδες και δεν αποκλείεται να βρείτε εξαιρετικές τιμές σε είδη που ούτε φαντάζεστε (άλλωστε, για τα γενικότερα οφέλη του on-line shopping έχουμε ξαναμιλήσει –Δείτε στα Σχετικά Άρθρα).

www.tedbaker.com: Έως -50% σε ανδρικά και γυναικεία
Με -50% στα γυναικεία φορέματα, τσάντες και τσαντάκια, top και αξεσουάρ, αλλά και στα ανδρικά πουκάμισα, κοστούμια, t-shirts και αξεσουάρ, η βρετανική εταιρία επιδιώκει να προσελκύσει το αγοραστικό κοινό, κάτι που συμφέρει ιδιαίτερα τον Έλληνα αγοραστή, αφού τέτοιες τιμές δεν πρόκειται να βρει ούτε στην κορύφωση των δικών μας εκπτώσεων στο συγκεκριμένο κατάστημα. Ενδεικτικά, το φόρεμα της φωτογραφίας από 110 λίρες έχει πέσει στις 55 λίρες -65 ευρώ (χωρίς τα έξοδα μεταφοράς).

www.allsaints.com: Έως -50% σε επιλεγμένα είδη
Συγκεκριμένα, στα ανδρικά θα βρείτε εκπτώσεις στα denim, σε όλα σχεδόν τα t-shirts, σε όλες σχεδόν τις βερμούδες, τα πουκάμισα και τα μαγιό. Στα γυναικεία οι εκπτώσεις αφορούν και εδώ όλα σχεδόν τα πουκάμισα, τα περισσότερα καλοκαιρινά φορέματα (τα οποία παρεμπιπτόντως είναι εξαιρετικά), στις περισσότερες φούστες, τα παντελόνια, στα t-shirts, τα tops, καθώς και σε κάποια μαγιό. Επίσης, υπολογίστε πως με αγορές άνω των 200 λιρών τα έξοδα αποστολής για όλη την Ευρώπη είναι δωρεάν.

www.burberry.com: Εκπτώσεις σε ανδρικά, γυναικεία και παιδικά
Συγκεκριμένα, στα γυναικεία ρούχα θα βρείτε αρκετά καλές τιμές στα πανωφόρια και τα τζάκετ (π.χ. η κλασική καπαρντίνα του οίκου από 350 λίρες κοστίζει πλέον 210 λίρες –περίπου 245 ευρώ), σημαντικότατες εκπτώσεις γίνονται στα ρούχα πασαρέλας, καθώς και στα μαγιό. Στα ανδρικά, εξίσου καλές εκπτώσεις θα βρείτε στα πανωφόρια, στα κοστούμια (που φτάνουν το -40% και έτσι μπορείτε να βρείτε κοστούμι με 628 ευρώ, τα πουκάμισα, τις μπλούζες, τα παντελόνια και τα σορτς. Στο -40% είναι και οι εκπτώσεις στα παιδικά ρούχα, καθώς και στα γυναικεία αξεσουάρ. Ενδεικτικά οι δερμάτινες τσάντες κυμαίνονται στα 600 με 700 ευρώ, ενώ οι κλασικές υφασμάτινες στα 200 με 300 ευρώ. Τέλος, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στα εκπληκτικά πέδιλα-πλατφόρμες Burberry, οι τιμές των οποίων με την έκπτωση κυμαίνονται από 195 έως 275 ευρώ. Πιο χαμηλές τιμές, φυσικά, θα βρείτε στα σανδάλια.

www.karenmillen.com: Έως -50% σχεδόν σε όλα!
Όχι μόνο οι εκπτώσεις εδώ φτάνουν το -50% σε όλα σχεδόν τα είδη, αλλά στο on-line κατάστημα της Karen Millen θα βρείτε ρούχα τα οποία δεν θα δείτε ποτέ στα αντίστοιχα ελληνικά καταστήματα. Πιο συγκεκριμένα, τα αμπιγέ φορέματα κυμαίνονται από 65 έως 175 ευρώ, τα καλοκαιρινά τοπ από 50 έως 70 ευρώ, ενώ χαμηλότερες αλλά όχι αδιάφορες είναι οι εκπτώσεις στις τσάντες και τα παπούτσια.

www.bally.com: Εξαιρετικές προσφορές σε επιλεγμένες τσάντες και παπούτσια
Στο online κατάστημα του οίκου πολυτελών δερμάτινων ειδών θα βρείτε κάποιες τσάντες και παπούτσια σε πολύ καλές προσφορές που φτάνουν και το -50%. Οι προσφορές αφορούν την καλοκαιρινή συλλογή της εταιρίας, και πραγματικά αξίζουν την προσοχή σας, τόσο στα ανδρικά όσο και στα γυναικεία είδη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μία μεγάλη, κίτρινη, δερμάτινη τσάντα από 795 ευρώ κοστίζει σήμερα 398 ευρώ, ενώ ακόμα καλύτερες είναι οι τιμές στα γυναικεία πέδιλα κάποια εκ των οποίων κυμαίνονται στα 150 με 200 ευρώ από την διπλάσια σχεδόν τιμή.

www.yoox.com: Έως -40% σε καλοκαιρινές κολεξιόν
Το yoox λειτουργεί ως ένα πολυτελές online εμπορικό κέντρο. Εδώ θα βρείτε τις βασικές συλλογές στα περισσότερα μεγάλα ονόματα της αγοράς, καθώς και πολλά σχέδια από τα εποχιακά catwalks τους. Αν πατήσετε πάνω στο tab που γράφει SALES θα σας εμφανιστούν όλα τα είδη του καταλόγου που βρίσκονται σε έκπτωση, η οποία φτάνει το -40%, τόσο στα ανδρικά όσο και στα γυναικεία. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά γιατί η ποικιλία είναι μεγάλη και σίγουρα θα βρείτε κάτι να σας ταιριάζει.

www.laredoute.gr: Έως -50% σε καλοκαιρινά είδη
Οι εκπτώσεις στην La Redoute ξεκίνησαν φέτος από πολύ νωρίς και οι προσφορές στα ανδρικά, γυναικεία και παιδικά αλλά και σε εσώρουχα, λευκά είδη, αθλητικά είδη και μεγάλα μεγέθη είναι εκπληκτικές (π.χ. το ανδρικό, υφασμάτινο, ριγέ παντελόνι της φωτογραφίας κοστίζει μόλις 12,75 ευρώ). Αξίζει να ρίξετε μια ματιά λευκά είδη σπιτιού, όπου η έκπτωση φτάνει το -50%, και μάλιστα στις κουρτίνες, τις πετσέτες και τα σεντόνια.

Strawberrynet.com: Καλλυντικά σε εξαιρετικές τιμές
Στο Strawberrynet θα βρείτε οποιαδήποτε μάρκα καλλυντικών δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά στην Ελλάδα ή εταιρίες που κυκλοφορούν σε συγκεκριμένα καταστήματα, spa, ινστιτούτα ομορφιάς κ.λ.π. Το καλύτερο, όμως, είναι ότι θα βρείτε όλα τα προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές απ’όσο θα τα αγοράζατε στην Ελλάδα, οπότε αυτός και μόνο είναι σημαντικός λόγος να ψωνίσετε από εκεί.

Ακόμα…
Store.dolcegabbana.com: Χωρίς έξοδα αποστολής
Αξίζει να αναφέρουμε την πρόσφατη δημιουργία του πρώτου Dolce & Gabbana online store, όπου θα βρείτε την τρέχουσα καλοκαιρινή αλλά και την φθινοπωρινή/χειμερινή 09/10 κολεξιόν του ιταλικού οίκου σε τιμές αρκετά ανταγωνιστικές από αυτές τις αντίστοιχης μπουτίκ στο κέντρο της Αθήνας. Εκπτώσεις εδώ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα (και δεν γνωρίζουμε αν θα πραγματοποιηθούν), αλλά μεγάλο πλεονέκτημα για το ελληνικό καταναλωτικό κοινό είναι πως ό,τι κι αν αγοράσετε δεν υπάρχουν έξοδα αποστολής.
 
* Οι τιμές και εκπτώσεις του άρθρου αναφέρονται αποκλειστικά στην χρονική στιγμή που αυτό γράφτηκε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v