Ομπρέλες: Χορεύοντας στη βροχή με στυλ

Η ομπρέλα είναι κάτι παραπάνω από ένα πρακτικό αξεσουάρ κατά τις βροχερές ημέρες, αφού μπορεί να προσδώσει στυλ, κομψότητα, ακόμα και κύρος. Και επειδή μία δεν είναι ποτέ αρκετή, επιλέξαμε για εσάς τις 10 πιο ενδιαφέρουσες ομπρέλες της αγοράς.
Ομπρέλες: Χορεύοντας στη βροχή με στυλ
Δεν πρόκειται απλά για ένα χρηστικό αξεσουάρ που μας κρατά στεγνούς και προστατευμένους από τον αέρα. Η ομπρέλα, λιγότερο από την αρχαιότητα και περισσότερο από την Βικτοριανή Εποχή και μετά αποτελεί ανέκαθεν ένα σύμβολο κομψότητας, ένα fashion statement που προσδίδει στον ιδιοκτήτη της φινέτσα και σε κάποιες περιπτώσεις κύρος.

Εν όψει ενός Φθινοπώρου που αναμένεται ιδιαίτερα βροχερό, η ομπρέλα θα αποδειχθεί παραπάνω από χρήσιμη στις εξόδους μας. Θα γίνει, καθώς φαίνεται, η πιστή μας σύντροφος και ένα από τα σημαντικότερα περιεχόμενα της τσάντας μας. Και επειδή ποτέ μία ομπρέλα δεν είναι αρκετή, ξεχωρίσαμε για εσάς 10 εντελώς διαφορετικές, πρωτότυπες και οπωσδήποτε εντυπωσιακές ομπρέλες, για να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στο προσωπικό σας στυλ.

Burberry – H κλασσική

Από τις πιο κλασικές ομπρέλες που βλέπουμε να κυκλοφορούν στους δρόμους είναι αυτές με το σχέδιο (και όχι απαραίτητα τη γνησιότητα) του οίκου Burberry. Αν δεν θέλετε να κρατάτε στα χέρια σας φτηνές απομιμήσεις και προτιμάτε κάτι γνήσιο αλλά και διακριτικό ταυτόχρονα, η καλύτερη επιλογή είναι η συγκεκριμένη Burberry, σε μαύρο χρώμα με το γνωστό καρό στο εσωτερικό της. Αποτελείται από μαύρο λουστραρισμένο μπαστούνι, μαύρο νίκελ κουμπί που την ανοίγει και δερμάτινη μαύρη χειρολαβή. Θα τη βρείτε στο κατάστημα του οίκου Burberry, Βουκουρεστίου 33, Αθήνα, και η τιμή της είναι περίπου στα 170 ευρώ.

Bugatti – Η (αερο)δυναμική

Υπάρχουν ομπρέλες και ομπρέλες, αυτή όμως που πρόσφατα λάνσαρε η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί μία από τις κορυφαίες. Η δερμάτινη χειρολαβή της προσφέρει σίγουρο κράτημα, ο ανθεκτικός κορμός της μπορεί να αντέξει ακόμα και στους πιο δυνατούς ανέμους, ενώ στο αδιάβροχο μπλε ύφασμά της αναγράφεται τρανό το λογότυπο της εταιρίας. Επειδή είναι μάλλον απίθανο να τη βρείτε σε κάποιο κατάστημα, μπορείτε αν θέλετε να την αγοράσετε on-line από το site της Bugatti στην καθόλου ευκαταφρόνητη τιμή των 279 ευρώ.

Ομπρέλα αστροφεγγιάς – Η gadget-ική

Μία πραγματικά μοναδική ομπρέλα που μπορεί όχι μόνο να σας κρατήσει στεγνούς αλλά και να φωτίσει ακόμα και τις πιο βαρετές βροχερές νύχτες του φθινοπώρου. Είναι διαθέσιμη σε μαύρο χρώμα, με ασημένια επένδυση και είναι φυσικά απόλυτα αδιάβροχη. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, πάνω της είναι οι τρεις λειτουργίες που υπάρχουν στην χειρολαβή της, οι οποίες σας επιτρέπουν να επιλέξετε ανάμεσα σε νυχτερινό ουρανό γεμάτο αστέρια, ένα στατικό εφέ με όλες τις ίνες της αναμμένες συνεχόμενα ή (αν δεν είστε λάτρεις του εκκεντρικού) υπάρχει και η λειουργία off, που την μετατρέπει σε μία απλή και κομψή ομπρέλα. Το μόνο που θα χρειαστεί από εσάς είναι 3 μπαταρίες ΑΑ. Και να την αποκτήσετε φυσικά on-line από το κατάστημα G-Store, με 34 ευρώ.

Κίτρινη ομπρέλα από το Businessgift.gr – Η οικονομική

Μία πολύ pop πρόταση μας έρχεται από το κατάστημα διαφημιστικών δώρων Business Gift. Πρόκειται για μία μεγάλη και κομψή ταυτόχρονα ομπρέλα, με μεταλλικό κορμό και ίσια ξύλινη λαβή. Αν δεν σας αρέσει το κίτρινο, η ομπρέλα διατίθεται ακόμα σε μαύρο, μπλε navy, κόκκινο, λευκό και μπλε. Μπορείτε να την αποκτήσετε on-line από το site της εταιρίας ή να καλέσετε στο 2410 551008 για περισσότερες πληροφορίες και τηλεφωνική αγορά. Η δε τιμή της είναι και το ατού της, αφού κοστίζει μόνο 5,27 ευρώ.

Ομπρέλα Πειρατής Haba – Η παιδική

Ομπρέλα χρειάζονται φυσικά και τα παιδιά, αφού περνούν πολλές ώρες στο δρόμο πηγαίνοντας και επιστρέφοντας από το σχολείο. Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση ανακαλύψαμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Naka. Η ομπρέλα του πειρατή της φωτογραφίας είναι αρκετά μικρή για να μπορεί να την κρατήσει ένα μικρό παιδί (έχει διάμετρο 80 εκ.), αρκετά ανθεκτική για να το προστατεύσει από όλα τα καιρικά φαινόμενα και πολύ χαριτωμένη με υπέροχα χρώματα. Αυτό που ενθουσιάσει τα μικρά, μάλιστα, είναι πως η κοκάλινη λαβή της έχει σχήμα σπαθιού. Στο ίδιο site θα βρείτε και την ομπρέλα-πριγκίπισσα Haba, για τα μικρά κοριτσάκια, στην ίδια τιμή. Μπορείτε να την αγοράσετε on-line με 26,55 ευρώ.

Samsonite – Η επαγγελματική

Αφήστε τη βροχή να πέφτει ανενόχλητη. Η αρκετά μεγάλη Fashionaire, της εταιρίας Samsonite, είναι εδώ για να σας κρατήσει στεγνούς και υπερβολικά κομψούς. Η δερμάτινη χειρολαβή της είναι ιδιαίτερα βολική στο κράτημα, ενώ όταν η βροχή σταματήσει μπορείτε κάλλιστα να την τοποθετήσετε μέσα στην ειδική της θήκη και να την κρατήσετε σαν τσάντα στον ώμο σας. Έχει διάμετρο 87 εκατοστά και διατίθεται μόνο σε λευκό με μαύρα και γκρι σχέδια. Θα την βρείτε στο πολυκατάστημα Attica (Πανεπιστημίου 9, Αθήνα) και η τιμή της, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων τουλάχιστον, κυμαίνεται στα 50 ευρώ.

Knirps Mini Piccolo – Η μικρή (αλλά θαυματουργή)

Μικρή, ελαφρυά, κομψή και πολύ ανθεκτική χάρη στις μικρές ακτίνες της των 54 εκατοστών. Τι παραπάνω θέλετε από μία ομπρέλα; Μπορείτε να την έχετε πάντα μαζί σας, στην τσάντα ή τον χαρτοφύλακά σας, ενώ η αγορά της περιλαμβάνει και μία μαλακή θήκη για να την αποθηκεύετε. Θα την βρείτε μονόχρωμη αλλά σε αμέτρητες αποχρώσεις, όπως μαύρο, μπλε navy, κόκκινο, γαλάζιο, λαδί, πράσινο, ροζ, κίουι, πορτοκαλί, τουρκουάζ, λιλά, μωβ, σοκολατί, χρυσαφί, μουσταρδί, κανελί… Τι άλλο θέλετε πια; Μπορείτε να την παραγγείλετε on-line από το shop21.gr και η τιμή της είναι στα 17,99 ευρώ.

Ομπρέλα Unicef – Η φιλανθρωπική

Για να λέμε, όμως, τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί να ξοδέψετε ένα ποσό σε κάποια έτσι κι αλλιώς υγιή εταιρία και όχι σε μία φιλανθρωπική οργάνωση, έτσι ώστε τα χρήματά σας πραγματικά να πιάσουν τόπο; Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Unicef θα βρείτε μία πραγματικά έξυπνη λύση για κάθε βροχερή μέρα. Μία πολύ κλασική και κομψή ομπρέλα σε μπορντό χρώμα, με διάμετρο 84 εκατοστών όταν αυτή είναι ανοιχτή και ξύλινη χειρολαβή. Η τιμή της είναι στα 17 ευρώ και μπορείτε να την αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα από εδώ.

Haba Ομπρέλα Τσίρκο Ακροβάτης – Η εκκεντρική

Μπορεί τη συγκεκριμένη ομπρέλα να την ανακαλύψαμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα για παιδιά Toys.gr, αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για να την αποκτήσει ακόμα και ο πιο αιώνιος έφηβος (ετών 90). Είναι ίσως η πιο χαρούμενη ομπρέλα που ανακαλύψαμε κατά το ρεπορτάζ μας γι’αυτό το άρθρο αφού είναι πολύχρωμη, με φραμπαλά στο τελείωμα του υφάσματός της, ενώ ένας πραγματικά ριψοκίνδυνος ακροβάτης κρέμεται από μία άκρη της. Είναι άλλωστε αρκετά μεγάλη, έχει διάμετρο 80 εκατοστών όταν είναι ανοιχτή, για να χωρέσει από κάτω της και μεγάλους και μικρούς. Η τιμή της είναι στα 26 ευρώ και μπορείτε να την αποκτήσετε από εδώ.

Διαφανής ομπρέλα – Η μίνιμαλ

Τέλος, για εσάς που δεν θέλετε καν να κρατάτε ομπρέλα, αλλά δε μπορείτε να την αποφύγετε όταν βρέχει με το τουλούμι, ανακαλύψαμε την καλύτερη λύση: Την διαφανή ομπρέλα από το ηλεκτρονικό κατάστημα VeryNice.gr. Πρόκειται για μία πραγματικά πρωτότυπη ομπρέλα σε χρώμα… ανύπαρκτο, με λαστιχένια ευθεία χειρολαβή σε χρώμα πορτοκαλί (και πορτοκαλί λεπτομέρειες), καθώς επίσης και κορδόνι για να την περάσετε στον ώμο σας σε περίπτωση που δεν την χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να την αγοράσετε on-line από το κατάστημα VeryNice.gr, αλλά επειδή πρόκειται για κατάστημα που στην ουσία εμπορεύεται διαφημιστικά δώρα, απευθύνεται σε εταιρίες που θα προμηθευτούν από 24 τεμάχια και πάνω, τα οποία κοστολογούνται στα 156 ευρώ.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v