Ταξιδιωτικά gadgets: Ο James Bond πάει διακοπές

Δουλειά η διασκέδαση; Αεροπλάνο ή αυτοκίνητο; Ανεξαρτήτως γιατί και πώς θα ταξιδέψετε ορισμένα ψηφιακά gadgets είναι απαραίτητα για κάθε σας ταξίδι.
Ταξιδιωτικά gadgets: Ο James Bond πάει διακοπές
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πιθανώς να μην έχετε καμία σχέση με την τεχνολογία. Μπορεί και να μισείτε τα κάθε είδους gadgets που κατακλύζουν κατά δεκάδες την αγορά. Όπως και να έχει, αν αποφασίσετε να κάνετε μεγάλο ταξίδι, ορισμένα από αυτά θα σας φανούν άκρως χρήσιμα και σίγουρα θα σας κρατήσουν παρέα στα μελλοντικά σας ταξίδια.

1. Airport Express
Ένα ασύρματο ρούτερ που δεν απαιτεί extra τροφοδοσία ρεύματος ή καλώδια. Αν περνάτε ατέλειωτες ώρες στα δωμάτια ξενοδοχείων προσπαθώντας να τακτοποιήσετε καλώδια και laptops τότε αυτό το μικρό kit είναι ότι πρέπει για εσάς. Ενισχύει το εύρος του ασύρματου δικτύου Wi-Fi και σας επιτρέπει να ακούσετε μουσική μέσω των AirTunes. Επιπλέον συνδέεται ασύρματα με το στερεοφωνικό σας και σας επιτρέπει να ακούτε σε αυτό μουσική από τον υπολογιστή σας.
Τιμή: 91.00 €

2. Canon IXUS 80 IS
Επειδή διακοπές δεν νοούνται χωρίς φωτογραφική μηχανή, σας προτείνουμε το μοντέλο αυτό της Canon, για να αποτυπώσετε σε 8 megapixels τις αγαπημένες σας στιγμές και να τις περάσετε κατευθείαν στον υπολογιστή σας μεσω USB. Με βάρος μόλις 125γρ. και διαστάσεις 86.8 x 54.8 x 22 mm, η IXUS παραμένει μία από τις πιο βολικές ψηφιακές κάμερες, που θα χωράει άνετα στην τσέπη των jeans σας!
Τιμή: 189.00 €

3. iPhone
Τι να πει κανείς για το νέο θαύμα της Apple. Τα λόγια είναι περιττά για το gadget τις χρονιάς. Κινητό τηλέφωνο, iPod, ψηφιακή κάμερα και internet browser, όλα σε ένα. Εύκολο στην χρήση, με προηγμένο λειτουργικό σύστημα και 46 προγράμματα ταξιδιού διαθέσιμα από το site της Apple, το iPhone αποτελεί την ιδανική επιλογή για «ταξιδιωτικό» κινητό. Εφ’οσον, φυσικά, εξοικειωθείτε πλήρως με την touchscreen οθόνη του.

Παραγείλτε το εδώ

4. Panasonic Portable DVD player 8,5'' DVD-LS83
Απαραίτητο για μεγάλα ταξίδια με αυτοκίνητο, θα σας χαρίσει τουλάχιστον 6 ώρες διασκέδασης με τις αγαπημένες σας ταινίες. Ιδανικό κυρίως για τα μικρά παιδιά που κουράζονται ευκολότερα στα μεγάλα ταξίδια. Υποστηρίζει formats video MPEG4, DivX σε οποιοδήποτε μέσο όπως και τα formats audio (MP3, WMA) και τις φωτογραφίες format JPEG. Επομένως το μόνο που θα πρέπει να σας απασχολεί είναι που θα χωρέσετε τα δεκάδες DVD!
Τιμή: 181 €

5. Play Station Portable
Ο άρχοντας των φορητών παιχνιδομηχανών. Παράλληλα αχώριστος σύντροφος σε κάθε ταξίδι. Γιατί; Ξεκινάμε: δυνατότητα αναπαραγωγής ταινιών, λειτουργίες τηλεφώνου( μέσω Skype, απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη ασύρματου δικτύου) και από τις αρχές του 2009, δυνατότητα σύνδεσης με GPS. Αφήσαμε για το τέλος τους 300 περίπου τίτλους παιχνιδιών για όλα τα γούστα, αλλά αυτό δεν νομίζουμε ότι θα σας απασχολήσει πολύ…

Τιμή: 169,00 €

6. HP iPAQ 316 Travel Companion
Από τα χιλιάδες GPS που κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά ελάχιστα ξεχωρίζουν. Ανάμεσα σε αυτά και το iPAQ 316 της Heullet Packard, το οποίο θα γίνει ο απαραίτητος «σύντροφος» σε κάθε σας ταξίδι. Κομψο και μοντέρνο λούκ, Microsoft Windows CE 5.0 και θύρα SD υψηλής χωρητικότητας για επέκταση μνήμης. Το λογισμικό του περιλαμβάνει χάρτες της Ανατολικής Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, με δυνατότητα update των χαρτών. Παρέχει επίσης, γραπτή και φωνητική καθοδήγηση για να... ξέρετε που πάτε, καθώς και μια πληθώρα extra χαρακτηριστικών (αναπαραγωγή video και mp3, παιχνίδια, hands-free κτλ.)
Τιμή: 349.00 €

7. Fujitsu Siemens Lifebook P7230
Δεν νοείται ταξίδι χωρίς laptop. Απαραίτητο για τον κάθε επαγγελματία και όχι μόνο. Το ζήτημα βέβαια είναι η ευκολία στην μετακίνηση του. Εδώ λοιπον, έρχεται το Lifebook P7230. Με βάρος μόλις 1,25kgr, μηχανισμό προστασίας shock Sensor και συνδεσιμότητα μέσω HSDPA, WiFi και Bluetooth θα σας διευκολύνει απίστευτα στις μετακινήσεις σας, αφού είναι ένα από τα ελαφρύτερα και πιο εργονομικά notebooks στην κατηγορία του.
Τιμή:1.959,00 €

8. Σαγιονάρες Reef Stash
Πόσες φορές δεν ανησυχήσατε για το που έχετε βάλει τα προσωπικά σας αντικείμενα (πορτοφόλι, κάρτες κτλ.) πριν φύγετε για την κοντινότερη παραλία; Η Reef σας απαλάσσει από αυτην την έγνοια, με τις άνετες και στυλάτες αυτές σαγιονάρες. Η «μυστική» τους θήκη μπορεί να «φιλοξενήσει» από χρήματα μέχρι και τα κλειδιά του δωματίου σας. Άνετα θα μπορούσε να είναι ιδέα του Q, για τον James Bond. Φροντίστε απλά να μην τις κάνετε βούκινο,γιατί προς το παρόν δεν συνδυάζονται με λουκέτο!
Τιμή: 30 €

9. Swissbit Swiss Army 1GB USB Flash Drive
Αν η πρώτη σας σκέψη είναι «Τι; Σουγιάς στο αεροπλάνο;», μην τρελαίνεστε. Το μίνι stick χωρητικότητας 1Gb, αποσπάται έυκολα και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στην πτήση! Κατά τα άλλα περιλαμβάνει ότι θα περιελάμβανε οποιοσδήποτε κλασσικός ελβετικός σουγιάς: φωτάκι, νυχοκόπτη, ψαλίδι, λίμα και μαχαίρι. Συνδυάστε τα μαζί με το φλασάκι και έχετε ένα διακριτικό και εύχρηστο «δίδυμο».
Τιμή: 40€


10. Apple iPod nano
Ίσως η πιο αναγνωρισμένη παγκοσμίως φορητή συσκευή αναπαραγωγής ήχου και εικόνας. Αν και δεν νομίζουμε ότι θα βγάλετε τα μάτια σας προσπαθώντας να δείτε ταινία στις... 2 ολόκληρες ίντσες της Lcd οθόνης, παρ’ολα αυτά θα ευχαριστηθείτε το πολύ ένα 24ωρο μουσικής (προϋπόθεση: 3 ώρες πλήρη φόρτιση), για να περάσει ευχάριστα το ταξίδι με μέσα στο αεροπλάνο, στο πλοίο ή στο αυτοκίνητο. Μπορείτε να συνδυάσετε την αγορά του και με έναν φορτιστή για να μην μείνετε ποτέ χωρίς μπαταρία. Κυκλοφορεί με μνήμη 3,4 και 8Gb.
Τιμή: 209.00 €
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v