75 χρόνια σπορ κομψότητα... Lacoste

Εδώ και 75 χρόνια η σπορ κομψότητα ακούει μόνο σε ένα όνομα. Η Lacoste γιόρτασε την επέτειό της με μία νέα, ανοιξιάτικη - καλοκαιρινή συλλογή που θα αγαπηθεί από τενίστες και μη.
75 χρόνια σπορ κομψότητα... Lacoste
Το έτος 2008 η Lacoste γιορτάζει τα 75 χρόνια από την ίδρυση της. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Rene Lacoste σχεδίασε το 1933 το μπλουζάκι–σύμβολο 12.12 polo για να φορέσει τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι πρωταθλητές του τένις που αναζητούσαν μια εναλλακτική για τα μακρυμάνικα κολλαρισμένα λευκά πουκάμισα και πουλόβερ που φορούσαν μέχρι τότε. Το πρώτο σήμα “κροκοδειλάκι” σχεδιάστηκε από τον φίλο του Lacoste, Robert George το 1927, αφότου ο Αμερικανός δημοσιογράφος του έδωσε αυτό το ψευδώνυμο εξαιτίας της επίδοσής του στο γήπεδο. Ο Lacoste το κέντησε στο μπλουζάκι του και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Φέτος η Lacoste για να γιορτάσει την 75η επέτειό της παρουσιάζει μια συλλογή μοναδικών ρούχων που προβάλλουν το λογότυπο της εταιρείας μέσα από μια λίγο “πειραγμένη” κομψότητα.

Για τους άνδρες, ο Christophe Lemaire δημιουργικός διευθυντής της Lacoste ανανέωσε το πουλόβερ του Mr. Rene Lacoste. Η νέα εκδοχή είναι φτιαγμένη από λινό και βαμβάκι με γκρι λεπτομέρειες και κεντημένο το λογότυπο. Τη συλλογή συμπληρώνουν μπλούζες, ζακέτες και πουκάμισα για ένα total sporty – elegant look.

Για τις γυναίκες, o Christophe Lemaire δημιούργησε τη θηλυκή έκδοση του κλασσικού σακακιού και της v-neck ριγέ μπλούζας. Η συλλογή ολοκληρώνεται με το σήμα – κατατεθέν κοντομάνικο μπλουζάκι και το υπέρκομψο φόρεμα από πικέ ύφασμα που δένει στο λαιμό.

Λίγα λόγια για την Lacoste
Η εταιρία Lacoste δημιουργήθηκε το 1933 όταν ο Rene Lacoste, αστέρας του tennis το 1920 και νικητής πολλών πρωταθλημάτων όπως το Davis Cup, αποφάσισε να ξεκινήσει την παραγωγή της πιο κατάλληλης μπλούζας για το άθλημα. «Για να επιβιώσω στα καυτά αμερικάνικα καλοκαίρια αποφάσισα επιτέλους να αποκτήσω μια μπλούζα ειδικά φτιαγμένη για μένα…τη μπλούζα Lacoste». Αυτό οδήγησε στη δημιουργία της 12.12 polo pique μπλούζας. Μαζί με την περίφημη αυτή μπλούζα, ο Rene Lacoste φτιάχνει και έναν τρόπο ζωής βασιζόμενο στις αξίες του tennis και των σπορ γενικότερα. Αυτό που είχε στο μυαλό του ο Rene ήταν εμμονή χωρίς επιθετικότητα, κορυφαία επίδοση αλλά με σεβασμό και επιθυμία νίκης χωρίς να συνθλίβεται ο αντίπαλος.

Η πραγματική ιστορία του κροκόδειλου της Lacoste χρονολογείται από το 1927. Στο Rene Lacoste άρεσε να εξιστορεί πώς αυτό το παρατσούκλι του έγινε έμβλημα παγκόσμιας αναγνώρισης. «Είχα βάλει στοίχημα με τον αρχηγό της γαλλικής ομάδας του Davis Cup μια βαλίτσα από δέρμα αλιγάτορα, ο οποίος είχε υποσχεθεί να μου την αγοράσει αν κέρδιζα ένα πολύ σημαντικό για την ομάδα τους αγώνα. Μετά από αυτό, ο αμερικανικός τύπος μου έβγαλε το παρατσούκλι ‘the Alligator’, ο Αλιγάτορας.

«Το κοινό πρέπει να είχε ενθουσιαστεί μ’αυτό το παρατσούκλι, το οποίο ήταν ενδεικτικό του ζήλου που επεδείκνυα στα γήπεδα» διηγιόταν ο Lacoste. Στη Γαλλία το «Αλιγάτορας» μετατράπηκε σε «Κροκόδειλος» και έτσι ένας θρύλος και ένα logo γεννήθηκε.

Το 1933, ο Rene Lacοste και ο Andre Gillier, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της μεγαλύτερης, εκείνη την εποχή, εταιρείας πλεκτών στη Γαλλία, ιδρύσαν μια εταιρεία με σκοπό την παραγωγή T-shirts με κεντημένο το logo και σχεδιασμένα από τον ίδιο τον πρωταθλητή για δική του χρήση στα γήπεδα του tennis. Επιπλέον, όπως φαίνεται στον πρώτο κατάλογο της εταιρείας του 1933, προωθούσαν στην αγορά και μια πληθώρα από μπλούζες για tennis, γκολφ και ιστιοπλοΐα. Απ’οσο γνωρίζουμε, ήταν η πρώτη φορά που το όνομα μιας μάρκας ήταν σχεδιασμένο πάνω στα ρούχα-μια ιδέα που από τότε θεωρείται ιδιαίτερα πετυχημένη. Αυτή η ιδέα έφερε την επανάσταση στο ανδρικό αθλητικό ντύσιμο αντικαθιστώντας τα κλασσικά μακρυμάνικα και εφαρμοστά μπλουζάκια που οι παίκτες φορούσαν στα γήπεδα του τένις μέχρι τότε.

Το πρώτο μπλουζάκι Lacoste ήταν λευκό, λίγο πιο κοντό από τα υπόλοιπα μπλουζάκια της εποχής, με γυρισμένο γιακά, κοντά μανίκια, με ελαφριά ύφανση και ονομαζόταν jersey petit pique. Η ποιότητα του, πάνω στην οποία χτίστηκε το όνομα της μάρκας, παραμένει η ίδια έως τις μέρες μας, παρέχοντας στους πελάτες ένα ξεχωριστό και πραγματικά μοναδικό προϊόν.

Μέσα σε αυτά τα 75 χρόνια, η εταιρεία Lacoste κατάφερε να ταυτίσει το όνομά της με την σταθερά απαράμιλλη ποιότητα και με τη σπορ κομψότητα που χαρακτηρίζει πάντα τις συλλογές της.

Από το 2000, επικεφαλής σχεδιαστής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Lacoste ανέλαβε ο διάσημος και αγαπημένος σχεδιαστής Christophe Lemaire οι οποίοι έδωσαν στη μάρκα νέα πνοή για τη νέα χιλιετία. Μεγάλη πρόκληση για εκείνους ήταν να διατηρήσουν τα στοιχεία εκείνα που έκαναν τη Lacoste μοναδική, όπως το κλασσικό πόλο μπλουζάκι και παράλληλα να ανανεώσουν τις γραμμές και να εισάγουν νέα σύγχρονα κομμάτια στις συλλογές.

Σήμερα, η Lacoste είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες μόδας στον κόσμο με πλήθος φανατικούς καταναλωτές, καθημερινούς ανθρώπους που αναζητούν την κομψότητα σε συνδυασμό με τη σταθερή ποιότητα. Επιπλέον, είναι διάσημη στους ανθρώπους από το χώρο του αθλητισμού, με πρώτους τους αθλητές το τέννις, από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Andy Roddick, μέχρι την κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια Λένα Δανιηλίδου.

Κάθε χρόνο ανοίγουν νέες καινούργιες μπουτίκ Lacoste στις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου: Παρίσι, Μόσχα, Νέα Υόρκη, Βραζιλία, Μεξικό, Κορέα κα. Σήμερα η Lacoste διαθέτει 1.010 μπουτίκ και περισσότερα από 2000 corners Lacoste, ενώ εξάγει τις συλλογές τις σε περισσότερες από 110 χώρες του κόσμου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v