Paul Picot: Ώρα για... καλή ζωή!

Πολύτιμα, κλασσικά, κομψά. Με δυό λόγια... Paul Picot! Γνωρίστε τον ελβετικό οίκο ωρολογοποιίας και τις δημιουργίες του, λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του In2life και κερδίστε δύο μοναδικά κομμάτια αξίας 10.000 ευρώ.
Paul Picot: Ώρα για... καλή ζωή!
Πολύτιμα, κλασσικά, κομψά. Έτσι χαρακτηρίζονται τα ρολόγια της Paul Picot. Η φιλοσοφία του σχεδιασμού τους περικλείεται στη φράση: «Noblesse du detail», όπως αποδεικνύει κάθε ξεχωριστό κομμάτι. Ο ιδρυτής της Paul Picot, Mario Boiocchi, συνειδητά, δεν προσφέρει προϊόντα μαζικής κατανάλωσης αλλά απευθύνεται σε μια πελατεία πολύ απαιτητική. Όπως πολύ λίγα άλλα ρολόγια , τα ρολόγια της Paul Picot αντιπροσωπεύουν την τέλεια συνύπαρξη της πλούσιας παράδοσης της Ελβετικής ωρολογοποιίας και της τεχνολογικής λεπτότητας. Τα δείγματα, όλα ενός υψηλού επιπέδου, εξάγονται σήμερα σε 36 χώρες.

Η Societe des Montres Paul Picot S.A με έδρα στο Le Noirmont, στην Ελβετική οροσειρά της Γιούρα, ιδρύθηκε το 1976. Εκείνη την εποχή ο Mario Boiocchi ένας επιχειρηματίας με όραμα αναγνώρισε την ανάγκη της εποχής για μια καινούρια αντίληψη στην τέχνη της ωρολογοποιίας και δημιούργησε μια εταιρεία κατασκευής ρολογιών υψηλής ποιότητας, που συνδυάζει την παράδοση με τη μοντέρνα τεχνολογία. Από την αρχή ο ιδρυτής αφοσιώθηκε σ’ένα πόνημα εξαιρετικά φιλόδοξο. Έτσι το 1976 γεννήθηκε η Paul Picot, ένα από τα νεώτερα ονόματα της Haute Horlogerie.

Η κληρονομιά της Γιούρα αντικατοπτρίζεται ακόμα και στο όνομα της εταιρείας. Ο Picot ήταν ένας πρωτοπόρος της ωρολογοποιίας του XIII αιώνα. Κατασκεύαζε το καθένα απ’τα μοντέλα αποκλειστικά με τα χέρια του δημιουργώντας έτσι ρολόγια με ξεχωριστή «προσωπικότητα».Το όνομά του χαρακτηρίζει μια εταιρεία που αφουγκραζόταν σωστά τα σημάδια των καιρών και που ακολουθούσε τις εξελίξεις της αγοράς της υψηλής ωρολογοποιίας. Παρ’όλα αυτά, ακόμα κι όταν η αγορά ζητούσε ένα φουτουριστικό σχέδιο και μία τεχνολογία ηλεκτρονική, η Paul Picot παρέμεινε πιστή στις αξίες της δημιουργώντας ρολόγια ξεχωριστά, ακριβείας, άψογα από τεχνολογικής απόψεως, αλλά ταυτόχρονα και με ξεχωριστή φινέτσα, κλεισμένα σε κομψά κουτάκια.

Η επιτυχία δικαίωσε τις αρχές της εταιρείας: Σήμερα, η Societe des Montres Paul Picot S.A απασχολεί περίπου 30 εργαζόμενους και εξάγει τα προϊόντα της σε 36 χώρες. Τα ρολόγια της Paul Picot, εκτιμώνται ιδιαίτερα στην Ιταλία, σε μια αγορά απαιτητική στο θέμα του design, μα ακόμα και στην Εγγύς και Μέση Ανατολή. Στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. επίσης εκτιμάται η σφραγίδα Paul Picot από μια πελατεία ιδιαιτέρως απαιτητική.

Η Paul Picot βασίζεται σε μια ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς όχι μόνο σε ό,τι αφορά στα υλικά και στο σχέδιο, αλλά στους ίδιους τους συνεργάτες της: είναι οι καλύτεροι στον τομέα τους, αυτοί που σε μια μικρή και φιλόξενη βιοτεχνία στο Le Noirmont καταφέρνουν να παντρέψουν την τέχνη της παραδοσιακής ωρολογοποιίας με την μοντέρνα τεχνολογία, δημιουργώντας ρολόγια που δεν υπάρχουν όμοιά τους. Αρκεί να πάρουμε στα χέρια μας ένα απ’αυτά για να αναγνωρίσουμε την προσωπική αφοσίωση και το βαθύ δέσιμο των δημιουργών με τα δημιουργήματά τους.

Η εκτεταμένη συλλογή της Paul Picot περιλαμβάνει αυθεντικά κοσμήματα, όπως για παράδειγμα η γραμμή Atelier, για τη πραγματοποίηση της οποίας χρησιμοποιείται ατσάλι εξαιρετικής ποιότητας, χρυσό ή πλατίνα και η οποία διατίθεται με μια γκάμα μηχανισμών με complication, ειδικά σχεδιασμένων για την εταιρεία. Η διαχρονική και κλασσική σειρά Atelier εμπλουτίζεται φέτος με έναν μηχανισμό tourbillon, όπως και με έναν νέο χειροποίητο μηχανισμό squelette καθώς και με μια νέα σειρά καντράν δύο επιπέδων. Στοχεύοντας σταθερά στην τεχνική αλλά και αισθητική πρωτοπορία η Paul Picot έχει κατορθώσει να παρουσιάσει πολλά προϊόντα που έγιναν σημεία αναφοράς της σύγχρονης ωρολογοποιίας όπως οι χρονογράφοι Technicum και Technograph και τα ρολόγια βυθού C-Type.

Τα Paul Picot μπορείτε να τα βρείτε
1) Τζάκης– Κριεζώτου 13, Σύνταγμα, τηλ.210 36 33 900
2) Πατσέας – Κηφισίας 336, Ν. Ψυχικό- τηλ. 210 67 54 650
3) Πατσέας – Αγ. Γεωργίου 8, Χαλάνδρι- τηλ. 210 68 11 553

Ο διαγωνισμός

Το In2life σε συνεργασία με την Paul Picot προσφέρουν δύο ρολόγια κοσμήματα: Ενα για τον άνδρα και ένα για τη γυναίκα.

Η ανδρική πρόταση της σειράς ATELIER που προσφέρει μέσω του In2life η Paul Picot, αφορά το αξίας 4.550 ευρώ Atelier Reserve de Marche.
• Αποκλειστικός, αυτόματος μηχανισμός Paul Picot (Calibre PP 1200) με πιστοποίηση Επίσημου Χρονόμετρου από την COSC.
• Ένδειξη ωρών, λεπτών, δευτερολέπτων, ημερομηνίας και αποθέματος κουρδίσματος.
• Καντράν από μασίφ ασήμι και blue steel δείκτες.
• Ρότορας μηχανισμού από μασίφ χρυσό 22 καρατίων.
• Ατσάλινη κάσα 40 mm με βιδωτή κορώνα, κρύσταλλο από ορυκτό ζαφείρι και καπάκι με παράθυρο από ορυκτό κρύσταλλο και ατσάλινη στεφάνη ασφαλιζόμενη με έξη βίδες.
• Αδιάβροχο έως τα 50 μέτρα.

Αντίστοιχα για τη γυναίκα, η Paul Picot προσφέρει το αξίας 4.900 ευρώ Atelier Reserve de Marche. 
• Αποκλειστικός, αυτόματος μηχανισμός Paul Picot (Calibre PP 1100) με complication τύπου Regulateur και με πιστοποίηση Επίσημου Χρονόμετρου από την COSC.
• Ένδειξη ωρών, λεπτών, δευτερολέπτων, ημερομηνίας και αποθέματος κουρδίσματος.
• Καντράν από μασίφ ασήμι και blue steel δείκτες.
• Ρότορας μηχανισμού από μασίφ χρυσό 22 καρατίων.
• Ατσάλινη κάσα 35 mm με βιδωτή κορώνα, κρύσταλλο από ορυκτό ζαφείρι και καπάκι με παράθυρο από ορυκτό κρύσταλλο και ατσάλινη στεφάνη ασφαλιζόμενη με έξη βίδες.
• Ατσάλινο μπρασελέ με αναδιπλούμενη αγκράφα.
• Αδιάβροχο έως τα 50 μέτρα. 
   

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v