Ρεβεγιόν: Fashion tips για την πιο glamorous νύχτα

Οι fashionistas έχουν ήδη ετοιμάσει λίστες για την ετήσια επιδρομή στα μαγαζιά, οι υπόλοιποι ξεφυλλίζουμε αμήχανα editorials μόδας. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, ό,τι κι αν έχετε κανονίσει για το ρεβεγιόν, συγκεντρώσαμε τα fashion tips που θα σας βγάλουν ασπροσπρόσωπους την πιο λαμπερή νύχτα του χρόνου.
Ρεβεγιόν: Fashion tips για την πιο glamorous νύχτα
της Έλενας Μπούλια

All I want for Christmas is... το τέλειο outfit για το ρεβεγιόν! Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς αυτές τις μέρες που οι βιτρίνες των καταστημάτων θυμίζουν φωτογραφίες από το κόκκινο χαλί τη μαγική βραδιά των Όσκαρ; Κι αν σχεδιάζατε να επενδύσετε το «δώρο» των Χριστουγέννων σε ένα καινούργιο πλυντήριο, έναν καναπέ, στην επιδιόρθωση κάποιων βλαβών του αυτοκινήτου σας, μπροστά σε ένα λαμπερό φόρεμα που σας γεμίζει δέος όλα τα παραπάνω μοιάζουν τόσο μα τόσο ασήμαντα.

Το καίριο ερώτημα «Τι θα φορέσω στο φετινό ρεβεγιόν;» μας βασανίζει όλο και περισσότερο όσο πλησιάζουν οι μέρες των γιορτών. Απασχολεί τα περισσότερα «πηγαδάκια» γυναικείων συζητήσεων και... -κακά τα ψέματα- αγχώνει λίγο τους άνδρες κάθε φορά που υπόκεινται εξαναγκαστικό window shopping από τις καλές τους. Το περσινό φόρεμα, ειδικά αν η παρέα παραμένει η ίδια, είναι φυσικά out of the question. Η νέα χρονιά πρέπει να μας βρει ολόφρεσκους, λαμπερούς και ανανεωμένους. Προσδιορίστε, λοιπόν, το budget που σκοπεύετε να διαθέσετε για τις αγορές σας και… καλά ψώνια!

Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν την εμφάνισή μας στο (ή στα) ρεβεγιόν. Ο ένας είναι αναμφισβήτητα η λάμψη. Ο άλλος είναι το είδος του event. Έτσι, οφείλουμε να επιλέξουμε ένα εντυπωσιακό ρούχο και αξεσουάρ που θα συνάδει, όμως, με το μέρος που θα πάμε και με το τι θα κάνουμε εκεί. Για να σας βοηθήσουμε στην τελική σας επιλογή, διαχωρίσαμε τις ενδυματολογικές μας προτάσεις στα τρία συνηθέστερα events που πραγματοποιούνται εκείνη τη βραδιά και, ανάλογα με την επισημότητα του κάθε ένα, σας παρουσιάζουμε το ιδανικό outfit που θα σας προσδώσει λάμψη και στυλ.

Πολυτελές γεύμα και ρεβεγιόν… πολλών αστέρων

Αν σκοπεύετε τα Χριστούγεννα ή ο καινούργιος χρόνος να σας βρουν σε κάποια υπερπολυτελή αίθουσα ξενοδοχείου, ανάμεσα στην αφρόκρεμα της "υψηλής κοινωνίας" και σε wannabe γαλαζοαίματους, η εμφάνισή σας οφείλει να είναι εξίσου εκθαμβωτική και η Visa σας… Gold, τουλάχιστον! Σε τέτοιες περιπτώσεις έχετε υπ’όψιν σας πως ό,τι και να φορέσετε, όσο ακριβά και να το έχετε πληρώσει, θα υπάρχει πάντα κάποιος ή κάποια πιο καλοντυμένοι από εσάς.

Μην λιώσετε, λοιπόν, τις σόλες των παπουτσιών σας αναζητώντας ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ή ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ. Απευθυνθείτε σε καταστήματα και οίκους που αποτελούν έτσι κι αλλιώς εγγύηση για το τελικό αποτέλεσμα και συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι θα είστε τουλάχιστον αξιοπρεπείς. Το glamour εδώ έχει τον πρώτο λόγο. Οι κύριοι, θέλουν δεν θέλουν, θα πρέπει να φορέσουν το πιο επίσημο κοστούμι τους και την πιο ακριβή τους γραβάτα. Τα χρυσά τους μανικετόκουμπα και το -ίδιας απόχρωσης- Rolex τους. Αν το κοστούμι αυτό βρίσκεται ακόμα υπό αναζήτηση, σας προτείνουμε να οδηγήσετε τα βήματά σας προς το City Link στη Σταδίου και να ρίξετε μια ματιά στις κρεμάστρες του Salvatore Ferragamo (Σταδίου 4, τηλ. 210 33 56 437). Με ένα κόστος από 1.200 έως 1.500 ευρώ θα βρείτε σίγουρα αυτό που ψάχνετε και πιστέψτε μας, θα εκπροσωπήσει επάξια στην περίσταση.

Οι κυρίες εδώ θα πρέπει να ανησυχούν λίγο περισσότερο, αφού ναι μεν πρέπει να πετύχουν την απόλυτη λάμψη, χωρίς δε να το παρακάνουν και να δείχνουν… κιτς. Όσον αφορά στα αξεσουάρ, αυτή είναι πράγματι η κατάλληλη στιγμή να φορέσουμε τα διαμαντένια μας σκουλαρίκια και να ξεκολλήσουμε πια από τις βαρετές περλίτσες. Τα παπούτσια οφείλουν να ταιριάζουν τόσο με το φόρεμα όσο και με την τσάντα μας και να είναι κατά προτίμηση γυαλιστερά πέδιλα, ενώ ρόλο αξεσουάρ θα παίξει και το χτένισμά μας που σε τέτοιες περιπτώσεις είθισται να είναι μαζεμένο σε αυστηρούς κότσους. Στα καταστήματα VARDAS θα βρείτε μία μεγάλη συλλογή από φορέματα κατάλληλα για επίσημα gala. Το χρυσό και το ασημί στις γιορτές έχουν την τιμητική τους, γι’αυτό και εμείς σας προτείνουμε αυτό το λαμπερό ολομέταξο, χρυσαφί φόρεμα με κεντήματα της εταιρίας Glam με την ασορτί εσάρπα, που στοιχίζει 599 ευρώ (επισκεφθείτε το site του VARDAS για να εντοπίσετε τις διευθύνσεις των καταστημάτων).

Ρεβεγιόν στο πιο hip club της πόλης

Αν οι γιορτές για εσάς είναι ένα ατελείωτο πάρτι και για το ρεβεγιόν σας έχετε ήδη κλείσει το πιο prive των prive τραπεζιών του πιο hip των hip clubs της πόλης… η εμφάνισή σας οφείλει να έχει τo αντίστοιχo party mood. Εδώ ο σκοπός δεν είναι η πολυτέλεια αλλά το στυλ. Και επειδή είναι σχεδόν σίγουρο πως η πλειοψηφία των θαμώνων θα έχει φορέσει την φθηνή απομίμηση κάποιας ακριβής βιτρίνας ή την ακριβή απομίμηση κάποιου φθηνού περιοδικού μόδας, εσείς θα κάνετε την διαφορά επιλέγοντας το πιο chic outfit-πασπαρτού που έχει τη μαγική ιδιότητα να σας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους.

Για τις κυρίες αυτό μεταφράζεται ως το little black dress. Προσοχή όμως. Αυτή τη φορά, για να προσδώσουμε λάμψη, ενισχύουμε το αγαπημένο μας φόρεμα με πανύψηλα ασημί πέδιλα, μία φαρδιά μεταλλική ζώνη και ένα ασορτί ασημί τσαντάκι. Το συγκεκριμένο outfit μπορείτε να το βρείτε στο κατάστημα του οίκου Burberry (Βουκουρεστίου 33, Κολωνάκι, τηλ. 210 62 83 205) ή και να το παραγγείλετε από το e-shop του οίκου. Το φόρεμα της φωτογραφίας κυμαίνεται στα 500 ευρώ, η τσάντα στα 1.250 ευρώ και η ζώνη στα 230 ευρώ (στο photo gallery). Για ακόμα πιο sexy look την βραδιά εκείνη λύνουμε τα μαλλιά μας και χρησιμοποιούμε killer μακιγιάζ και λαμπερό κόκκινο, long stay κραγιόν.

Οι κύριοι θα φορέσουν και σε αυτήν περίπτωση κοστούμι, χωρίς όμως να το παρακάνουν με κάτι πολύ αμπιγέ, ενώ -για καλή τους τύχη- η γραβάτα δεν είναι απαραίτητη. Ένα καλό σκουρόχρωμο κοστούμι με ένα γυαλιστερό, μαύρο κατά προτίμηση, πουκάμισο, είναι ό,τι πρέπει για το ρεβεγιόν στο club. Φροντίστε να είστε μεν κομψός αλλά και να αισθάνεστε άνετα γιατί πρωτοχρονιάτικο clubbing σημαίνει συνήθως πολύωρη ορθοστασία, ζέστη και πιθανότατα πρωινό σε κάποια συνοικιακή καντίνα. Είναι κρίμα, λοιπόν, να ταλαιπωρήστε με ρούχα που απαιτούν προσοχή και θεόστενα σκαρπίνια. Στα καταστήματα VARDAS θα βρείτε μία μεγάλη συλλογή με πολύ καλά κοστούμια ιδανικά για την περίσταση. Το συγκεκριμένο της φωτογραφίας, της εταιρίας Baumler Germany, είναι ολόμαλλο και στοιχίζει 495 ευρώ.

Ρεβεγιόν στο σπίτι

Φέτος θα γιορτάσετε με φίλους στο σπίτι. Αυτό, όμως, δεν θα πρέπει να σημαίνει πως ο καινούργιος χρόνος θα σας βρει με φόρμα και παντόφλες! Ούτε, βέβαια, ταιριάζει σε μία τέτοια περίσταση να εμφανιστείτε με πολυτελείς τουαλέτες και φράκα. Στις σπιτικές γιορτές ντυνόμαστε έξυπνα και κομψά, χωρίς όμως -λόγω των ημερών- να μας λείπει η λάμψη και το στυλ. Προτιμάμε γενικά άνετα ρούχα, λιτό μακιγιάζ και casual διάθεση έτσι ώστε να μη χρειάζεται να τρέχουμε κάθε λίγο στην τουαλέτα για να πουδράρουμε τη μύτη μας αλλά και να μη διστάσουμε να βγάλουμε τα παπούτσια μας όταν η 21 και τα επιτραπέζια προβλέπεται να διαρκέσουν ανάλογο αριθμό ωρών.

Κύριοί μου, ανάλογα πάντα με το πόσο επίσημο θα είναι το ρεβεγιόν στο σπίτι, σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται να φορέσετε κοστούμι. Δεν θα σας κατηγορήσει, μάλιστα, κανείς -με την προϋπόθεση ότι το πάρτι είναι πολύ casual- αν φορέσετε και τζιν. Απαιτείται, ωστόσο, ένα πολύ καλό πουκάμισο, και ενδεχομένως μία καζάκα με μία μοντέρνα στενή γραβάτα (εντάξει, αν σας ενοχλεί πολύ τη βγάζετε αργότερα). Και όταν πρόκειται για πουκάμισα, η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο μυαλό είναι… Manetti. Στα, αποκλειστικά ανδρικά, καταστήματα Manetti (επισκεφθείτε το site για τις διευθύνσεις των καταστημάτων) η συλλογή σε πουκάμισα, καζάκες και γραβάτες είναι τεράστια και δεν θα δυσκολευτείτε να κάνετε αμέτρητους συνδυασμούς στα χρώματα και τα στυλ. Στο e-shop της εταιρίας βρήκαμε το πουκάμισο της φωτογραφίας στα 69 ευρώ και τη γραβάτα στα 35 ευρώ (στο photo gallery).

Οι κυρίες θα αποφύγουν το τζιν. Και καλά θα κάνουν, άλλωστε, γιατί μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα simple and glam παντελονιών και να τα συνδυάσουν με «έξυπνα» αξεσουάρ, όπως ένα αστραφτερό γιλέκο, λουστρινένιες γόβες ή μακριά γάντια, αποκτώντας έτσι το ιδανικό look για τη λαμπρότερη βραδιά του χρόνου. Για super trendy chic εμφανίσεις, απευθυνθήκαμε στα καταστήματα Diesel (Σκουφά 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 36 22 748 και Α. Μεταξά 27-29, Γλυφάδα, τηλ. 210 96 81 603 αλλά και στο e-shop της εταιρίας) που φέτος πρωτοπορούν με τα εντυπωσιακά ψηλόμεσα παντελόνια τους, ιδανικά για καλλίγραμμα κορμιά. Εκεί ανακαλύψαμε το μπρονζέ, ελαστικό παντελόνι της φωτογραφίας, στα 440 ευρώ αλλά και τα must-have μακριά λαμέ γάντια, σε μαύρο και λευκό, στα 50 ευρώ. Συνδυάστε τα ιδανικά με ένα luminous αμάνικο τοπ ή ένα μονόχρωμο στράπλες και γίνετε το επίκεντρο της βραδιάς.

Και μην ξεχάσετε! Ό,τι ένδυμα και να επιλέξετε τελικά τη βραδιά του ρεβεγιόν, φορέστε και ένα διακριτικό κόκκινο εσώρουχο. Δεν το έχουμε διασταυρώσει ακόμα, αλλά λένε πως φέρνει καλή τύχη στην καινούργια χρονιά!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v