Ιδέες για πρωτότυπα πασχαλινά δώρα

Όταν σκεφτόμαστε για πασχαλινές αγορές, οι λαμπάδες και τα σοκολατένια αβγά έχουν την τιμητική τους. Ασχετα όμως από το αν οι απανταχού νονοί έχουν βρει κάτι που τους αρέσει να δωρίσουν, τα βαφτιστήρια... αδημονούν. Δείτε προτάσεις για πασχαλινά δώρα με άποψη και για χειρονομίες που διαφέρουν.
Ιδέες για πρωτότυπα πασχαλινά δώρα

Σοκολατένια αβγά από το Fresh. Για τα… πολύτιμα απευθυνθείτε στον Kessaris. Πανέμορφες λαμπάδες με ξύλινα παιχνίδια που θυμίζουν άλλες εποχές, παιχνίδια ιδιαίτερα και διαφορετικά από μουσεία. Αυτές είναι ορισμένες από τις προτάσεις του in2life για πασχαλινά δώρα, λίγο έως και πολύ διαφορετικά.

Η σοκολάτα του Fresh δεν χρειάζεται συστάσεις. Φέτος, το γνωστό ζαχαροπλαστείο έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή σειρά που επεκτείνεται πέρα από τα κλασικά αβγά. Στο Fresh θα βρείτε σοκολατένια αβγά όλων των μεγεθών, τυλιγμένα μέσα σε πολύχρωμα υφάσματα, στολισμένα με παιχνίδια, ακόμα και τοποθετημένα μέσα σε τενεκεδένια (επίσης) χρωματισμένα κουβαδάκια.

Εκτός από τα αβγά, όμως, θα βρείτε και λαδοφάναρα (μικρά και μεγαλύτερα) (γεμισμένα με σοκολατένια μικρά αβγά του Fresh), αλλά και φανάρια (σε αντικατάσταση της κλασικής λαμπάδας για να μεταφέρουν τα πνευματικά τέκνα σας με μεγαλύτερη ασφάλεια το άγιο φως στο σπίτι), και αυτά γεμισμένα με τα μικρά σοκολατένια αβγουλάκια.

Για αβγά μεγαλύτερης αξίας (σε διακοσμητικά για το σπίτι ή ακόμα και για να φορεθούν στο λαιμό), κατασκευασμένα όχι με την ”πολύτιμη” σοκολάτα, αλλά με πολύτιμους λίθους, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στα καταστήματα Kessaris, αλλά και στα καταστήματα Τραμπακόπουλος.

Όσον αφορά στις λαμπάδες, εδώ και χρόνια ξεχωρίζουμε ένα μαγαζί. Βρίσκεται (δυστυχώς για τους κατοίκους των Β. Προαστίων) στη Γλυφάδα και ακούει στο όνομα Magic Box (Δούσμανη 15, 210 9681429).

Βέβαια, στο Magic Box δεν θα βρείτε όλες αυτές τις λαμπάδες που κατακλύζουν τα τηλεοπτικά σποτάκια αυτό τον καιρό (και που κατά την άποψή μας είναι επιεικώς απαράδεκτες). Θα βρείτε, όμως, λαμπάδες με πανέμορφα ξύλινα παιχνίδια, με πάνινες κούκλες, με σβούρες, με πυξίδες, σε τιμές που ξεκινούν από τα περίπου 10 ευρώ.

Για λαμπάδες με... συνείδηση μπορείτε να απευθυνθείτε στη Unicef. Είναι ιδιαίτερα χαριτωμένες (με μπρελόκ, με πέρλες, με τιμονάκια, με λουλούδια) και οι τιμές τους ξεκινούν από τα περίπου 10 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα δώρα, τα καταστήματα Jumbo είναι γνωστά σε όλους μας. Για κάτι πιο διαφορετικό, όμως, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, αλλά και στο Πλανητάριο και συγκεκριμένα στο ”Caeleste”, όπου θα βρείτε ”έξυπνα” είδη που παραπέμπουν στην επιστήμη και την τεχνολογία και που εξάπτουν δημιουργικά τη φαντασία των παιδιών.

Μαρίση Μπαλιούση

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v