Τα Χανιά τοποθετούν ταΐστρες για τα αδέσποτα

Ποτίστρες και ταΐστρες για τα αδέσποτα ζωάκια τοποθέτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στην κρητική πόλη.
Τα Χανιά τοποθετούν ταΐστρες για τα αδέσποτα
Είκοσι ταΐστρες και ποτίστρες δώρισε ο Εμπορικός Σύλλογος των Χανίων στις δημοτικές αρχές, ζητώντας, μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, να κινητοποιηθεί ο δήμος ώστε να φροντίσει καλύτερα τα αδέσποτα ζώα της πόλης, που έχουν ανάγκη από νερό και φαγητό.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται σχετικά: «Στην κοινωνία που ζούμε, θεωρούμε ότι είναι αυτονόητος ο σεβασμός των ανθρώπων απέναντι στα ζώα. Η προστασία και η φροντίδα ειδικά των αδέσποτων ζώων πρέπει να είναι κύριο μέλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιστεύουμε όμως, ότι είναι δείγμα ανθρωπιάς για οποιοδήποτε πολίτη που μπορεί να βοηθήσει. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση των αδέσποτων ζώων μέσα στην πόλη, πιο έντονο όμως είναι το πρόβλημα έξω από το εμπορικό κέντρο. Οι εικόνες αυτές δεν μας τιμούν ιδιαίτερα σαν πόλη».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, ο Σύλλογος τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο δήμος να προχωρήσει το πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων, ενώ συγχαίρουν και τους συμπολίτες που με δική τους πρωτοβουλία έχουν τοποθετήσει έξω από τα μαγαζιά τους ταΐστρες ή ποτίστρες για την φροντίδα των ζώων.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v