Σκότωσαν τον Θεοδόση, τη συμπαθέστατη φώκια της Ίου

Νεκρή από χτυπήματα με καμάκι βρέθηκε μια φώκια σε παραλία της Ίου, που πιθανώς να είναι ο Θεοδόσης, η μασκότ του νησιού.
Σκότωσαν τον Θεοδόση, τη συμπαθέστατη φώκια της Ίου
Μια νεκρή φώκια βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στην παραλία της Αγίας Θεοδότης της Ίου, με τραύματα στο κεφάλι, πιθανότατα από καμάκι.

Την φώκια εντόπισαν κάτοικοι του νησιού στην παραλία αργά το βράδυ, και οι πρώτες πληροφορίες έδειχναν ότι πρόκειται για τον Θεοδόση, την μεσογειακή φώκια που έχει γίνει μασκότ της συγκεκριμένης παραλίας – από την οποία άλλωστε πήρε και το όνομά του.

Ο Θεοδόσης, τριών ετών, τελούσε υπό την φροντίδα των στελεχών του Λιμεναρχείου ενώ συχνά… βόλταρε και ως την Ηρακλειά. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των νησιών όμως τον πρόσεχαν, ακολουθώντας τις οδηγίες του λιμεναρχείου να αποφεύγουν την επαφή μαζί του.

Σύμφωνα ωστόσο με νεότερες πληροφορίες του Naxospress.gr, η φώκια που βρέθηκε νεκρή είναι κατά πάσα πιθανότητα θηλυκή, επομένως ίσως να μην πρόκειται για τον Θεοδόση. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, πρόκειται για κτηνωδία, στην οποία έχασε τη ζωή του ένα απειλούμενο είδος.

Το λιμεναρχείο συνέλεξε δείγματα ιστών από τη νεκρή φώκια, που θα σταλούν για έλεγχο και θα διαπιστωθεί αν τελικά είναι ο Θεοδόσης ή κάποιο νεότερο σε ηλικία, θηλυκό ζώο.

Πηγή
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v