Τα καλύτερα pet friendly καφέ της Αθήνας

Πού θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας μετά του τετράποδου φίλου μας, χωρίς γκρίνιες και ξινισμένα βλέμματα;
Τα καλύτερα pet friendly καφέ της Αθήνας

Μπορεί- τυπικά- τα κατοικίδια να μην απαγορεύονται σε κανένα καφέ/ εστιατόριο, όμως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα αγαπημένα μας τετράποδα τυγχάνουν… σνομπ υποδοχής από θαμώνες και προσωπικό.

Κάποια καφέ όμως αγαπούν ιδιαίτερα τα κατοικίδιά μας και το δείχνουν εμπράκτως με φιλόξενη στάση και… λιχουδιές.

Ποια είναι;

Στο πανέμορφο 500 miles away (Σαλαμίνος 43-45) θα πιάσετε θέση σε ένα από τα αναπαυτικά καναπεδάκια με τα μαύρα μαξιλάρια που έχουν στηθεί επάνω σε ανακυκλωμένες παλέτες και θα απολαύσετε ωραίο καφεδάκι παρέα με τους τετράποδους φίλους σας, οι οποίοι έχουν την… τιμητική τους εδώ.

Στο Booze στην Κολοκοτρώνη (Κολοκοτρώνη 57), έναν από τους πρώτους πολυχώρους της πόλης σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά κτίριά της, τα κατοικίδια σας είναι ευπρόσδεκτα να αράξουν μαζί σας ενώ πιάνετε θέση στον αρτιστίκ του χώρο και απολαμβάνετε το καφεδάκι σας.

Λίγο πιο πέρα, στο φωτεινό αίθριο της στοάς Πραξιτέλους, το Bartesera (Κολοκοτρώνη 25) απλώνει τραπεζάκια από νωρίς το πρωί για καφέ και μας υποδέχεται μαζί με τα κατοικίδιά μας έχοντας μάλιστα συχνά πυκνά και… λιχουδιές για αυτά ώστε να μην μείνουν παραπονεμένα.

Σταθερό στέκι… τετράποδων συντρόφων το Hoxton στην πλατεία του Κεραμεικού έχει αποκτήσει εδώ και χρόνια σταθερή σκυλο-πελατεία (βλέπε Ρούντι, Ζιζέλ κ.α.) η οποία αράζει στους κόκκινους καναπέδες – όταν το μαγαζί δεν βρίθει θαμώνων. Σίγουρα κάπου θα βρείτε να κάτσετε κι εσείς με το κατοικίδιό σας για να απολαύσει αυτό τη σιέστα του κι εσείς τον καφέ σας.

Οι ιδιοκτήτες του Πικάπ στη Δημοφώντος (Δημοφώντος 10) είναι φιλόζωοι και αυτό βγαίνει… προς τα μέσα του μαγαζιού το οποίο φιλοξενεί πέρα από τα κατοικίδια των θαμώνων και αδέσποτα της γειτονιάς με λιχουδιές και νερό. Το Πικάπ ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφέ και σούπερ σοκολάτες (ζεστές και κρύες) ενώ αν ο τετράποδος φίλος σας πεινάσει δεν θα του αρνηθούν μια λιχουδιά.

Μωσαϊκό στο πάτωμα, παλιές καρέκλες καφενείου, μεγάλες τζαμαρίες για να επιτρέπουν το χάζι στην περαντζάδα και 100% αγάπη για τα κατοικίδια θα βρείτε στο πιο χίπστερ δε γίνεται Chelsea Hotel (Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου), το οποίο ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και συνεχίζει μέχρι το βράδυ για χαλαρό ποτό.

Tο café bar που έβαλε ξανά την πλατεία Αυδή στον χάρτη της εξόδου όλων των Αθηναίων, ο Μπλε Παπαγάλος (Λεωνίδου 31), τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα – θα δείτε αρκετά σκυλάκια να αράζουν μέσα κι έξω – και είναι ό,τι πρέπει για τους… ρετρό καφέδες μας στο Μεταξουργείο.

Τα παραμύθια ζωντανεύουν στο Fairytale (Τρυπιά 48) στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα από γλυκά ροφήματα και σνακ εμπνευσμένα από παραμύθια, με υπέροχη διακόσμηση, πολλά χρώματα και κολασμένη γεύση. Παράλληλα τα κατοικίδιά μας απολαμβάνουν μπισκοτάκια – κέρασμα από το μαγαζί, ενώ εμείς χαλαρώνουμε στις άνετες καρεκλίτσες του.

Στο Barrett στην Πρωτογένους στου Ψυρρή, οι τετράποδοι θαμώνες Πίπης και Τζίλντα δίνουν το σύνθημα για ένα από τα πιο pet friendly καφέ – μπαρ της περιοχής, στο οποίο ενίοτε «παίζουν» και κεράσματα – λιχουδιές για το σκυλάκι σας. Ό,τι πρέπει για άραγμα στην «πασαρέλα» της Πρωτογένους με ζεστό ή κρύο καφεδάκι.

Για όσους απολαμβάνουν καφεδάκι στα ανατολικά παράλια, τα Νησάκια και το Άλμπατρος στην περιοχή της Λούτσας, «βλέπουν» θάλασσα και surfers που δεν χαμπαριάζουν από φθινόπωρο, και είναι 100% ανοικτά και φιλόξενα για συμπαθή τετράποδα.

Περισσότερα pet friendly μαγαζάκια, καφέ και εστιατόρια εδώ. 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v