Γάτος… με πέταλα και 13 εκατομμύρια δολάρια!

Ο (πρώην) κεραμιδόγατος Tommaso από την Ρώμη έγινε η πλουσιότερη γάτα του κόσμου, όταν η γυναίκα που τον έσωσε από τον δρόμο του άφησε κληρονομιά 13 εκατομμύρια δολάρια για να κάνει… σκυλίσια ζωή.
Γάτος… με πέταλα και 13 εκατομμύρια δολάρια!
Κυριολεκτικά από τα αλώνια στα σαλόνια πέρασε ο γάτος Tommaso, όταν η πάμπλουτη Ιταλίδα Maria Assunta τον περιμάζεψε από τους δρόμους της Ρώμης όπου τριγυρνούσε και του πρόσφερε στέγη και αγάπη. Και κάτι παραπάνω όπως αποδείχθηκε, αφού πριν από μερικές εβδομάδες η ιδιοκτήτριά του άφησε την τελευταία της πνοή και μία περιουσία 13 εκατομμυρίων δολαρίων στον τυχερό γάτο.

Η Maria Assunta συνάντησε τον Tommaso σε ένα στενό στην Ρώμη και τον λάτρεψε αμέσως. Τον μετέφερε στο σπίτι της και, μην έχοντας κανέναν άλλο στον κόσμο, αφιέρωσε όλη της την φροντίδα στον χνουδωτό της φίλο. Ο σύζυγός της είχε πεθάνει, αφήνοντάς της μεγάλη περιουσία, ενώ η ίδια δεν είχε παιδιά ή άλλους εν ζωή συγγενείς.

Έτσι, όταν η Ιταλίδα πέθανε σε ηλικία 94 ετών, οι δικηγόροι της ανακοίνωσαν στην πρώην νοσοκόμα της πως η Assunto της αναθέτει να φροντίζει τον Tommaso, στον οποίο αφήνει ό,τι έχει και δεν έχει – περιλαμβανομένων ακινήτων στην Ρώμη, στο Μιλάνο και στην Καλαβρία.

Η Stefania, η πρώην νοσοκόμα της γυναίκας, δήλωσε πως όντως η Assunto ανησυχούσε για το τι θα συμβεί στον γάτο της όταν αυτή πεθάνει. Αφού απέρριψε όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις, επειδή δεν ανταποκρίνονταν στις αυστηρές απαιτήσεις της, ζήτησε από την Stefania να αναλάβει να προσέχει τον Tommaso.

Πλέον, ο Tommaso ζει με την Stefania και άλλη μια γάτα λίγο έξω από την Ρώμη, ενώ θεωρείται το τρίτο πλουσιότερο ζώο στον πλανήτη (ναι, υπάρχουν και πλουσιότερα)! Πρώτος στην λίστα είναι ο Gunther ο Τέταρτος, το κουτάβι μιας Γερμανίδας κόμισσας που κληροδότησε στην οικογένεια του Gunther 372 εκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί ο Kalu, ένας χιμπατζής που κληρονόμησε με την σειρά του 80 εκατομμύρια δολάρια όταν πέθανε ο ιδιοκτήτης του.

Πηγή: Time.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v