Πώς θα διαλέξω τον σωστό καναπέ;

Ο καναπές είναι το άλφα και το ωμέγα για ένα σωστό σαλόνι. Τι θα πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις;
Πώς θα διαλέξω τον σωστό καναπέ;

Ο καναπές είναι από τα λίγα πράγματα που χωρίς υπερβολές βγάζει τα λεφτά του σε κάθε σπίτι.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αποτελούσε το αγαπημένο έπιπλο του θρυλικού Αλ Μπάντι από το Παντρεμένοι με Παιδιά.



Ή ότι στον καναπέ έχουμε περάσει μερικές από τις καλύτερες σπιτικές στιγμές μας.

Χα!

Ιδού λοιπόν τι θα πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε καινούργιο καναπέ.

Μην τσιγκουνευτείς                                                  

Αν θες να γλιτώσεις λεφτά, κάν’το με κάποιο άλλο έπιπλο. Ο καναπές είναι το «επίκεντρο» του σαλονιού, σκέψου το σαν επένδυση, κάτι που θα σου μείνει για χρονια. Και απόφυγε τις φτηνιάρικες λύσεις.



Χρώμα ή όχι;

Ροζ, κίτρινο, κόκκινο, η αλήθεια είναι ότι το χρώμα «παίζει» πολύ σε κάθε σελίδα τυπου Pinterest με ιδέες για έπιπλα και διακόσμηση. Πριν επιλέξεις κάτι χρωματιστό, θα πρέπει να είσαι 100% σίγουρος ότι αυτό το χρώμα θα σου αρέσει το ίδιο δύο χρόνια μετά. Είναι πολύ πιο εύκολο να συνδυάσεις έναν γήινου χρώματος καναπέ με πολύχρωμα μαξιλάρια, από το να αναγκαστείς να πάρεις καινούργιο επειδή σε κούρασε το μπλε ελεκτρίκ.

Επίσης, σκέψου πώς θα ταιριάξει το χρώμα του με τα υπόλοιπα έπιπλα του σαλονιού. Τέλος, αν έχεις κατοικίδια που προφανώς μαδάνε, τότε καλύτερα να προτιμήσεις κάτι ανοιχτόχρωμο.

Από τι υλικό;

Ιδιαίτερα σημαντικό, κυρίως για την πιθανότητα του να χυθεί κάτι πάνω του. Ένας βελούδινος καναπές (ή αντίστοιχου υλικού) έχει ζόρι στο καθάρισμα και μπορεί να μείνει λερωμένος. Ένας από πολυεστέρα ή (ακόμα καλύτερα) δέρμα, πάλι όχι.



Το μέγεθος μετράει

Ένας σωστός καναπές θα πρέπει να έχει αρκετές θέσεις αλλά μην περιμένετε να χωρέσει όλα σας τα ξαδέρφια και θείες. Μετρήστε καλά τον χώρο που έχετε διαθέσιμο, για να μην καταλήξετε με έναν καναπέ που θα βγαίνει ο μισός στο μπαλκόνι.

Και το σχήμα

Και εδώ θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ του «κλασσικού» και του γωνιακού σε σχήμα L. Ο δεύτερος είναι ιδανικός για μεγάλους χώρους που πρέπει να διαχωριστούν, όπως για παράδειγμα ένα καθιστικό από μια τραπεζαρία.

Τι στιλ θέλω;

Το στιλ του καναπέ, ορίζει και το στυλ του καθιστικού σου. Μπορεί να σου αρέσει κάτι μοντέρνο όπως αυτό ή κάτι πιο κλασικό και vintage όπως αυτά εδώ ή κάτι ρουστίκ όπως αυτά. Σε κάθε περίπτωση αν το σαλόνι σου «φωνάζει» μοντέρνο ή κλασικό, η επιλογή ενός εκ διαμέτρου αντίθετου στυλ καναπέ θα φαίνεται λίγο… κάπως.

Πόσο άνετος είναι;

Μη φοβηθείτε να ξαπλώσετε πάνω του, να κάτσετε, να χοροπηδήσετε ίσως. Το βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός καναπέ είναι η άνεσή σας. Μπορεί να θέλετε κάτι πιο «καθιστό» ή κάτι που θα σας επιτρέπει ανελέητο… βούλιαγμα και λιώσιμο. Σε κάθε περίπτωση, οπωσδήποτε δοκιμάστε τον πριν τον αγοράσετε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v