Φενγκ σούι στην κρεβατοκάμαρα: Οι χρυσοί κανόνες

Η κρεβατοκάμαρα είναι το σημαντικότερο δωμάτιο του σπιτιού – κατά το φενγκ σούι. Πώς θα της δώσουμε την καλή ενέργεια που της αξίζει;
Φενγκ σούι στην κρεβατοκάμαρα: Οι χρυσοί κανόνες

Κοιμάστε ανήσυχα, στο ερωτικό κομμάτι… δεν και γενικά το κρεβάτι δεν σας πάει.

Σκεφτήκατε πως μπορεί να φταίει το φενγκ σούι του δωματίου;

Όχι;

Κακώς. Για να είστε καλυμμένοι για παν ενδεχόμενο, δείτε μερικές βασικές συμβουλές για να γεμίσει θετική ενέργεια η κρεβατοκάμαρα.

Κι εσείς μαζί της.

Μην κοιμάστε απέναντι από καθρέφτη. Ο καθρέφτης απέναντι από το κρεβάτι δε μας αφήνει να αποβάλουμε την αρνητική ενέργεια.

Να κοιμάστε με το κεφάλι προς την Ανατολή ή αν αυτό δεν είναι δυνατό προς Βορρά ή προς Νότο –σε καμία περίπτωση προς τη Δύση– και ποτέ μα ποτέ με τα πόδια να "κοιτάζουν" προς την πόρτα του δωματίου. Είναι η στάση που βγαίνει ο νεκρός από το δωμάτιο – κατά την κινέζικη παράδοση.

Το κρεβάτι πρέπει να είναι προσβάσιμο και από τις δύο πλευρές, ούτως ώστε η σχέση να είναι ισότιμη. Μην πάτε να βάλετε κάγκελα από την μεριά του/της συντρόφου σας, σας βλέπουμε!

Και οι δύο πλευρές πρέπει να έχουν δίπλα τους από ένα κομοδίνο, το οποίο θα έχει στρογγυλές και όχι μυτερές γωνίες, για να μην εμποδίζει τη ροή της ενέργειας αφ’ ενός και για να μην σκοτωθείτε σε πιθανή τούμπα, προσθέτουμε εμείς.

Το chi κινείται από τα παράθυρα προς την πόρτα του υπνοδωματίου, γι' αυτό καλό θα είναι το κρεβάτι να μη βρίσκεται επάνω σε αυτόν τον νοητό άξονα.

Για να έχει καλή ροή το chi, είναι βασικό να υπάρχει πάντα φρέσκος αέρας στο δωμάτιο και συνιστάται να αφήνετε την μπαλκονόπορτα ή τα παράθυρα ανοιχτά μια φορά την ημέρα, ιδιαίτερα αν κοιμάστε με τις κάλτσες.

Το κρεβάτι πρέπει να τοποθετείται με την πλάτη του να ακουμπά σε τοίχο που δεν έχει πόρτα ή παράθυρο. Ο χώρος από κάτω πρέπει να είναι άδειος.

Φωτογραφίες με μελαγχολικά τοπία ή κάδρα με μίζερες απεικονίσεις φεύγουν πάραυτα από το χώρο και αντικαθίστανται με ό,τι θα θέλατε να συμβαίνει στη ζωή σας.

Το πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι πρέπει να είναι εντελώς άδειο. Ναι, ναι καλά καταλάβατε γιατί. Για να μην εμποδίζεται η ροή του chi.

Τα χρώματα του υπνοδωματίου πρέπει να είναι παλ και ζεστά, ενώ ο φωτισμός του υπνοδωματίου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικός, κατά προτίμηση από κεριά. Σκεφτείτε τι θα γλιτώσετε και από την ΔΕΗ.

Στην κρεβατοκάμαρα δεν πρέπει να υπάρχει τηλεόραση, ηλεκτρονικός υπολογιστής και γενικότερα ηλεκτρονικές συσκευές. Γενικά, στην κρεβατοκάμαρα δεν πρέπει να υπάρχει οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με τον ύπνο ή το σεξ. Το αν επιτρέπονται από το chi τα sex toys δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.

Την ώρα που κοιμάστε, οποιαδήποτε πόρτα στο υπνοδωμάτιο πρέπει να παραμένει κλειστή. Εξαίρεση σε αυτό η μπαλκονόπορτα, την οποία αν θέλετε – και δεν το δαγκώσετε από το κρύο ή δε σας φάνε τα κουνούπια – μπορείτε να αφήσετε ανοιχτή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v