Υπέροχα λουλούδια και φυτά για το μπαλκόνι σας

Τα πιο όμορφα και ανθεκτικά φυτά και λουλούδια για να δώσετε χρώμα και πνοή στο μπαλκόνι σας.
Υπέροχα λουλούδια και φυτά για το μπαλκόνι σας
Θέλετε να δώσετε αέρα ανανέωσης στο κάπως… κενό μπαλκόνι σας; Η φύση δίνει τη λύση. Φυτά και λουλούδια σε κάθε πιθανό συνδυασμό χρωμάτων και σχημάτων στολίζουν αρμονικά τον χώρο και φτιάχνουν την απόλυτη γωνίτσα για καλοκαιρινή χαλάρωση.

Διμορφοθήκη

Μοιάζει με μαργαρίτα και «βγαίνει» σε μπόλικους και πανέμορφους χρωματικούς συνδυασμούς. Δεν απαιτεί πολύ πότισμα και αγαπά τον ήλιο. Κοστίζει περί το 1,5€.

Γεράνι

Γνωστό και ως «μολοχάκι» το αγαπημένο γεράνι είναι ανθεκτικό και αντέχει χωρίς νερό, χωρίς να ταλαιπωρείται από τον έντονο ήλιο. Μπαίνει τόσο σε γλάστρα όσο και σε ζαρντινιέρα και κοστίζει περί το 1€.

Γιασεμί
Μοσχοβολά καλοκαίρι σε κάθε ανάσα που παίρνουμε στο μπαλκόνι μας. Είναι εύκολο στη φροντίδα, και το μόνο που ζητά από εσάς είναι φως, καλή αποστράγγιση και κλάδεμα πριν το χειμώνα. Τις πολύ ζεστές μέρες, να το ποτίζετε τακτικά. Για ένα ρυγχόσπερμο γιασεμί, υπολογίστε περί τα 4€.

Πετούνια

Η χρωματική της παλέτα εντυπωσιάζει, ενώ βγαίνει σε κάθε λογής ποικιλίες για ζαρντινιέρες, κρεμαστά δοχεία και παρτέρια. Δε θέλει πολύ νερό, θέλει όμως κλάδεμα και μια θέση στον ήλιο. Από 1€ το μικρό γλαστράκι.

Φίκος μπέντζαμιν

Η κλασική αξία κάθε ελληνικού μπαλκονιού που σέβεται τον εαυτό του. Είναι πολύ ανθεκτικό στο κρύο, αλλά προσέξτε να μην το χτυπάει απευθείας ο ήλιος. Από 15€ για ένα φίκο ενός μέτρου.

Βουκαμβίλλια

Ό,τι πρέπει για το μπαλκόνι σας, η αναρριχώμενη βουκαμβίλια αντέχει στην ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες, θέλει όμως προστασία από το κρύο και τους ανέμους. Από 7€ για μια μικρή γλαστρούλα.

Ελιά

Η μικρή, καλλωπιστική ελιά που θυμίζει μπονσάι αντέχει στο ελληνικό κρύο και μπορεί να κοσμεί για χρόνια το μπαλκόνι σας. Ακόμα και το καλοκαίρι δεν χρειάζεται συχνό πότισμα. Το χειμώνα απλώς θα χρειαστεί να την μετακινήσετε σε κάποιο σημείο του μπαλκονιού που δεν την «πιάνει» ο παγωμένος αέρας. Από 6,5€.

Κουμαριά

Το ύψος της μπορεί να φτάσει ακόμα και τα τρία μέτρα ενώ οι κόκκινοι καρποί της σπάνε τη μονοτονία του πράσινου. Αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες ενώ βρίσκεται σε πλήρη άνθηση στην καρδιά του χειμώνα. Από 7€ για μια γλάστρα ύψους μισού μέτρου.

Νυχάκι

Θυμίζει παχύφυτο, βγάζει πολύχρωμα άνθη και επιβιώνει εύκολα και παντού αρκεί να του δώσετε ήλιο… απλόχερα. Δεν θέλει πολύ πότισμα, μόνο όταν στεγνώνει, αλλά το χειμώνα δεν αντέχει τις παγωνιές. Είναι πάμφθηνο – από 0,50€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v