Απίστευτες καβάτζες για να αποθηκεύσετε ρούχα στο σπίτι

Δέκα απλές αλλά έξυπνες ιδέες για να φτιάξετε αποθηκευτικούς χώρους… από το πουθενά και να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας στο σπίτι σας.
Απίστευτες καβάτζες για να αποθηκεύσετε ρούχα στο σπίτι
Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί κάθε λίγο και λιγάκι η πολυθρόνα του σαλονιού σας γεμίζει με αντικείμενα ή περιοδικά; Ή γιατί ρίχνετε στο κρεβάτι σας τα ρούχα και δημιουργούνται σωροί από πράγματα που αναγκάζεστε αργότερα να συμμαζέψετε; Δεν είναι επειδή είστε τεμπέληδες – εντάξει, χωρίς να παίρνουμε και όρκο για όλους σας – αλλά επειδή δεν έχετε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι, ώστε να τα τοποθετείτε εκεί κατευθείαν.

Εδώ είμαστε λοιπόν για να δώσουμε τις λύσεις. Και μάλιστα με πρωτότυπες ιδέες… σε φωτογραφίες, για να δείτε πώς θα τις εφαρμόσετε. Κάποιες από αυτές είναι πανεύκολες και πραγματοποιούνται με αντικείμενα που ήδη πιθανότατα έχετε στο σπίτι ή με έξυπνους τρόπους να διαχειριστείτε τους ήδη υπάρχοντες χώρους, ενώ κάποιες άλλες απαιτούν κάποιο σχετικό μαστόρεμα. Αλλά αν πιάνουν τα χέρια σας, αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Διπλώστε τις κουβέρτες, τις πετσέτες και τα σεντόνια σας με «compact» τρόπο για να κερδίσετε χώρο στα συρτάρια σας.


Βάλτε διαχωριστικά στα ράφια της ντουλάπας και στα συρτάρια της κουζίνας για να διατηρούνται πιο τακτοποιημένα τα ρούχα και τα κουζινικά.


Φανταστείτε κρυμμένους αποθηκευτικούς χώρους εκεί που… δεν τους πιάνει το μάτι, όπως κάτω από τις σκάλες (ή μέσα σε αυτές), κάτω από το κρεβάτι ή… ακόμα και κάτω από τη μπανιέρα.


Οι θήκες περιοδικών και αρχειοθέτησης εγγράφων γραφείου, μπορούν να φανούν χρήσιμες και στην κουζίνα.


Μικροαντικείμενα που πιθανόν να χρειαστείτε αλλά δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά – π.χ. σακούλες, ψαλίδια, αξεσουάρ και γραφικές ύλες, μπορούν ωραιότατα να αποθηκευτούν μέσα σε διακοσμητικά καλάθια και κουτιά.


Αντίθετα, πράγματα που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα, όπως ενυδατικές, βερνίκια νυχιών, βούρτσες κλπ, μην τα κλείνετε σε κουτιά και ντουλάπια. Βάλτε τα σε «δίσκους» σερβιρίσματος ή διακόσμησης για να τα έχετε πάντα διαθέσιμα όταν τα χρειαστείτε.


Ξεχάστε τα κουτιά παπουτσιών. Κρεμάστε τα.


Φτιάξτε «κρεμάστρες» για γραβάτες με μια παλιά σανίδα και καρφιά.


Γεμίστε τις γωνίες του καθιστικού ή των διαδρόμων σας με χρηστικά ράφια.


Αποθηκεύστε τα σετ σεντονιών και μαξιλαροθηκών διπλωμένα μέσα σε μία μαξιλαροθήκη του ίδιου σετ, για να πάρετε όλο το σετ μαζί όταν το χρειαστείτε, αντί να ψάχνετε και να αναστατώνετε τα συρτάρια για να βρείτε τα «ταίρια» τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v