Μυστικά και τρικ διακόσμησης για το φοιτητικό σπίτι

Όσο μικρό και αν είναι, το φοιτητικό σας σπίτι μπορεί να γίνει κουκλίστικο και λειτουργικό, με τις δέκα συμβουλές διακόσμησης που συγκεντρώσαμε σε φωτογραφίες.
Μυστικά και τρικ διακόσμησης για το φοιτητικό σπίτι
Τριάντα (το πολύ) τετραγωνικά παράδεισος. Το πρώτο σας φοιτητικό σπίτι θα χωρέσει όλη την καινούρια σας ζωή, θα γίνει το σκηνικό των τελειότερων χρόνων σας και θα φιλοξενήσει βραδιές που θα τις θυμάστε μέχρι να γεράσετε. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος να ανησυχείτε ότι δεν θα σας χωράει. Ιδού μερικές ιδέες, μυστικά και τρικ για να το διακοσμήσετε και να το εξοπλίσετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Μη φοβάστε να μετακινήσετε τα έπιπλα: Πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε την διάταξη που αφήνει τον περισσότερο ελεύθερο χώρο. Το δωμάτιο μπορεί να σας μοιάζει μικρό επειδή έχετε βάλει το κρεβάτι σε λάθος γωνία, όπως εξηγούν οι ειδικοί του Dormify που είναι γεμάτο ιδέες και προτάσεις διακόσμησης για λιλιπούτειους χώρους.

Επιλέξτε αντικείμενα πολλαπλών χρήσεων: Οι καναπέδες που γίνονται κρεβάτι, για παράδειγμα, κάνουν αυτομάτως το δωμάτιο σαλόνι την ημέρα, κρεβατοκάμαρα το βράδυ.

Εξοικονομήστε χώρο «ανυψώνοντας» το κρεβάτι: Τα κρεβάτια με σκάλες όπως αυτό της φωτογραφίας αφήνουν ελεύθερο τον χώρο για ένα μικρό σαλονάκι ή γραφείο από κάτω τους. Και είναι και ιδιαιτέρως στιλάτα.

Ξεχάστε την ομοιομορφία: Είτε επειδή έχετε συγκάτοικο και τα γούστα σας δεν συμφωνούν με τα δικά του, είτε επειδή δεν θέλετε το σπίτι σας να αποπνέει την ψυχράδα των minimal χώρων, είναι πάντα καλό να ανακατεύετε χρώματα και patterns δημιουργώντας ένα αν μη τι άλλο ενδιαφέρον οπτικά αποτέλεσμα.

Διακοσμήστε με αυτοκόλλητα τοίχου: Μια που πιθανότατα νοικιάζετε το σπίτι και δεν μπορείτε να κάνετε μόνιμες επεμβάσεις στους τοίχους, κάντε μια βόλτα από τα (online και μη) καταστήματα με αυτοκόλλητα τοίχου, και αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη.

Πειραματιστείτε με το χρώμα: Αν πάλι μπορείτε να βάψετε τους τοίχους, σε συνεννόηση πάντα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τολμήστε ένα έντονο χρώμα που θα σας φτιάχνει την διάθεση κάθε φορά που μπαίνετε στο δωμάτιο.

Χωρίστε τον χώρο: Είτε μένετε με συγκάτοικο είτε όχι, οι γκαρσονιέρες ομορφαίνουν και μεγαλώνουν (οπτικά) με ένα διαχωριστικό όπως η βιβλιοθήκη της φωτογραφίας, που δημιουργεί την αίσθηση δύο ξεχωριστών χώρων –σαλονιού και υπνοδωματίου.

Χρησιμοποιήστε «ανοιχτή» ντουλάπα: Αντίθετα με τις ντουλάπες, οι κρεμάστρες σαν αυτή της φωτογραφίας κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο (και πιο στιλάτο) καθώς δεν πιάνουν τον χώρο ενός κανονικού επίπλου. Δεν ενδείκνυνται, βέβαια, αν είστε από τους ανθρώπους που για να συμμαζέψουν (επειδή ας πούμε προέκυψαν ξαφνικές επισκέψεις) κρύβουν τα πάντα μέσα στην ντουλάπα.

Εκμεταλλευτείτε τις εσοχές των τοίχων: Πολλά μικρά σπίτια έχουν γωνίες που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα –γιατί συνήθως είναι πολύ μικρές για να φιλοξενήσουν ένα κανονικό έπιπλο. Εξοπλίστε τις με ραφάκια, ή αν δεν είστε λάτρεις του DIY κρεμάστε απλά ένα ύφασμα που θα κλείνει το άνοιγμά τους, όπως στη φωτογραφία, και χρησιμοποιήστε τις σαν αποθηκευτικούς χώρους.

Διακοσμήστε τις πόρτες: Θα το έχετε προσέξει σίγουρα στις τουαλέτες των μισών και βάλε μπαρ της Αθήνας, πόσο –εχμ– ενδιαφέρουσες μπορούν να γίνουν οι πόρτες με έναν μόνο μαρκαδόρο. Φανταστείτε τι μπορείτε να κάνετε με μερικές φωτογραφίες, πόστερ και μπογιές.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v