Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με ό,τι ήδη έχετε

Δέκα έξυπνες ιδέες για να ανανεώσετε καλαίσθητα την εικόνα του σπιτιού σας με αντικείμενα που ήδη έχετε, χωρίς να αγοράσετε τίποτα καινούριο.
Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με ό,τι ήδη έχετε
«Ανανεώνω το σπίτι μου» δεν σημαίνει απαραίτητα «ξοδεύω μια περιουσία». Για την ακρίβεια, μπορεί να σημαίνει… «δεν ξοδεύω απολύτως τίποτα». Ακολουθήστε τα tips των παρακάτω φωτογραφιών και ξεσηκώστε ιδέες για να αλλάξετε ή να δώσετε προσωπικότητα στην διακόσμηση του προσωπικού σας χώρου, με αντικείμενα που ήδη έχετε στο σπίτι αλλά δεν χρησιμοποιείτε πια.


Χρησιμοποιήστε τα κοσμήματά σας σαν διακοσμητικά. Κολιέ και χάντρες όπως αυτά της φωτογραφίας μπορούν να αποτελέσουν ωραιότατες χρωματικές νότες σε έναν λευκό τοίχο στο σαλόνι ή το χολ σας.


Τα έπιπλα και τα αξεσουάρ του κήπου σας μπορούν να αποκτήσουν διπλή ζωή, όπως αυτό εδώ το σκαμνί κήπου που έδεσε υπέροχα σαν σκαμπό δίπλα από την πολυθρόνα του καθιστικού.


Αξιοποιήστε τα γυάλινα μπουκάλια που δεν χρησιμοποιείτε. Διαλέξτε όσα από αυτά έχουν παρόμοιες αποχρώσεις ώστε να δίνουν ομοιόμορφη εικόνα και να δένουν αρμονικά με τον χώρο – σε αυτό θα βοηθήσουν και τα κατάλληλα λουλούδια, αν επιλέξετε να τα χρησιμοποιήσετε σαν βάζα.


Προβάλετε τα ενθύμια από τα ταξίδια και τις διακοπές σας, ενσωματώνοντάς τα σε συνθέσεις και διακοσμητικά καλάθια όπως τα κοχύλια, οι αστερίες και τα σημαιάκια της φωτογραφίας, τα οποία προσθέτουν έναν πιο προσωπικό τόνο στην διακόσμηση, καθώς αντικατοπτρίζουν ευχάριστες αναμνήσεις και εμπειρίες από τη ζωή σας.


Χρησιμοποιήστε χαρτί ή ταπετσαρία για να ντύσετε το πίσω μέρος μιας βαρετής βιβλιοθήκης η ραφιέρας, η οποία έτσι θα αποκτήσει στιλ και θα αναδείξει τα αντικείμενα που θα τοποθετηθούν μπροστά της.


Βάλτε χρώμα και πινελιές ζωντάνιας σε ένα δωμάτιο με τον πιο απλό τρόπο: Προσθέστε χρωματιστές λωρίδες σε ένα μονόχρωμο φωτιστικό ή κορδέλες ταιριαστού χρώματος σε άλλα κομβικά σημεία του χώρου.


Βγάλτε από το συρτάρι τα παλιά πιάτα της γιαγιάς ή όσα δεν χρησιμοποιείτε πια και δημιουργήστε μια σύνθεση αταίριαστων σκευών που θα δώσει ποπ νότα πάνω από το κρεβάτι ή στον τοίχο του καθιστικού σας.


Χρησιμοποιήστε τις παλιές ξύλινες κρεμάστρες σας για έναν πιο καλόγουστο και ξεχωριστό τρόπο να κρεμάτε τις αφίσες στο δωμάτιό σας, δίνοντας έναν πιο handmade και ρουστίκ τόνο στον τοίχο.


Αν έχετε τζάκι το οποίο έχει πέσει σε αχρηστία εδώ και καιρό, μπορείτε να καλύψετε τον αναξιοποίητο χώρο με παλιά βιβλία και να δώσετε την εντύπωση μιας πρωτότυπης βιβλιοθήκης στα «πόδια» του καναπέ σας. Για πιο ομοιόμορφη εικόνα, μπορείτε να ντύσετε τα εξώφυλλα των βιβλίων με χαρτί περιτυλίγματος της επιλογής σας.


Βγάλτε τις παλιές χρωματιστές κουβερτούλες που δεν χρησιμοποιείτε και τοποθετήστε τις στους ακάλυπτους πάγκους ή τα καναπεδάκια σας για να αποκτήσουν έτσι μια πιο «χουχουλιάρικη» υφή και να ζεστάνουν χρωματικά τον χώρο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v