Τα πιο παράξενα σπίτια στον κόσμο (φωτό)

Το διάφανο σπίτι, η πιο μικρή μονοκατοικία του πλανήτη, το σπίτι-τσουλήθρα και άλλα επτά από τα πιο περίεργα κτίρια που κατοικούνται ανά τον κόσμο.
Τα πιο παράξενα σπίτια στον κόσμο (φωτό)
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να μένετε σε ένα διάφανο σπίτι; Ή σε έναν παλιό πύργο υδραγωγείου; Ή σε ένα πολυτελές σπίτι εμπνευσμένο από την… «σπηλιά» των Flintstones; Αυτές και άλλες τόσες πρωτοποριακές (όσο και αξιοπερίεργες) ιδέες έγιναν πραγματικότητα, από εκκεντρικούς – ή απλώς πρακτικούς – ανθρώπους ανά τον κόσμο. Αυτοί οι τελευταίοι διαμένουν περήφανα στα πιο παράξενα σπίτια του πλανήτη, τα οποία σας παρουσιάζουμε σε μια φωτογραφική οικο-περιήγηση.

*Το διάφανο σπίτι



Βρίσκεται στην Ιαπωνία, είναι εντελώς… διαμπερές και υπόσχεται στους ενοίκους του απεριόριστο φυσικό φως αλλά καθόλου ιδιωτικότητα.

*Το σπίτι του skateboard



Το λεγόμενο Skateboard House σχεδιάστηκε από τον Pierre Andre Senizergues, πρωταθλητή skater, για να χτιστεί στις ΗΠΑ (εδώ βλέπετε το «πρωτότυπο» σχέδιο, όπως παρουσιάστηκε σε παριζιάνικο μουσείο). Η ιδιαιτερότητά του είναι η εξής: Κάθε χώρος και κάθε επιφάνεια του σπιτιού είναι ειδικά σχεδιασμένη έτσι ώστε να επιτρέπει το skating.

*Το σπίτι στον παλιό πύργο του υδραγωγείου



Ο εγκαταλελειμμένος πύργος ύψους 30 μέτρων στο Βέλγιο, που είχε παλαιότερα χρησιμοποιηθεί και ως κρυψώνα των Ναζί βρήκε νέα, πρακτικότατη χρήση, όταν μεταμορφώθηκε σε άνετο σπίτι με όλες τις ανέσεις στο εσωτερικό του και όλη την… ιδιορρυθμία στο εξωτερικό του.

*Το σπίτι των Flintstones



Πρόκειται για την μονώροφη μονοκατοικία του θρύλου της αμερικανικής τηλεόρασης Dick Clark, η οποία είναι προφανώς εξ ολοκλήρου εμπνευσμένη από το σπίτι του Φρέντ και της Βίλμα Φλίντστοουν – κάτι ανάμεσα σε πρωτόγονη σπηλιά και funky πολυτελές εξοχικό, το οποίο μάλιστα τιμάται 3,5 εκατομμύρια δολάρια.



*Το πιο στενό σπίτι του κόσμου



Βρίσκεται στην Πολωνία και το πλάτος του κυμαίνεται από μόλις 92 ως 152 εκατοστά! Κι όμως, εκεί μέσα μπορεί να ζήσει άνθρωπος - όχι και πολύ άνετα ομολογουμένως, αλλά ο ένοικος του (όπως θα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες του PhotoGallery, ακριβώς κάτω από τον τίτλο του δημοσιεύματος) αποδεικνύει του λόγου το αληθές.





*Το μικρότερο σπίτι του κόσμου



Η «καμαρούλα μια σταλιά» δεν έχει καν εμβαδόν δύο επί τρία, αλλά μόλις ένα τετραγωνικό μέτρο και απευθύνεται αποκλειστικά στους… singles, καθώς χωρά μόνο ένα άτομο κάθε φορά. Είναι ξύλινο και πρόκειται για μια DIY κατασκευή γερμανικής εμπνεύσεως. Το καλύτερο με το συγκεκριμένο σπίτι είναι ότι μπορείς να το μετακινήσεις (και να διανυκτερεύσεις) όπου θέλεις, καθώς επειδή είναι ένα επί ένα, είναι φορητό.

*Το σπίτι-τσουλήθρα



Το τριώροφο αυτό κτίσμα στην Ιαπωνία έχει τρεις ορόφους, τους οποίους οι ένοικοί του μπορούν να ανέβουν από τις σκάλες της αριστερής πλευράς ή να κατέβουν… από την εσωτερική τσουλήθρα της δεξιάς πλευράς. Η στριφογυριστή χτιστή τσουλήθρα οδηγεί από πάνω έως και το ισόγειο και φυσικά είναι η χαρά των παιδιών του σπιτιού.

*Το πετρόσπιτο



Μπορεί να μοιάζει με έναν συμπαγή βράχο, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το πορτογαλικό σπίτι διαθέτει πόρτα, καμινάδα και παράθυρο, για να κάνει τους ενοίκους του να νιώθουν σαν στην… σπηλιά τους. Επιπλέον, έχει γίνει νούμερο ένα τουριστική ατραξιόν για την περιοχή όπου χτίστηκε.

*Η εκκλησία που έγινε σπίτι



Δύο εγκαταλελειμμένοι ναοί στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας μεταμορφώθηκαν σε μοντέρνα σπίτια για οικογένειες από την αρχιτεκτονική εταιρία Zecc, οι οποία σκέφτηκε να διαμορφώσει έτσι τους χώρους των ναών ώστε να μην λείπει πλέον από τα κτίρια καμία σύγχρονη άνεση (με εξαιρετική μίνιμαλ διακόσμηση μάλιστα), αλλά παράλληλα να θυμίζουν την αρχική τους χρήση – οι σταυροί, οι κόγχες και τα βιτρό στα παράθυρα διατηρήθηκαν ανέγγιχτα.

*Το σπίτι-κοχύλι



Εμπνευσμένο από τα έργα του Gaudi και του Frank Lloyd Wright, ένα ζευγάρι από το Μεξικό αποφάσισε να χτίσει για την οικογένειά του ένα σπίτι σε σχήμα κοχυλιού με φαντασμαγορικά φωτισμένη πολύχρωμη βάση και γοητευτικές καμπύλες στους χώρους του.

Πηγή: Boredpanda
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v