Φτιάχνoντας έναν ονειρεμένο ξενώνα

Καλέσατε τους φίλους σας για διακοπές στο εξοχικό; Φροντίσατε να τους ετοιμάσετε ένα όμορφο και άνετο δωμάτιο; Μερικές απλές συμβουλές για να τους κάνετε να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.
Φτιάχνoντας έναν ονειρεμένο ξενώνα
Όταν καλούμε τους φίλους μας στο εξοχικό μας θέλουμε να τους κάνουμε να νιώσουν όσο πιο άνετα και ευχάριστα γίνεται, σαν στο σπίτι τους! Αυτό σημαίνει ότι το δωμάτιο που θα τους φιλοξενήσει θα πρέπει να είναι άνετο, καθαρό και… χαρούμενο!

Ετοιμάσαμε για εσάς μερικές συμβουλές εσωτερικής διακόσμησης που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν ονειρεμένο ξενώνα με το χαμηλότερο δυνατό budget και να κάνετε τους φίλους σας να νιώσουν πως μένουν σε σουίτα 5 αστέρων.

* Επιλέξτε το καλύτερο κρεβάτι που σας επιτρέπουν τα χρήματά σας. Μην πετάξετε στον ξενώνα το παλιό, σάπιο κρεβάτι της γιαγιάς με το στρώμα που βουλιάζει και τις σανίδες που τρίζουν. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά λεφτά, αγοράστε ένα καλό στρώμα αέρος που τοποθετείται παντού και πάντα.

* Πέρα από καινούργια, καθαρά σεντόνια, προσθέστε ένα όμορφο ριχτάρι και διάφορα μαλακά μαξιλαράκια που θα εξυπηρετήσουν όταν κάποιος θα θέλει να χαλαρώσει ξαπλωμένος. Έχετε πάντα κάπου κοντά ένα δεύτερο ζευγάρι καθαρά σεντόνια, μαξιλαροθήκες και μία ή δύο κουβερτούλες για τα πιο δροσερά βράδια. Μη διστάσετε μάλιστα να ζητήσετε από τους καλεσμένους σας να αλλάξουν τα σεντόνια φεύγοντας. Δεν είναι ντροπή, αντίθετα θα νιώσουν ακόμα πιο άνετα.

* Ακουμπήστε στο κάτω μέρος του κρεβατιού 2 ζευγάρια καθαρές πετσέτες (μπάνιου και προσώπου), και έχετε άλλες δύο κάπου κοντά, αφού ενδέχεται να χρειαστούν.

* Βρείτε ένα χώρο πάνω στον οποίο θα μπορούν οι καλεσμένοι σας να ακουμπήσουν τη βαλίτσα τους. Θα έχετε και οι ίδιοι διαπιστώσει πόσο χρήσιμο είναι να ξέρετε πάντα πού βρίσκονται τα πράγματά σας, να μην τα ψάχνετε κάτω από το κρεβάτι και να μην σκοντάφτετε πάνω τους. Αν δεν έχετε κάποιο τραπεζάκι, τοποθετήστε τουλάχιστον μία καρέκλα.

* Αδειάστε τις επιφάνειες. Αντισταθείτε στον πειρασμό να απλώσετε πάνω σε συρταριέρες και κομολί όλη σας την συλλογή από πορσελάνινες κουκλίτσες όταν οι φίλοι σας είναι εκεί. Σκεφτείτε ότι θα χρειαστούν και εκείνοι το χώρο τους για να ακουμπήσουν τα πράγματά τους και αφήστε τους έξω μόνο τα πολύ χρήσιμα, όπως κάποιο ημερολόγιο ή ρολόι.

* Τοποθετήστε στο δωμάτιο ένα άνετο μέρος για να κάτσουν. Μερικοί άνθρωποι αρνούνται να κάθονται στο κρεβάτι. Ίσως αυτής της λογικής να είναι και οι φίλοι σας. Τοποθετήστε στο δωμάτιο μία αναπαυτική πολυθρόνα με ένα τραπεζάκι και ένα λαμπατέρ. Ειδικά οι βιβλιοφάγοι θα το εκτιμήσουν τα μέγιστα.

* Καλός φωτισμός. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό να μένεις σε ένα δωμάτιο που, πέρα από το κεντρικό φως, δεν έχει ένα λαμπατέρ ή έστω μία μικρότερη λάμπα για διάβασμα. Και είναι απαραίτητο να έχει κανείς ένα διακόπτη φωτός δίπλα στο προσκεφάλι του για ώρα ανάγκης. Για να μην αναφερθούμε στο άκρως χρήσιμο φως πάνω από τον καθρέφτη του μπουντουάρ. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν μακιγιάζ ξέρουν τι εννοούμε…

* Ντουλάπες με κρεμάστρες. Κάντε χώρο στις ντουλάπες σας για να μπορούν οι φίλοι σας να κρεμάσουν κάποια ρούχα τους. Αν δεν έχετε ντουλάπες στο δωμάτιο αυτό, αγοράστε και τοποθετήστε τουλάχιστον μερικές κρεμάστρες τοίχου, γάντζους ή κάποιον καλόγερο. Είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε για να τους βοηθήσετε να έχουν τα ρούχα τους μαζεμένα και να αποφύγετε την ακαταστασία.

* Αφήστε χώρο στα συρτάρια. Με την ίδια λογική, αδειάστε κάποια συρτάρια για να μπορούν να τοποθετήσουν οι καλεσμένοι εσώρουχα, κάλτσες και άλλα μικροαντικείμενα... Όλοι νιώθουμε πιο άνετα όταν δεν ερχόμαστε σε οπτική επαφή με αντικείμενα ιδιαίτερα προσωπικής χρήσης.

* Κάποια μικρά και βασικά κομφόρ. Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται οπωσδήποτε ένα μικρό αναμμένο φωτάκι για να κοιμηθούν. Άλλοι επιθυμούν κάποιο μικρό ραδιόφωνο που θα τους κρατά συντροφιά. Μεριμνήστε για τις ανάγκες των φίλων σας και τοποθετήστε επίσης χαρτιά και μολύβια, ψαλίδι, σελοτέιπ, χαρτομάντιλα και στεγνωτήρα μαλλιών. Ενημερώστε, επίσης, τους καλεσμένους σας για το πού βρίσκεται το σίδερο και η σιδερώστρα, και σκεφτείτε την ιδέα να προσθέσετε και μία τηλεφωνική συσκευή. Όσα δηλαδή θα βρίσκατε σε μία πολυτελή σουίτα.

* Να είστε διακριτικοί. Το σημαντικότερο όλων είναι να νιώσουν οι φίλοι σας ότι μένουν σε ένα πραγματικά ιδιωτικό δωμάτιο, όπου δεν θα φαίνονται και δεν θα ακούγονται από τους υπολοίπους. Ταιριάξτε στο δωμάτιο ματ και αδιαφανείς κουρτίνες ή έστω όμορφα στόρια. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τους δώσετε και τα κλειδιά του δωματίου τους. Τα ερωτευμένα ζευγάρια θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v