Σούπερ συνταγές για γρήγορο φαγάκι

Ψάχνετε ιδέες για το τι να μαγειρέψετε σήμερα; Ιδού τέσσερις συνταγές για γεύματα που μαγειρεύονται γρήγορα αλλά είναι σπιτικά και νόστιμα.
Σούπερ συνταγές για γρήγορο φαγάκι
Κεφτεδάκια θαλασσινών
Υλικά:
500 γραμ. γαρίδες (καθαρισμένες και βρασμένες), 250 γραμ. καβουρόψιχα, 12 κράκερ αλμυρά, 2 κ.σ μαγιονέζα, 1 αυγό, 1 κ.σ μουστάρδα σε σκόνη, 1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, λίγες σταγόνες γουόστερ σος, 1 κ.σ χυμό λεμόνι, 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι, 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
Για το τηγάνισμα: λάδι και αλεύρι
Εκτέλεση:
Αλέθουμε πρώτα τις γαρίδες, το καβούρι και τα κράκερ στο μπλέντερ. Τα βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ. Τα ζυμώνουμε. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες. Τους αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄να σφίξουν. Τους πανάρουμε στο αλεύρι και τους τηγανίζουμε για 2-3΄από την κάθε πλευρά σε λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους αφήνουμε να στραγγίσουν. Τους σερβίρουμε με σαλάτα και κρύα σάλτσα ντομάτας.
Η συνταγή είναι από εδώ

Μακαρονάδα ολικής με πέστο αβοκάντο
Υλικά:
250 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως, 2 αβοκάντο ώριμα, 50 γρ. ελαιόλαδο, χυμό από 2 λάιμ, ξύσμα από 2 λάιμ, ½ ματσάκι κόλιανδρο, 1 κ.γ. μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα: 100 γρ. κάσιους, φρέσκο βασιλικό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για τα σπαγγέτι: Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, σπαγγέτι ολικής αλέσεως και τα αφήνουμε για 9 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.
Για την πέστο αβοκάντο: Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο, μπούκοβο, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν η πέστο είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Για το σερβίρισμα: Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε κάσιους και τα σοτάρουμε. Στο μπολ με την πέστο ρίχνουμε τα καυτά ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κάσιους, φρέσκο βασιλικό, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από εδώ

Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ελιές
Υλικά:
230 γρ περίπου ζύμη πίτσας έτοιμη, ξεπαγωμένη, 1/4 φλ καλαμποκάλευρο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 φλ καραμελωμένα κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες, 60 γρ αντζούγιες σε κονσέρβα, στραγγισμένες, 1/2 φλ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, χοντοκομμένες, χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, 2 κιλά περίπου κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 κ.γ. αλάτι χοντρό, 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260C. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη. Πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο ένα ταψί και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το σκόρδο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια σε ένα λεπτό στρώμα στη ζύμη, αφήνοντας περιμετρικά 2,5 εκ. Από πάνω από τα κρεμμύδια απλώνουμε το σκόρδο, τις αντζούγιες και τις ελιές. Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε τις άκρες της ζύμης με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να αποκολλάται από το ταψί εύκολα, για περίπου 10 λεπτά.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι και σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν διαφανή και να αρχίζουν να ροδίζουν, για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά, αποκολλώντας όσα έχουν κολλήσει στον πάτο. Σοτάρουμε για 30 λεπτά, μέχρι να κρεμμύδια να είναι καστανά και σαν μαρμελάδα. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Μπορούμε, όταν κρυώσουν εντελώς, να τα φυλάξουμε σε αεροστεγές δοχείο για 2 εβδομάδες.
Η συνταγή είναι από εδώ 

Κοτόπουλο με λαχανικά stir fry και σάλτσα σόγια-μέλι
Υλικά:
Για τα λαχανικά και το κοτόπουλο: 40 γρ. ηλιέλαιο, 200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε λεπτές φέτες, 80 γρ. καρότο, ζουλιέν, 60 γρ. μπρόκολο, καθαρισμένο, 120 γρ. κρεμμύδι, εμινσέ , 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, πλάγιες φέτες, 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν, 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, ζουλιέν, 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο, 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο, 100 γρ. σάλτσα σόγια- μέλι
Για τη σάλτσα σόγια – μέλι: 50 γρ. μέλι, 40 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες, 20 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες, 200 γρ. νερό, 25 γρ. ξίδι ρυζιού, 100 γρ. σάλτσα σόγιας, 15 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό
Εκτέλεση:
Για τα λαχανικά και το κοτόπουλο: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη σάλτσα σόγια –μέλι στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ' ένα σκεύος και τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά. Σερβίρουμε με τα λαχανικά. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με noodles.
Για τη σάλτσα σόγια – μέλι: Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κoρν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα.
Η συνταγή είναι από εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v