Πώς θα φτιάξετε τέλεια smoothies

Θρεπτικά και χορταστικά, δροσιστικά και λαχταριστά, τα smoothies είναι ό,τι πρέπει για τις μαγιάτικες ζέστες που διανύουμε. Και να πώς θα τα φτιάξετε.
Πώς θα φτιάξετε τέλεια smoothies
Smoothie με μπανάνα και κακάο

Υλικά:
4 ώριμες μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
400 γρ. γάλα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. κουβερτούρα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Σερβίρουμε σε 4 ποτήρια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα από πάνω.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Smoothie με κεφίρ και μέλι

Υλικά:
1 μπανάνα
1 πορτοκάλι
1 μήλο
1 αχλάδι
1 κ.σ. μέλι
250 ml κεφίρ

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα φρούτα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους (αν χρειάζεται τα πλένουμε), τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο blender. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα, 2-3 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε το κεφίρ και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Η συνταγή είναι από εδώ

Smoothie μπανάνα και μάνγκο

Υλικά:
1 μπανάνα
1 μάνγκο
1 ποτήρι χυμό καρότο ή πορτοκάλι
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση:
Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες και το μάνγκο σε κομματάκια. Τα παγώνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βάζουμε τα παγωμένα φρούτα στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να κρεμώσει το μείγμα. Στο τέλος, προσθέτουμε το χυμό και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ενωθούν. Μοιράζουμε σε 2 ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Smoothie με φράουλες και τζίντζερ

Υλικά:
20-25 φράουλες
1 κουταλιά της σούπας κράμπερις
100 ml γιαούρτι
50 ml γάλα καρύδας
1 κουταλάκι τζίντζερ
τον χυμό από ένα γκρέιπφρουτ
2-3 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Τις χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τα cranberries που μπορεί να είναι αποξηραμένα ή και κατεψυγμένα αν όχι φρέσκα, αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε με λίγο νερό και μαλακώσουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα καρύδας και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό από το γκρέιπφρουτ, το τζίντζερ και σερβίρουμε στο ποτήρι, στολίζοντας με φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Smoothie με νεκταρίνια και δαμάσκηνα

Υλικά:
1 μάνγκο
2 νεκταρίνια
3 δαμάσκηνα
3 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. μέλι
4-5 φύλλα φρέσκου δυόσμου
7-8 παγάκια

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μάνγκο και τα νεκταρίνια και τα κόβουμε σε κομμάτια, μαζί με τα δαμάσκηνα. Ρίχνουμε όλα τα φρούτα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μία κουταλιά μέλι και το δυόσμο και χτυπάμε να λιώσουν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλο μέλι αν το θέλουμε πιο γλυκό. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα παγάκια και ξαναχτυπάμε. Σερβίρουμε σε δύο ποτήρια και γαρνίρουμε με λίγα φύλλα δυόσμου.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v